Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" neizrauj uzvaru un pēcspēles metienos piekāpjas "SKA-1946"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rīga" neizrauj uzvaru un pēcspēles metienos piekāpjas "SKA-1946"
Frenks Razgals
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Otro spēli divu dienu laikā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) aizvadījusi HK "Rīga" vienība, kas savā laukumā atkārtoti tikās ar Sanktpēterburgas "SKA-1946". Atkal dominējot viesiem, rīdzinieki nebija tālu no panākuma izraušanas pamatlaikā, bet pēcspēles metienu sērijā tomēr atzina pretinieku pārākumu - 1:2.

"Rīgas" hokejisti gada nogalē spējuši labi ieskrieties un izcīnīt sešas uzvaras pēdējās septiņās spēlēs. Vakar rīdzinieki savā laukumā mērojās spēkiem ar Pjotra Vorobjova trenēto "SKA-1946" vienību, kuru pēc diviem zaudējumiem izbraukumā pieveica ar 4:2. Šodien komandas atkal devās uz ledus, lai mērotos spēkiem.

Viesi, bet jo īpaši treneris Vorobjovs, nevarēja būt apmierināti ar vakar piedzīvoto zaudējumu spēlē, kurā dominēja. Pirmajās minūtēs "SKA-1946" centās nospiest rīdziniekus, bet nopietns apdraudējums vārtiem nebija. Mājinieki centās atbildēt ar pretuzbrukumiem un aktīvu cīņu pretinieku zonā. Pēc diviem neizteiksmīgiem vairākumiem abu komandu izpildījumā spēle sāka ritēt līdzīgi, pat nedaudz labāk izskatoties laukuma saimniekiem. Trīs ar pusi minūtes līdz pirmā perioda beigām tuvu vārtu guvumam no vārtu priekšas bija viesi, bet Salvis Balandīns paspēja pielikt kājsargu un atvairīt ripu. Rezultāts pirmajās 20 minūtēs tā arī palika neatklāts, komandām dodoties atpūtā.

Otro periodu rīdzinieki varēja sākt skaitliskajā vairākumā. Ilgu laiku neizdevās pat nostāties pretinieku zonā, kur nu vēl ko bīstamu izveidot. Vairākuma pēdējās sekundēs iniciatīvu uzņēmās Frenks Razgals, kurš ne no tās ērtākās pozīcijas veica metienu pa vārtiem, ieraidot ripu augšējā vārtu stūrī - 1:0. Viesi uzreiz metās atspēlēties, pamatīgi iespiežot mājiniekus to zonā. Veiksmīgi darbojās Balandīns, neļaujot "SKA-1946" atjaunot līdzsvaru uz tablo. Otrā laukuma galā pēc teju sešām nospēlētām minūtēm dūres izvicināja Aleksandrs Visockis un Andrejs Čurkins, cīniņā labākam esot latvietim. "Rīgai" izdevās kontrolēt mača gaitu, bet to izjauca noraidījumi. Lai arī viesi nespēja gūt vārtus vairākumā, palikšana rīdzinieku zonā tomēr deva vēlamo rezultātu, panākot izlīdzinājumu (1:1).

Trešajā periodā dominēja viesi, cenšoties salauzt sīkstos mājiniekus, kuri gaidīja pretinieku kļūdas, lai dotos ātrajos pretuzbrukumos. Astotajā minūtē "SKA-1946" tika pie vairākuma, kas viesa bažas. Salvim Balandīnam darba netrūka un tieši viņa lieliskā spēle vārtos neļāva pretiniekiem pirmo reizi izvirzīties vadībā. Perioda 11. minūtē Aleksandrs Visockis pēc lieliskas Kirila Galohas piespēles raidīja ripu pa vārtu stabu, esot ļoti tuvu vārtu guvumam. Profilaksei tika lūgts arī paskatīties atkārtojumu, bet ripa nebija atradusi ceļu vārtos. Roberts Locāns izkārtoja savai komandai skaitlisko vairākumu, bet bīstamāki momenti tajā bija pretiniekiem, kuri divreiz izrāvās pretuzbrukumos. Viesi gan turpināja spēlēt nedisciplinēti, dodot mājiniekiem iespējas izraut uzvaru. Rīdzinieki tomēr nespēja radīt vārtu gūšanas momentus, pamatlaikam noslēdzoties ar rezultātu 1:1.

Pagarinājumā "Rīgas" hokejisti turpināja spēlēt no otrā numura pozīcijām, neļaujot pretiniekiem izveidot bīstamus momentus, bet paši pie iespējas rāvās pretuzbrukumos. Spēles uzvarētāju tomēr vajadzēja noteikt pēcspēles metienu sērijā. "Rīgas" līderi Roberts Locāns, Kirils Galoha un Frenks Razgals nespēja realizēt savas iespējas, kamēr uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Maksims Maļcevs, ļaujot saviem komandas biedriem svinēt uzvaru ar 2:1.

MHL, 28. decembris

HK "Rīga" - "SKA-1946" 1:2 PM(0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1)

Vārti: 21:55 Razgals (Svars, Galoha) 1:0, 36:02 Ņekoļenko (Čurkins, Šepiķko) 1:1, 65:00 Maļcevs 1:2
Metieni: 16-41
Soda minūtes: 16-20
Vārtsargi: Salvis Balandīns - Aleksejs Meļņičuks

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-28 15:48, pirms 8 gadiem
Virsraksts...vienkārši perfekts!Neizrauj uzvaru????Metienu attiecība 16-41.Paldies džekiem par punktu!

     [+] [-]

, 2015-12-28 17:17, pirms 8 gadiem
Tik ļoti gaidīto 3 punktu nav !!!

     [+] [-]

, 2015-12-28 21:54, pirms 8 gadiem
Vāja spēle.