Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1562, Did:0, useCase: 3

Šveices izlase dominē arī pār HPK, iekļūstot Špenglera kausa pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šveices izlase dominē arī pār HPK, iekļūstot Špenglera kausa pusfinālā
Šveices izlases spēlētāji svin otro vārtu guvumu spēlē pret Hāmelinnas HPK
Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Špenglera kausa Torriāni grupas noslēdzošajā spēlē mājiniece Šveice ar rezultātu 4:0 apspēlēja Hāmelinnas HPK, nodrošinot sev pirmo pozīciju, kā arī iekļūšanu turnīra pusfinālā.

Mačs iesākās ļoti ātrā tempā, komandām nekautrējoties spēlēt uzbrūkošu hokeju. Sākumā negaidīti labi spēlēja Somijas komanda, kas izveidoja bīstamākus vārtu gūšanas momentus, piemēram, neizmantojot izgājienu trīs pret viens, kuru neitralizēja šveiciešu vārtsargs Luka Boltshauzers.

Perioda vidū komandas pirmoreiz spēlēja nevienādos sastāvos - vairākuma iespēju ieguva Šveice. Taču šajās divās minūtēs šveiciešiem nekas lāgā neizdevās visus centienus apslāpējot gan HPK aizsargiem, gan vārtsargam Anti Karjalainenam. Drīz vien pēc vairākuma beigām Šveice gan spēja atklāt mača rezultātu, pretuzbrukumā lielisku raidījumu vārtu augšējā stūrī izdarot Šveices čempiones "Bern" hokejistam Tristanam Šervijam, kuram šī bija pirmā spēlē Špenglera kausā - 1:0.

Trešdaļas noslēgumā nedaudz pajuka HPK veidotā spēle, kā rezultātā pat par spīti tam, ka viesi bija vairākumā fantastiska iespēja radās šveicietim Reto Šepi, kurš neizmantoja izgājienu viens pret vienu Karjalainenu. Pārtraukumā ejot, 1:0 Šveices labā.

Kas Šepi neizdevās pirmajās 20 minūtēs, tas viņam padevās uzreiz pēc pārtraukuma, kad Frīburgas "Gotteron" hokejists teicami pielaboja komandas biedra Jannika Ratgeba metienu, panākot 2:0.

Šveices izlase arvien vairāk pārņēma savās rokās spēles iniciatīvu, tādējādi spiežot HPK komandai pārkāpt noteikumus un spēlēt mazākumā. Šveicieši gan otrajā puslaikā vārtus vairs nespēja gūt, kaut gan radīja daudz saasinājumu pie viesu cietokšņa. Zīmīgs bija aizsarga Ērika Blūma metiens, kuru pielaboja viens no šveiciešu uzbrucējiem, ripai atsitoties pa HPK vārtu krustu.

Trešajā periodā Šveices izlase beidzot spēja nospiest HPK komandu, trešos vārtus mača 51. minūtē gūstot Noā Rodam (3:0). Šveicietis palika netraucēts viesu vārtu priekšā, raidot ripu starp vārtsarga kājām. HPG gan vēlāk ķērās pie "pēdējā salmiņa", septiņas minūtes līdz pamatlaika noslēgumam vairākumā noņemot savu vārtsargu un spēlējot ar sešiem spēlētājiem. Tas Somijas vienībai maksāja ar ceturtajiem zaudētajiem vārtiem - 0:4.

Līdz ar to Šveices izlase triumfēja Torriāni grupā, nodrošinot sev papildus brīvdienu un ceļazīmi uz pusfinālu. Tikmēr gan Rīgas "Dinamo", gan Hāmelinnas HPK cīnīsies ceturtdaļfinālā. Rīdzinieku pretiniece būs Hradeckrāloves "Mountfield", kamēr HPK spēkosies ar šīvakara "Davos" un Kanādas izlases dueļa zaudētāju.

Šveice - HPK (Somija) 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Vārti: 13:51 Šervijs (Šlumfs, Gērings) 1:0, 22:40 Šepi (Ratgebs) 2:0, 50:31 Rods (Brunners) 3:0, 53:45 Vermins (t.v., maz.) 4:0.
Soda minūtes: 12:16
Vārtsargi: Luka Boltshauzers - Anti Karjalainens.

