Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

De Būrs neizpildītā uzdevuma dēļ atstāj Nīderlandes izlases trenera amatu

Rolands Eliņš

De Būrs neizpildītā uzdevuma dēļ atstāj Nīderlandes izlases trenera amatu
Franks de Būrs. Foto: Pool via REUTERS/Scanpix

Oficiāli apstiprināts, ka no darba Nīderlandes futbola izlasē aizgājis galvenais treneris Franks de Būrs. Lēmums pieņemts pēc abpusējas vienošanās.

Nīderlandes izlase Eiropas čempionātā uzvarēja C apakšgrupā, kas astotdaļfinālā saveda to vienā pārī ar Čehiju. Nīderlande nespēja apliecināt savu favorītes statusu, nonāca mazākumā un zaudēja ar 0:2, izstājoties no turnīra. Federācijas izvirzītais mērķis bija sasniegt vismaz ceturtdaļfinālu, un izlases galvenais treneris Franks de Būrs jau pāris dienas pēc spēles paziņojis, ka abu pušu pārrunas par nākotni beigušās ar viņa aiziešanu no darba.

"Esmu izlēmis neturpināt darbu ar izlasi," Nīderlandes Futbola federācijas paziņojumā citēts de Būrs. "Uzdotais mērķis netika sasniegts, tas ir acīmredzams fakts."

"Kad man piedāvāja uzņemties galvenā trenera pozīciju, es to uztvēru kā lielu godu un izaicinājumu," turpināja de Būrs. "Taču arī apzinājos, ka šis amats uzliks lielu spiedienu, un šis spiediens tagad paliks tikai lielāks, un šāda situācija nav veselīga ne man, ne Nīderlandes izlasei, kurai tagad būs jāturpina ceļš, lai kvalificētos Pasaules kausa izcīņai. Sava darba noslēgumā vēlos pateikties līdzjutējiem un spēlētājiem, kā arī izlases vadībai."

Federācijas vadība norādīja, ka sasniegtā uzdevuma neizpildīšanas gadījumā līgums ar de Būru būtu pagarināts tikai pēc viņa darba izvērtēšanas, kas varētu noslēgties ar to, ka viņš tomēr saglabā savu amatu, taču de Būrs šo pārbaudi neesot vēlējies gaidīt.

Nīderlandes izlase tagad meklēs jaunu galveno treneri un par mērķi izvirzījusi trenera atrašanu pirms rudens sākuma, kad izlasei jau paredzētas nākamās spēles Pasaules kausa atlases turnīrā, ieskaitot astotā oktobra maču Latvijā pret mūsu izlasi. Iepriekš martā Nīderlande ar 2:0 pārspēja Latviju, sākot savu septiņu nezaudēto spēļu sēriju, kas aprāvās pirms pāris dienām pret Čehiju.

De Būrs izlases vadību pārņēma iepriekšējā gadā, šajā amatā nomainot Ronaldu Kūmanu, kurš kļuva par "Barcelona" galveno treneri. De Būram iepriekšējā gada rudenī ienākšana izlasē īpaši neizdevās, neizcīnot uzvaru nevienā no pirmajām četrām spēlēm. Kopumā viņš Nīderlandes izlasi vadīja 15 spēlēs, ciešot trīs zaudējumus.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Izmantotie resursi:
https://www.knvb.nl/nieuws/oranje/n...

     [+] [-]

, 2021-06-29 20:32, pirms 3 gadiem
Varētu piedāvāt uz Latvijas izlasi!

     [+] [-]

, 2021-06-30 00:48, pirms 3 gadiem
Ja objektīvi pavērtē, Kūmans tomēr uzmeta izlasi.
Tā nevar darbu pusdarītu atstāt. Bija labi iesācis.