Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lebrons Džeimss atzīst simulēšanu kā efektīvu stratēģiju

Rolands Eliņš

Lebrons Džeimss atzīst simulēšanu kā efektīvu stratēģiju
Lebrons Džeimss pēc sestās piezīmes saņemšanas šīs nakts spēlē. Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Maiami „Heat” superzvaigzne Lebrons Džeimss atzinis, ka pietēlošana un simulēšana basketbolā ir ļoti sekmīga stratēģija, tiesa, neatlaidīgi noliedz, ka pats šo stratēģiju mēdz pielietot.

„Daži puiši to (simulēšanu) piekopj jau gadiem, vienkārši vēloties iegūt sev priekšrocības,” Džeimss izteicās pirms šīs nakts spēles pret „Pacers”. „Jebkurš veids, kurš ļauj iegūt priekšrocību pār pretinieku, palīdz komandai uzvarēt, tad kāpēc to neizmantot?”

Šī Džeimsa nostāja ir klajš pretstats "Heat" pretinieku Austrumu konferences finālā „Pacers” basketbolistu viedoklim, kas vēsta, ka simulēšana ir no basketbola izskaužama parādība. „Pacers” arī vairākkārt ir publiski sūdzējušies par „Heat” spēlētāju pārmērīgo reakciju saskares gadījumā un tiesnešu darbību.

„Spēlētāji tagad simulē visu laiku,” atzinis „Pacers” centrs Rojs Hiberts, “ir bēdīgi uz to skatīties. Un tas attiecas ne tikai uz„Heat”, bet uz visu sezonas gaitu.”

Iepriekšējā kārtā arī Čikāgas „Bulls” treneris Toms Tibodo apsūdzēja Lebronu Džeimsu pietēlošanā, taču Džeimss atbildēja noliedzoši: „Es nesimulēju. Spēlēju agresīvu spēli, taču netēloju. Es nekad neesmu bijis viens no tiem puišiem.”

Zīmīgi, ka šīs nakts spēlē, kurā „Heat” piedzīvoja zaudējumu, Džeimss sešu piezīmju dēļ maču pabeidza priekšlaicīgi, kas bija tikai otrais šāds gadījums viņa play-off spēļu karjerā, turklāt pēc mača atkal raisījās plašas diskusijas par tiesnešu darbību, jo vismaz pāris Džeimsa saņemtās piezīmes bija stipri apšaubāmas.

Izmantotie resursi:
2013 NBA playoffs—LeBron James says he's not...

  -3 [+] [-]

, 2013-05-29 12:49, pirms 11 gadiem
Princese....

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 12:52, pirms 11 gadiem
It's all about #24 rakstīja: Princese....
Tu ?

  -2 [+] [-]

, 2013-05-29 12:53, pirms 11 gadiem
vai tad basī par tēlošanu, simulēšanu nedod sodus ?

  +4 [+] [-]

, 2013-05-29 12:54, pirms 11 gadiem
Poox rakstīja: vai tad basī par tēlošanu, simulēšanu nedod sodus ?
Dod, bet pamaz

  +4 [+] [-]

, 2013-05-29 12:56, pirms 11 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Dod, bet pamaz
nu tad jau vaina ir tiesāšanā

  +5 [+] [-]

, 2013-05-29 12:59, pirms 11 gadiem
Poox rakstīja: nu tad jau vaina ir tiesāšanā
Protams. Paskaties, ka tiesneši sargā NBA zvaigznes- Džeimsu, Kobi, Durantu u.t.t. Dažreiz liekas, ka viņiem viss ļauts

     [+] [-]

, 2013-05-29 13:04, pirms 11 gadiem
tēlošana ir arī ļoti subjektīva lieta, līdz ar to ir faktiski nereāli izveidot kopējus standartus, pēc kuriem atpazīt tēlošanu un par to sodīt vai tieši otrādi - neiedot pārkāpumu pret to, kurš tēlo... ok, viens ir acīmredzama tēlošana - saķert rokas vai galvu, kad tīri izsit bumbu, vai sabrukt uz zemes, kad nav bijusi saskarsme ar pretinieku. bet viss pārējais?! pēc kādiem parametriem mērīs tēlošanu?! pēc tā, cik procentuāli ir saviebta seja attiecībā pret normālu sejas stāvokli? mēris cik decibelus skaļu kliedzienu spēlētājs izdara pēc soda? mērīs cik tālu spēlētājs aizslīd pa parketu pēc saskarsmes ar pretinieku?
nu nevar tēlošanu tik viegli izskaust! tāpat katru konkrēto gadījumu tiesnesis izvērtē pēc deguniem, nevis pēc būtības...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Bulls-Celtics

