Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL trešo gadu pēc kārtas uzvar "Žalgiris"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

BBL trešo gadu pēc kārtas uzvar "Žalgiris"
Foto: AFP/Scanpix

Ar Kauņas "Žalgira" triumfu svētdien Kauņā noslēdzās Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Final Four" sacensības. "Žalgiris" finālā ar 74:70 pieveica nīstāko pretinieci Viļņas "Lietuvos rytas".

"Avīžniekiem" pēc pirmās ceturtdaļas bija četru punktu pārsvars (26:22), kas ātri tika likvidēts. "Žalgiris" otrajā ceturtdaļā nodemonstrēja teicamu spēli aizsardzībā, pretiniecei ļaujot gūt tikai 10 punktus, kamēr pati iemeta divreiz vairāk.

"Žalgirim" pēc pirmā puslaika bija sešu punktu pārsvars (42:36). "Lietuvos rytas" spēja panākt izlīdzinājumu, taču "Žalgira" iespēja variēt ar uzbrukumu, metot iekšā gan no tālienes, gan groza apakšas ļāva Kauņas komanda veikt kārtējo atrāvienu.

Kauņas klubs šķietami bez stresa tuvojās titulam, taču pēdējās 3-4 minūtēs abos laukuma galos nospēlēja pavirši, kas "Rytas" ļāva priekšpēdējā minūtē pietuvoties divu uzbrukumu attālumā – 67:72. "Žalgiris" tomēr nervozā galotnē nosargāja uzvaru – 74:70.

Uzvarētāju rindās 19 punktus guva Mants Kalnietis, bet zaudētāju sastāvā par vienu vairāk iemeta Tairīzs Raiss.

BBL Elites divīzijā līdz šim uzvarējušās tikai Lietuvas komandas – pieci tituli "Žalgirim", bet trīs reizes zelta godalgas izcīnījuši "Rytas" basketbolisti.

Turnīra pastāvēšanas vēsturē tikai vienā gadījumā finālā nav spēlējuši abi Lietuvas grandi. Pērn Kauņā titula mačā "Žalgiris" ar 75:67 pieveica Rīgas VEF.

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"

  +5 [+] [-]

, 2012-04-29 19:57, pirms 12 gadiem
visas komandas sarindojās savās vietās...

  +3 [+] [-]

, 2012-04-29 20:03, pirms 12 gadiem
murziks rakstīja: visas komandas sarindojās savās vietās...
Izņemot VEF... iespraucās...

  +2 [+] [-]

, 2012-04-29 21:04, pirms 12 gadiem
Likās sezonas sākumā, ka rytas šosezon būs vājāki, bet nekā, ir sasniegti gandrīz maksimumi! ULEB kausā Final 4, VTB līgā final 4, BBL zaudējums spraigā cīņā žalgirim.
Protams, vefs varēja nospēlēt labāk, tomēr jāsaprot, ka rytas ir apmēram tas pats kas spāņu Valencia, ko uzvarēt tādai komandai kā VEFam ir pagrūti, nenospēlējot savu spēju robežās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-30 00:57, pirms 12 gadiem
snoraB rakstīja: Izņemot VEF... iespraucās...
godigi? tu pēc šī ieraksta esi NOŽELOJAMS!