Špenglera kauss, Katini grupa

V.KomandaSUUPZPZVAP
1.Davos110005:13
2.Kanāda110005:33
3.Mountfield200024:100

Špenglera kauss, Torriāni grupa

V.KomandaSUUPZPZVārtiP
1.Šveice2200010:16
2.Dinamo201015:92
3.HPK200113:81

Izmantotie resursi:
https://www.spenglercup.ch/de/turni...

1 2 67 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2017-12-28 18:29, pirms 6 gadiem
kā noprotu, tad Dinamo pret Mountfield būs jāspēlē?

  -4 [+] [-]

, 2017-12-28 18:34, pirms 6 gadiem
Dinamo grupa noteikti vājākā. Nākamgad jāpaplašina turnīrs. Jāpieaicina zviedru klubi.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-28 18:48, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Dinamo grupa noteikti vājākā. Nākamgad jāpaplašina turnīrs. Jāpieaicina zviedru klubi.
Nekas netiks paplašināts, neticu, ka zviedrus aicinās.

4 komandas jau skaidras uz nākamo gadu:

Kanāda
davos
Šveices klubs
KHL klubs

  -2 [+] [-]

, 2017-12-28 18:58, pirms 6 gadiem
Uzrakstīšu šodien, iekopēšu arī rīt. Šodienas spēle tāda ļoti viegla , brīva, bet reizē arī skatāma. Dažos KHL pārbaudes turnīros ir jāspēlē 3 dienas pēc kārtas (neatceros , bet varbūt arī Dzelzceļa kausā tā ir bijis). Tad nu daži ļoti lamājās cik nopietns ir turnīrs pēdiņās , ka šitā liek spēlēt.
Špenglera kausā teorētiski iespējams ka dažām komandām ir jāspēlē 5 dienas pēc kārtas (Davosai un HPK ar noteikumu, ja tās neuzvar savā grupā, bet tiek finālā). Finālistiem noteikti ir 4-5 spēles 5-6 dienās.
Turnīrs kur iespējamas spēles 5 dienas pēc kārtas... Kā to vērtē citi? Bez emocijām, bet no fiziskā, psiholoģiskā, emocionālā, pārslodzes utt.
Vai tas patiešām ir normāli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-28 19:26, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Uzrakstīšu šodien, iekopēšu arī rīt. Šodienas spēle tāda ļoti viegla , brīva, bet reizē arī skatāma. Dažos KHL pārbaudes turnīros ir jāspēlē 3 dienas pēc kārtas (neatceros , bet varbūt arī Dzelzceļa kausā tā ir bijis). Tad nu daži ļoti lamājās cik nopietns ir turnīrs pēdiņās , ka šitā liek spēlēt.
Špenglera kausā teorētiski iespējams ka dažām komandām ir jāspēlē 5 dienas pēc kārtas (Davosai un HPK ar noteikumu, ja tās neuzvar savā grupā, bet tiek finālā). Finālistiem noteikti ir 4-5 spēles 5-6 dienās.
Turnīrs kur iespējamas spēles 5 dienas pēc kārtas... Kā to vērtē citi? Bez emocijām, bet no fiziskā, psiholoģiskā, emocionālā, pārslodzes utt.
Vai tas patiešām ir normāli?
Gruti uzreiz ta pateikt, vai tas ir normali. Bet tads nu reiz ir turnira reglaments. Un sis, ka zinams, ir vecakais klubu turnirs Eiropa. Isteniba, to varetu pajautat hokejistiem, treneriem un apkalpojosajam personalam, ka ir spelet 5 speles 5 dienas. Manuprat gan tas ir koks ar 2 galiem jeb patikama apvienosana ar lietderigo - no vienas puses visi ir profesionali un dara savu darbu, no otras ari arpus hokeja Sveice un konkreti Davosa garlaicigi vienkarsi nevar but.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-28 19:34, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Pēc kā tu to spried? Manuprāt, otrādi, Mauntfilda un Kanāda ir izteiktāki autsaideri, nekā DR un Somi
dinamo un somiem abiem smagi zaudējumi. Otrā grupā līdzvērtīgākas un spēcīgākas komandas, čehi tik vājāki nedaudz.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-28 19:39, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Gruti uzreiz ta pateikt, vai tas ir normali. Bet tads nu reiz ir turnira reglaments. Un sis, ka zinams, ir vecakais klubu turnirs Eiropa. Isteniba, to varetu pajautat hokejistiem, treneriem un apkalpojosajam personalam, ka ir spelet 5 speles 5 dienas. Manuprat gan tas ir koks ar 2 galiem jeb patikama apvienosana ar lietderigo - no vienas puses visi ir profesionali un dara savu darbu, no otras ari arpus hokeja Sveice un konkreti Davosa garlaicigi vienkarsi nevar but.
Gribētos pajautāt pašiem hokejistiem kā tas ir piektā spēle piecās dienās. Atpūtai laika sanāk maz. Turnīra laikā maksimums iespējamas 2 brīvdienas turnīra uzvarētājiem ar noteikumu ka tie sāk spēlēt pirmajā dienā. Man šķiet ka ārsti varētu stipri iebilst pret šādu grafiku. Cilvēki nav roboti un arī fināls nedaudz vairs nav tas uz noguruma rēķina. Nebiju iepriekš pasekojis līdzi - vai patiešām tik drakonisks grafiks bija arī citus gadus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-12-28 19:57, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Gribētos pajautāt pašiem hokejistiem kā tas ir piektā spēle piecās dienās. Atpūtai laika sanāk maz. Turnīra laikā maksimums iespējamas 2 brīvdienas turnīra uzvarētājiem ar noteikumu ka tie sāk spēlēt pirmajā dienā. Man šķiet ka ārsti varētu stipri iebilst pret šādu grafiku. Cilvēki nav roboti un arī fināls nedaudz vairs nav tas uz noguruma rēķina. Nebiju iepriekš pasekojis līdzi - vai patiešām tik drakonisks grafiks bija arī citus gadus.
Cik esmu sekojis Spenglera kausam ( un daru to starp citu no 2011.gada jeb gada, kad tur RD pirmo reizi piedalijas), tad tas izspeles formats ta ari nav mainijies. Un velreiz par tam 5 spelem 5 dienas - tas jajauta pasiem iesaistitajiem, ari hokejistiem, tur tev taisniba.

     [+] [-]

, 2017-12-28 20:08, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Cik esmu sekojis Spenglera kausam ( un daru to starp citu no 2011.gada jeb gada, kad tur RD pirmo reizi piedalijas), tad tas izspeles formats ta ari nav mainijies. Un velreiz par tam 5 spelem 5 dienas - tas jajauta pasiem iesaistitajiem, ari hokejistiem, tur tev taisniba.
formāts ar 6 komandām tika ieviests 2010. gadā.
Iepriekš bija 5 komandu viena apaļa turnīrs pēc kura pirmās 2 vietas savā starpā tikās finālā, kur izcīnīja kausu. Idejiski jau bija tas pats - finālistiem 5 spēles 6 dienās.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-28 20:11, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: dinamo un somiem abiem smagi zaudējumi. Otrā grupā līdzvērtīgākas un spēcīgākas komandas, čehi tik vājāki nedaudz.
Kā tu to izmērīji ka čehi ir vājāki? Pēc dalības Špenglera turnīra to izmērit nevar jo komandas spēlē ar dažādām atdevēm.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-28 20:14, pirms 6 gadiem
Ronis90 rakstīja: Kā tu to izmērīji ka čehi ir vājāki? Pēc dalības Špenglera turnīra to izmērit nevar jo komandas spēlē ar dažādām atdevēm.
Visas komandas spēlē ar vienu un to pašu atdevi. Visām likme viena - uzvara kausā. Čehi tomēr nograbēja pamatīgi pret Davosu, lai arī pret Kanādu izrādīja nopeitnu pretestību.