  +4 [+] [-]

, 2013-05-29 13:19, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: aj nevajag ok? tas, ka tavi visi šitie rendolfi un gazoli nespele tik labi, nenozime ka tiesneshu attieksme mainaas.
img.gawkerassets.com - Vai Vestam un Lebronam būs 5k sods?
Varbūt iedos tikai Stīvensonam? - cdn.bleacherreport.net

Tas pats Pauls ne no graša nav šķīries. Tad, kad Sterns izdomās akceptēt kaut vienu supervaizgnes sodīšanu, uzskats par to, ka soda tikai otrās šķiras spēlētājus, nemainīsies.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 13:27, pirms 11 gadiem
Bulls-Celtics rakstīja: Tak teicu-LB nav un nebūs izcilākais vai viens no. Mūsdienu murgs.
Viņš jau ir!

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 13:44, pirms 11 gadiem
vakardienas speelee vareeja redzeet kaa Pacers neatbalsta teelosanu, Stīvensons peec katra pieskaariena teeloja speeles saakumaa!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-29 14:18, pirms 11 gadiem
Nu skaisti lasīt Indianas spēlētāju atziņas, ka tēlošana ir slikta, tikai nez kā tas iet kopā ar Stīvensona diviem flopiem šīs nakts spēlē, kur viņam pat nepieskārās?

Un Emilio jau atzīmēja - tad skaidri jādefinē kas ir tēlošana un kas nav. Alena galvas saķeršana bija sviests, par to ir jāsoda, savukārt Batjē pretinieku noķeršana ar uzbrukuma piezīmi, tā jau ir laba aizsardzība.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-29 14:30, pirms 11 gadiem
Lebron James mix - King of Flop - YouTube

aha, pats nekad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-29 14:54, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: nu normali teelo, taa dara visi, nevajag attiecinat tikai uz zvaigzneem
Runa iet par to, ka zvaigznēm ir atļauts vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 14:56, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: tēlošana ir arī ļoti subjektīva lieta, līdz ar to ir faktiski nereāli izveidot kopējus standartus, pēc kuriem atpazīt tēlošanu un par to sodīt vai tieši otrādi - neiedot pārkāpumu pret to, kurš tēlo... ok, viens ir acīmredzama tēlošana - saķert rokas vai galvu, kad tīri izsit bumbu, vai sabrukt uz zemes, kad nav bijusi saskarsme ar pretinieku. bet viss pārējais?! pēc kādiem parametriem mērīs tēlošanu?! pēc tā, cik procentuāli ir saviebta seja attiecībā pret normālu sejas stāvokli? mēris cik decibelus skaļu kliedzienu spēlētājs izdara pēc soda? mērīs cik tālu spēlētājs aizslīd pa parketu pēc saskarsmes ar pretinieku?
nu nevar tēlošanu tik viegli izskaust! tāpat katru konkrēto gadījumu tiesnesis izvērtē pēc deguniem, nevis pēc būtības...
Tu jau pats nosauci kas ir tēlošana - "ok, viens ir acīmredzama tēlošana - saķert rokas vai galvu, kad tīri izsit bumbu, vai sabrukt uz zemes, kad nav bijusi saskarsme ar pretinieku." Viss pārējais ir sīkums. Visvairāk jau krīt uz nerviem, kad kārtīgs vecis pāri par 110kg saļimst pie kontakta ar 90kg aizsargu, vai bļaušana un roku plivināšana pie kontakta. Tas jau arī krīt uz nerviem un ir jāizskauž, pārējais ir nieks.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 15:02, pirms 11 gadiem
www.ivi.lv rakstīja: Lebron James mix - King of Flop - YouTube

aha, pats nekad
haha, liktu viņam šito video paskaidrot

  -3 [+] [-]

, 2013-05-29 15:27, pirms 11 gadiem
taja video par LBJ floopiem ,visos momentos ari bija piezime pret vinu,
vienkarsi dazos gadijumos vins to parak izteikti parada .logiski ja ir piezime ta ir japarada,to treneri maca jau mazajas grupinas.seit runa iet par telosanu kur praktiski bezkontakta kriit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-29 16:11, pirms 11 gadiem
elanss rakstīja: taja video par LBJ floopiem ,visos momentos ari bija piezime pret vinu,
vienkarsi dazos gadijumos vins to parak izteikti parada .logiski ja ir piezime ta ir japarada,to treneri maca jau mazajas grupinas.seit runa iet par telosanu kur praktiski bezkontakta kriit
ja?
pastāsti kādus sodus Indiana, Dalasa un Čikāga uzsita? Pirmie viņu izgrūda autā nepieskaroties viņam vai varbūt bišķi rokai, otrie, bez nekādām kustībām, izgrūda viņu autā (čalim laikam kā Čakam kulaks gurnā paslēpies) un Rouzs viņiem ievilka pa seju?

     [+] [-]

, 2013-05-29 16:14, pirms 11 gadiem
reeka naak par sitiem tekstiem - princese, paraudi veel utt.
taapat kaa par c.ronaldo.

ja kaads par kko pasuudzas vai ir neapmierinaats, vai izraada kaadas emocijas, uzreiz ir princese.

varu dereet so raksta resni taarpi kas savu muuzu nav nodarbojusies ar sportu.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-29 18:06, pirms 11 gadiem
ziecha16 rakstīja: reeka naak par sitiem tekstiem - princese, paraudi veel utt.
taapat kaa par c.ronaldo.

ja kaads par kko pasuudzas vai ir neapmierinaats, vai izraada kaadas emocijas, uzreiz ir princese.

varu dereet so raksta resni taarpi kas savu muuzu nav nodarbojusies ar sportu.
Nē, to raksta mazi pāķi, kas ir pārfanojušies par saviem Lakers, vai kādu citu komandu, kas netika tik tālu un nekā no basketbola nerubī. Tagad viņiem vairs nekas cits neatliek kā bezsakarīgi, atvainojos, nodir*t Lebronu pie katras mazākās iespējas. Bet guess what, ja jums visiem iebāztu sejā visus Lebrona plusus un to, ko viņš paveic komandas labā, tad es domāju jūs izkūpētu ar saviem izteikumiem par princesi, utt... Bet ko tur lieki runāt, tāpat viņi ir mazi deģenerāti, kuriem nav pat jēgas pievērst uzmanību un lasīt komentārus, viss ko viņi var pateikt ir jēlības un bezjēdzīgi izteikumi. Good luck kids.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-30 12:24, pirms 11 gadiem
LBJ tikai pateica, ka tēlošana ir izdevīgs aizsardzības veids kā apturēt pretinieka uzbrukumu...

a jūs te heitojat.... - aka princese, un tml lietas... xD

  +1 [+] [-]

, 2013-05-30 12:43, pirms 11 gadiem
Johns rakstīja: Nē, to raksta mazi pāķi, kas ir pārfanojušies par saviem Lakers, vai kādu citu komandu, kas netika tik tālu un nekā no basketbola nerubī. Tagad viņiem vairs nekas cits neatliek kā bezsakarīgi, atvainojos, nodir*t Lebronu pie katras mazākās iespējas. Bet guess what, ja jums visiem iebāztu sejā visus Lebrona plusus un to, ko viņš paveic komandas labā, tad es domāju jūs izkūpētu ar saviem izteikumiem par princesi, utt... Bet ko tur lieki runāt, tāpat viņi ir mazi deģenerāti, kuriem nav pat jēgas pievērst uzmanību un lasīt komentārus, viss ko viņi var pateikt ir jēlības un bezjēdzīgi izteikumi. Good luck kids.
Domāju, ka neviens neapstrīd to ko viņš ir izdarījisu un var izdarīt, bet tēlošana būtu jāsoda ar tehniskajām piezīmēm!!!!! Var parādīt kontaktu, bet nejau tā, ka pie katra kontakta iet rokas un kājas pa gaisu!!

Fui ir jāsaka tiesnešiem, kuri nu jau par daudz cenšas iejaukties katrā epizodē un notikumā. Turklāt NBA ir pieejami atkārtojumi, lai iet pēc strīdīgām epizodēm par tēlošanu un skatās, kaut 10 reizes pa ceturtdaļu un soda tēlotāju AR TEHNISKO, divas tādas epizodes un tēlotājs var iet uz ģerbtuvēm!!! Kad kāds dabūtu tādu sodu, tad pārējie sāktu ausīties un skatīties, tā tā problēma ātri atrisinātos!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-30 15:18, pirms 11 gadiem
ljames237 rakstīja: LBJ tikai pateica, ka tēlošana ir izdevīgs aizsardzības veids kā apturēt pretinieka uzbrukumu...

a jūs te heitojat.... - aka princese, un tml lietas... xD
Tu pats saproti par ko heito un ko raksta komentāros? Tiek apriets fakts, ka Lebrons saka, ka viņš tā nekad nedarot, bet tā ir klaja melošana.

Nesen Pārkers līdzīgi izcēlās(ja nemaldos bija arī shaqtin a fool) tā, ka uztaisīja pats acīmredzamu divdriblu, bet skrēja pie tiesneša nenormālākajā sejas izteiksmē it kā nebūtu to darījis. Vot Lebrons tagad skatās uz skabargām citiem acīs, nevis uz baļķi savā.