Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola Virslīga: nedēļas nogalē čempionu un vicečempionu cīņas

Jānis Pārums

Handbola Virslīga: nedēļas nogalē čempionu un vicečempionu cīņas
Uzbrukuma smailē Egīls Politers (Dobeles "Tenax")
Foto: handbols-dobele.lv

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā gan vīriešu, gan sieviešu Virslīgā tiksies komandas, kas iepriekšējā sezonā izcīnīja pirmās divas vietas – čempioni pret vicečempioniem.

Sestdien plkst. 18:00 Ogrē viesosies Latvijas čempionvienība Dobeles "Tenax" (8-0), lai jau ceturto reizi triju mēnešu laikā mērotos spēkiem ar vicečempioniem "Ogre/Miandum" (5-3). Pirmās divas abu komandu tikšanās notika vēl pirms Latvijas čempionāta, attiecīgi, Vītola kausā un Rīgas atklātajā čempionātā, kur "Tenax" pārākums neradīja it nekādas šaubas – 32:19 un 33:19. Latvijas čempionātā klubi tikās septembra beigās Dobelē, kad "Tenax" atkal pārliecinoši uzvarēja (34:24).

Dobelnieki Latvijas čempionātā gan šogad dominē – septiņās no astoņām spēlēm pretinieki pieveikti ar vismaz desmit vārtu pārsvaru ("pieticīgākā" uzvara izcīnīta Ludzā pret "Latgols" (+7)), pēdējās trijās spēlēs pretinieki sagrauti ar +23, +25 un vēlreiz ar +25. Šosezon uzvaras izcīnītas ar vidēji 17 (!) vārtu pārsvaru.

Ogrēnieši šosezon zaudējuši ne tikai čempioniem "Tenax" un pērnās sezonas trešajai labākajai komandai "Latgols" (tiesa, pret ludzāaniešiem izcīnīta arī uzvaru), bet arī Vaiņodei, tiesa, vaiņodieši savā laukumā apspēlējuši arī "Latgolu" un "Celtnieks/LSPA".

Neskatoties uz "Tenax" dominanci Latvijas čempionātā, jācer, ka ogrēnieši parūpēsies par spraigu un intriģējošu maču, sagādājot neapstrīdamajiem čempionāta favorītiem arī ne mazums grūtību.

"Ogre/Miandum" un "Tenax" spēkošanās tiešraidē būs vērojama gan portālā Sportacentrs.com, gan Lattelecom interaktīvās televīzijas 411.kanālā Sportacentrs.com TV. Pirmoreiz šosezon mačs tiks demonstrēts ar trīs kamerām. Spēli komentēs Raitis Putiņš.

Handbola nedēļas nogale gan sāksies jau piektdienas vakarā, kad principiālā cīņā tiksies "Celtnieks/LSPA" (6-2) un "Vaiņode" (5-3). Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Vaiņodē mājinieki parūpējās par pārsteigumu, apspēlējot "Celtnieku" ar 27:22. Pēc diviem zaudējumiem sezonas pirmajās četrās spēlēs (arī pret "Tenax"), "Celtnieks/LSPA" uzvarējuši pēdējos četros mačos pēc kārtas, trijos no gadījumiem – potenciālos medaļniekus (divreiz "Latgolu", vienreiz – "Jūrmalas Sportu"). Šovakar Arņa Butana vadītajiem handbolistiem būs iespēja tikt pie piektā panākuma un pie reizes arī revanšēties Vaiņodei. Skaidrs, ka viesi centīsies to nepieļaut, taču jāņem vērā, ka savā laukumā "Vaiņode" spēlē izteikti labāk nekā izbraukumā. Tieši pretinieku laukumā vaiņodieši piedzīvojuši visus trīs zaudējumus, turklāt visos gadījumos pārliecinoši (-13 pret "Latgolu", -15 pret "Jūrmalas Sportu" un -23 pret "Tenax"). Kā būs šoreiz?

Vēl viena principiāla spēle gaidāma svētdien, kad "Latgols" savā laukumā mēģinās revanšēties "ASK/LU" par septembrī viesos piedzīvoto zaudējumu (24:27). Abām komandām sezonas sākums nudien nav bijis veiksmīgs – pērnās sezonas bronzas medaļnieki "Latgols" 10 spēlēs izcīnījis tikai trīs uzvaras un piedzīvojis jau septiņus zaudējumus (pēdējie četri – pēc kārtas!), bet ASK astoņās spēlēs tikuši vien pie diviem panākumiem. Jāpiebilst, ka visas uzvaras līdz šim "Latgols" izcīnījuši tieši savā laukumā.

Šajā nedēļas nogalē vīriešu Virslīgā spēkiem mērosies arī "Jūrmalas Sports" (4-4) un LAT98 (0-8). Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē ar 34:16 uzvarēja jūrmalnieki.

Virslīgā sievietēm svētdien vicečempiones "Latgols" savā laukumā uzņems čempiones "Stopiņu NHK". Šobrīd ar astoņās spēlēs izcīnītajiem 10 punktiem "Latgols" dāmas ir trešās, atpaliekot no LSPA (5-1-2, 11 punkti) un Dobeles "SS/REIR" (5-1-1, 11 punkti), bet "Stopiņu NHK" ar astoņiem punktiem ir ceturtās, tiesa, aizvadījušas par divām spēlēm mazāk nekā ludzānietes. Sezonas sākumā savstarpējā spēlē "Stopiņu NHK" izcīnīja uzvaru saspringtā cīņā ar 29:27.

Vēl šajā nedēļas nogalē sieviešu čempionātā Dobeles "SS/REIR" spēlēs ar pastarītēm "Skīveri" (0-7), savukārt LSPA cīnīsies pret LAT98. Sezonas sākumā LAT98 piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas (tostarp arī pret LSPA ar 28:33), bet pēdējās trijās spēlēs izcīnījušas uzvaras, pārspējot gan Latvijas čempiones "Stopiņu NHK" (24:21), gan vicečempiones "Latgols" (26:23). Vai tagad pienākusi kārta arī bronzas medaļniecēm LSPA?

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Latvijas čempionāts handbolā. Virslīga sievietēm

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2014-11-28 18:19, pirms 9 gadiem
cerams Ogre spēs izrādīt pretestību Dobelei.
cerams Latgols vīri beidzot uzvarēs.
cerams Latgols dāmas arī uzvarēs.
cerams LAT-98 vīri izcīnīs pirmo uzvaru.
cerams Skrīveru dāmas izcīnīs pirmo uzvaru.