     [+] [-]

, 2017-12-28 20:21, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Visas komandas spēlē ar vienu un to pašu atdevi. Visām likme viena - uzvara kausā. Čehi tomēr nograbēja pamatīgi pret Davosu, lai arī pret Kanādu izrādīja nopeitnu pretestību.
Šogad čempionu līgā Davos no grupas pat netika laukā uz playoff jo zaudēja čehu un zviedru klubiem. Šveicei nav sekmes ne PČ ne CHL un vienīgais paliek pašmāju Špenglers kur ziemmassvētkos ārzemnieki atbrauc atslidot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-28 20:23, pirms 6 gadiem
Ronis90 rakstīja: Šogad čempionu līgā Davos no grupas pat netika laukā uz playoff jo zaudēja čehu un zviedru klubiem. Šveicei nav sekmes ne PČ ne CHL un vienīgais paliek pašmāju Špenglers kur ziemmassvētkos ārzemnieki atbrauc atslidot.
Čempionu līgā dominē zviedru klubi. Kāds te PČ, ja runa ir par klubiem. Ja runā par izlasēm, Šveicei ir 14 NHL vīri un nu jau medaļas PČ. Šveice progresē un ir jau garām Slovākijai un straujiem soļiem tuvojas Čehijai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-28 20:27, pirms 6 gadiem
Trīsdiennieka plosta somi, 5.-6. spēcīgākās Eiropas līgas lejasgala lielagabala gaļa un tikko novākušies jodelētāji. Faktiski vājākā grupa Špenglera vēsturē.
Ja ir doma celt Špenglera līmeni, ir jāaicina DEL, AllSvenska un vēl kāds Čehijas vidusmēra klubs. Priekā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-28 20:30, pirms 6 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Trīsdiennieka plosta somi, 5.-6. spēcīgākās Eiropas līgas lejasgala lielagabala gaļa un tikko novākušies jodelētāji. Faktiski vājākā grupa Špenglera vēsturē.
Ja ir doma celt Špenglera līmeni, ir jāaicina DEL, AllSvenska un vēl kāds Čehijas vidusmēra klubs. Priekā!
Ir jāaicina stiprākie Somijas, Zviedrijas klubi. Bet zviedriem turnīrs nav interesants, viņiem ir stiprākā līga Eiropā, kas ir pašpietiekama. Pārējie tad nu arī sadala. Bet būtu interesanti paņemt Allsvenskan, EBEL. Kā tie purinātu kolhoza primadonnas.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-28 20:32, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Čempionu līgā dominē zviedru klubi. Kāds te PČ, ja runa ir par klubiem. Ja runā par izlasēm, Šveicei ir 14 NHL vīri un nu jau medaļas PČ. Šveice progresē un ir jau garām Slovākijai un straujiem soļiem tuvojas Čehijai.
Šogad CHL dominē čehu klubi jo pusfinālā 2 klubi no Čehijas, 1 somu un zviedru. Bet šveices izlase ir mazliet virs Latvijas līmeņa jo nepavelti pēdējās piecās spēlēs vairāk ir uzvarējusi Latvija nevis Šveice.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-28 20:34, pirms 6 gadiem
Ronis90 rakstīja: Šogad CHL dominē čehu klubi jo pusfinālā 2 klubi no Čehijas, 1 somu un zviedru. Bet šveices izlase ir mazlit virs Latvijas līmeņa, nepavelti pēdējās piecās spēlēs vairāk ir uzvarējusi Latvija nevis Šveice.
Šveicei 14 NHL vīri, Latvijai 1. Ko tur vēl piebilst.
CHL visu laiku uzvar zviedri, dominance ir neapgāžama.

     [+] [-]

, 2017-12-28 20:36, pirms 6 gadiem
HMB-IZGULEEJIES!!! rakstīja: tas tik buutu kronis ja Kolhozs iegrabetu pret 2. zviedru liigu, lai gan ko tur kauneties, tak nesen nograbeeja pret frichu joberistiem, amatieriem ar alusveederu
Tāpēc jau kolhoza oligarhi negrib braukt, bail. Bet nu turnīra līmenis jāceļ, un dinamo šogad viens no vājiniekiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-28 20:38, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: formāts ar 6 komandām tika ieviests 2010. gadā.
Iepriekš bija 5 komandu viena apaļa turnīrs pēc kura pirmās 2 vietas savā starpā tikās finālā, kur izcīnīja kausu. Idejiski jau bija tas pats - finālistiem 5 spēles 6 dienās.
Ok, paldies par info!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-28 20:38, pirms 6 gadiem
Bet vispār ilūzijas sabrūk šādos turnīros. Somu līgas pārliecinoši vājākais klubs turās 50:50 pret KHL nu jau vidusmēra dinamo. Secinājumi skaidri.
1 2 67 komentāri