Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/ViA" un "Talsi/Krauzers" uzvar mājās, "Rīga" - viesos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera/ViA" un "Talsi/Krauzers" uzvar mājās, "Rīga" - viesos
FBK "Valmiera/ViA"
Foto: Edgars Vaivads

Šovakar ELVI florbola līgā vīriešiem notika trīs spēles: FBK "Valmiera/ViA" savā laukumā 10:6 uzvarēja "Bausku", bet "Talsi/Krauzers" ar 7:6 pārspēja Stalbes "Pārgauju". FK "Rīga" viesos ar 5:3 pieveica "Mogo-RTU/Rockets".

"Valmiera/ViA" pēdējā periodā sabradā "Bausku"

"Bauska" Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur to gaidīja "Valmiera/ViA", ieradās ar 20 spēlētājiem spēles pieteikumā un acīmredzami kaujinieciskā noskaņojumā. Tas deva vēlamo rezultātu arī laukumā – 26.minūtē pēc diviem Valda Vāvera precīziem metieniem viesi bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Mača vidusdaļā savu veiksmes brīdi sagaidīja valmierieši, kuri tieši četru minūšu laikā iemeta trīs vārtus, izvirzoties vadībā ar 3:2. Tomēr viesus tas nesalauza – pēc otrās trešdaļas baušķeniekiem jau atkal bija divu vārtu handikaps – 5:3. Toties pēdējā periodā laukumā pārliecinoši dominēja mājinieki, par ko liecina kaut vai pa vārtiem izdarīto metienu attiecība – 24:10. Tādu spiedienu "Bauska" nespēja izturēt - "Valmiera/ViA" florbolisti guva vēl septiņus vārtus, paši kapitulējot tikai reizi, un varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 10:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Matīsu Salmiņu, kuram šajā mačā 4 (3+1) punkti. Tieši tāds pats sniegums pa spēkam bija arī Intam Vilkam, bet Ivo Baloža kontā četras rezultatīvas piespēles. Divus golus iemeta Mārtiņš Broks. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma Valdis Vāvers, kurš izcēlās ar "hat-trick", viņa komandas biedram Dināram Vaitaitim 3 (1+2) punkti. FBK "Valmiera/ViA" pēc šī panākuma ar 20 punktiem pakāpās uz 3.vietu turnīra tabulā.

"Talsi/Krauzers" nosargā uzvaru pār "Pārgauju"

"Talsi/Krauzers" šovakar savā laukumā spēkojās ar Stalbes "Pārgauju". Lai arī spēles rezultātu Gata Gaiļa personā atklāja viesi (1:0), pēc pirmā perioda vadībā ar 4:1 atradās talsenieki, bet spēles vidū "Talsu/Krauzera" pārsvars sasniedza pat piecus vārtus – 6:1. Mača otrajā pusē spēles garšu atguva stalbieši, kas strauji sāka deldēt pretinieku pārsvaru. Līdz pamatlaika beigām bija palikušas nedaudz mazāk par sešām minūtēm, kad "Pārgauja" guva savus sestos vārtus, panākot 6:7. Aizvest no Talsiem kaut punktu stalbiešiem patraucēja divi noraidījumi - "Talsi/Krauzers" svinēja smagi nākušu uzvaru ar 7:6.

Par labāko spēlētāju starp talseniekiem atzina Jāni Ragovski, kurš 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais, pa diviem goliem iemeta Ģirts Škuburs un Mārtiņš Maķevics. Labākā spēlētāja balvu viesu komandas rindās ieguva Emīls Eglītis, kura kontā trīs goli, pa 2 (1+1) punktiem savāca Gatis Gailis un Oskars Balodis. Talsu komanda pēc šīs uzvaras ar 17 punktiem joprojām ieņem 7.vietu.

FK "Rīga" revanšējas vicečempioniem

Regulārā turnīra pirmajā aplī "Mogo-RTU/Rockets" pieveica "Rīgu" ar 14:9, arī šovakar, kad abas komandas tikās Spuņciemā, par favorītiem tika uzskatīti tieši studenti. Tomēr spēle aizritēja laukuma saimniekiem nelabvēlīgā gultnē – pirmajā periodā pēc brāļu Dāļu kombinācijas (Toma piespēli vārtu guvumā pārvērta Alvis) vadībā ar 1:0 izvirzījās viesi, bet mača vidū Toms Bitmanis panāca jau 2:0. Laukuma saimnieku spēlējošais treneris Jānis Jansons vienus vārtus atguva (1:2), tomēr pēc otrā perioda "Rīga" atradās vadībā ar 3:1. Pēdējā periodā FK "Rīga" savu divu vārtu handikapu spēja nosargāt un varēja svinēt uzvaru ar 5:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Edgars Jemeļjanovs, kurš atvairīja 37 no 40 (!) pretinieku metieniem. Pa diviem vārtiem viņa komandas labā guva Alvis Dāle un Toms Bitmanis, jā piebilst, ka Bitmanis pēc šīs spēles rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 33 punktiem panāca 1.vietā atrodošos vārdabrāli Akmeņlauku. Divas rezultatīvas piespēles Toma Dāles kontā. Arī "Mogo-RTU/Rockets" rindās labākā spēlētāja balva tika vārtsargam – Indriķim Siliņam, kurš tika galā ar 22 pretinieku metieniem. Divus golus iemeta Jānis Jansons. FK "Rīga" pēc šīs uzvaras ar 17 punktiem pakāpās uz 8.vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja