Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" piektā sakāve pēc kārtas, Nolans saglabā optimismu

Rolands Eliņš

"Sabres" piektā sakāve pēc kārtas, Nolans saglabā optimismu
Raiens Millers un Alekss Galčenuks
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā savu kārtējo zaudējumu piedzīvojusi Latvijas izlases trenera Teda Nolana vadītā Bufalo „Sabres”, kuru pārstāv arī Zemgus Girgensons. Šonakt „Sabres” ar 1:3 atzina Monreālas „Canadiens” pārākumu.

Zemgus Girgensons šodienas spēlē bija novietots trešajā maiņā kopā ar Mihailu Grigorenko un Lūku Edamu. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 14 minūtes, turklāt spēlēja gan vairākumā, gan mazākumā.

Tāpat kā lielākā daļa komandas, Girgensons ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās, taču izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī trīsreiz pielietoja spēka paņēmienu. Viņam neitrāls lietderības koeficents.

Spēles sākumā ar nūju pa seju dabūja „Sabres” uzbrucējs Stīvs Ots, kas ļāva Bufalo spēlēt vairākumā četras minūtes, tiesa, nekas prātīgs (maigi sakot) šajā vairākumā nesanāca. 18. minūtē iepriekš noraidītais Alekss Galčenuks arī reabilitējās par savu pārkāpumu, ātrajā uzbrukumā atklājot rezultātu.

Otrā perioda vidū „Canadiens” savu pārsvaru arī dubultoja, tiesa, 38. minūtē Mets Mulsons vienus vārtus atguva pēc tam, kad Monreālas aizsardzības zonā lieliski nocīnījās Drū Stetfords, kurš atņēma pretiniekam ripu un uzreiz vārtu priekšā atrada Mulsonu. Spēles noslēdzošajā trešdaļā „Sabres” uzbrucējs Džons Skots kautiņā pārsita „Canadiens” aizsarga Daglasa Mareja pieri, un Marejam bija nepieciešamas vairākas šuves.

Divus noraidījumus pēdējās 10 minūtēs nopelnīja Tailers Eniss, un vienu no tiem vārtu guvumā pārvērta Brendans Gelehers (3:1). „Canadiens” šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, savukārt tās konkurente Atlantijas okeāna divīzijā „Sabres” cietusi jau piekto zaudējumu pēc kārtas un arvien drošāk nostabilizē savu pēdējo vietu NHL. Teds Nolans pēcspēles konferencē gan saglabāja optimismu un norādīja, ka par spīti zaudējumiem komanda uzņēmusi pareizo virzienu: "Nekad neesmu priecīgs par zaudējumu, taču šoreiz esmu priecīgs, ka komanda spēlē arvien labāk un labāk."

Pēdējo piecu spēļu laikā "Sabres" gan guvusi tikai sešus vārtus, bet sezonā kopumā guvusi 45 vārtus (1,73 vidēji spēlē), par kuru sliktāka rādītāja NHL nav. NHL antirekords gūto vārtu ziņā pieder Čikāgas "Blackhawks", kura 195,/54. gada sezonā (tolaik "Black Hawks") guva 133 vārtus 70 spēles (vidēji 1,9).

Citās spēlēs

Līgas līderu divcīņā Sentluisas „Blues” ar veiksmīgu sniegumu pirmajā periodā sakāva „Avalanche” vienību 4:1 un guva savu piekto uzvaru pēc kārtas. Savus 20. vārtus sezonā guva Aleksandrs Stīns. Viņa lielākais konkurents vārtu gūšanas jomā Aleksandrs Ovečkins tika pie vienas piespēles „Capitals” zaudējumā „Senators” (4:6).

Ierasti lieliskā Bostonas „Bruins” aizsardzība un somu vārtsargs Tūka Rasks saņēmuši pamatīgu pērienu Detroitā, kur vietējā „Red Wings” ar 6:1 sagrāva Atlantijas okeāna divīzijas līderi, turklāt goda vārtus „Bruins” guva tikai 58. minūtē. Savukārt Pitsburgas „Penguins” mačā pret „Maple Leafs” jau 21. minūtē nokļuva iedzinējos ar 1:4, tiesa, līdz pamatlaika beigām ar divu Jevgēņija Malkina vārtu guvumu palīdzību spēja panākt 5:5, bet pēcspēles metienos Pitsburgas uzvaru nokārtoja Sidnija Krosbija un Malkina precīzie metieni.

Čikāgas "Blackhawks" ar pūlēm izrāvusi uzvaru pār Kalgari "Flames", jo vēl 47. minūtē atradās iedzinējos ar 0:2. Atlikušajā laikā čikāgieši gan paspēja izraut uzvaru, izšķirošos vārtus gūstos 18 sekundes pirms mača beigām, kad savus 15. vārtus sezonā guva Patriks Keins. Savukārt Jaromīrs Jāgrs guvis 10. vārtus sezonā "Devils" zaudējumā pret "Hurricanes" (3:4), kas viņam ļāvis pakāpties NHL visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā uz devīto vietu. Jāgrs uz leju nobīdījis izcilo Mario Lemjē, savukārt "Hurricanes" uzvaru mača beigās nodrošināja lieliska vārtsarga Kema Vorda darbība.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Canadiens-Sabres3:1Hurricanes-Devils4:3
Jets-Islanders3:2Senators-Capitals6:4
Predators-Blue Jackets4:0Bruins-Red Wings1:6
Flyers-Lightning2:4Rangers-Panthers5:2
Maple Leafs-Penguins5:6 PMCoyotes-Wild3:1
Blues-Avalanche4:1Blackhawks-Flames3:2
Kings-Sharks2:3 PM

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +2 [+] [-]

, 2013-11-28 07:16, pirms 10 gadiem
nu ar 1 vārtiem neko neizdarīs un uzvaru negūs!.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-28 07:23, pirms 10 gadiem
Pirmo reizi šosezon pieci tīri zaudējumi pēc kārtas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-28 07:43, pirms 10 gadiem
Tikmer man prieks par Jagru, kuram 10. varti sezona!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-11-28 07:51, pirms 10 gadiem
Tikai manas domas , bet es domāju ka šiem vajadzēja atstāt Vaneku , lai vismaz jaunajiem ir no kā ņemt skilu.

  +9 [+] [-]

, 2013-11-28 08:26, pirms 10 gadiem
Nolanam jāsāk skaitīt dienas, cik vēl palikušas pie Sabres stūres

  -4 [+] [-]

, 2013-11-28 08:43, pirms 10 gadiem
fetrda rakstīja: Nolanam jāsāk skaitīt dienas, cik vēl palikušas pie Sabres stūres
tev jāsāk skaitīt dienas līdz nākamajam bezdarbnieku pabalstam

     [+] [-]

, 2013-11-28 09:44, pirms 10 gadiem
Malkinam abi goli ļoti skaisti, pirmajā viņš labi trāpija 9niekā, bet otrais vienkārši jāredz iestūma sākumā vārsargu ar nūju vārtos, pēc tam iebakstīja ripu vārtos

  +2 [+] [-]

, 2013-11-28 09:46, pirms 10 gadiem
Nu Malkins ar Krozbi nouguņoja zvērā. Malkins vispār zvērā apgriezienus uzņēmis. Cik nu var spriest no video atkārtojumiem,galvenais Pingvīnu spēks vairākuma izspēle.
Ovie tā pieticīgi šodien,viena piespēle. Kučerovam šodien pa nullēm.
Tarasenko pieklusis beidzamā laikā.
Skatos Zviedru nākamā leģenda Karlsons atkal līmenī.
Tur lielākā daļa uzbrucēji apskaustu tādu statistiku.

Jā un uz tautas komandu bail skatīties. Džokeris Nolans pagaidām arī neko uzlabot nevar.
Kā te aptaurētie bļāva pēc pirmās spēles kad viņš stājās pie komandas vadības,tas bija kaut kas.
Kā uzreiz mainījusies komandas spēle,uzlabojusies utt
Kas līdzīgs kad Girgis sāka NHL spēlēt un iemeta tos vārtus.
Masu histērija,bet līdzīgā veidā tā tagad arī noplaka.
Drausmīga komanda.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 09:48, pirms 10 gadiem
Kads Lūku Edams?! Es zinu, ka si ir jau ierasta problema, bet kadel autori nevar Luke Adam (Lūku Edamu) sadi pierakstit speletaju uzvardus. Vienkarsi nav ko kroplot citu tautibu uzvardus, jo ja preteji tulkoti bus naks ara vel lielakas ****.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-28 10:15, pirms 10 gadiem
Ar vienu aci pavēroju Bufalo spēli, tā kā uzmanība bija stirpi dalīta, tad nekādu dižo analīzi, protams, veikt nevarēšu, bet viena lieta gan man iekrita acīs (vai pareizāk tājā vienā, ar kuru skatījos ) - diezgan bēdīgā piespēļu kvalitāte un precizitāte un ne jau tikai atsevišķiem spēlētājiem vai maiņai, bet +/- visai komandai. Kādus tad tur vārtus var gūt, ja tev it kā potenciāli lieliskā vārtu gūšanas momentā ripa tiek iedota slidās.. tad nav ko brīnīties, ka viņiem ir vismazāk vidēji spēlē gūto vārtu un vienīgiem šis cipars ir zem 2. Bet kaut kā negribas ticēt, ka nu visi viņi tik nespējīgi un netalantīgi, ka nevar, bieži vien salīdzinoši vienkāršās situācijās, iedot partnerim ripu uz lāpstiņas.

Nez, varbūt, kāds, kas pats regulāri spēlē, varētu izstāstīt, kādi vēl faktori var ietekmēt piespēļu precizitāti, protmas, bez tik pašsaprotamām lietām, kā meisterība un komandas saspēlētība? Par kaut kādu nogurumu runāt ar nebūtu īsti vietā, jo nospēlēta knapi trešdaļa no sezonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-11-28 10:38, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: Nez, varbūt, kāds, kas pats regulāri spēlē, varētu izstāstīt, kādi vēl faktori var ietekmēt piespēļu precizitāti, protmas, bez tik pašsaprotamām lietām, kā meisterība un komandas saspēlētība? Par kaut kādu nogurumu runāt ar nebūtu īsti vietā, jo nospēlēta knapi trešdaļa no sezonas.
Savulaik, kad pats kādu laiku uzspēlēju NHL, man ar piespēļu precizitāti problēmu nebija. Svarīgākie faktori bez jau Tevis minētajiem- jābūt labi paēdušam pirms spēles, ieteicams arī 0,3-0,5 litri ūdens (negāzēta) pusstundu pirms mača iedzert. Jākoncentrējas uz spēli. Mums bija komandā čalis, kurš visu laiku domāja tikai par seksu. Ievēroju, ka viņam bija liels piespēļu brāķis.
Vēl ļoti svarīgs ir pareizs nūjas izliekums (banāns).
Dāsnums ir svarīgs- "žaģinas" parasti pasus nedod, tāpēc viņiem nav prakses un spēja iedot precīzi.
Visbeidzot, svarīgi, lai ir spiediens no soliņa. Ja kļūdies piespēlē, svarīgi lai treneris no malas uzbļauj: "C'mon! What a fuc*!" Tas motivē.

     [+] [-]

, 2013-11-28 10:48, pirms 10 gadiem
195,/54. gada sezonā (tolaik "Black Hawks") guva 133 vārtus 70 spēles (vidēji 1,9)
kas tad nu tā par sezonu? :O

  +2 [+] [-]

, 2013-11-28 10:57, pirms 10 gadiem
MHL izlase sūta sveicienus biedram Kino Atgādināšu,ka sērijā CHL vs MHL 2:3.

Pat ar jauno Can brīnumbērnu bija par īsu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 11:51, pirms 10 gadiem
Pingvīni turpina priecēt. Starp citu, banāls iemesls, kāpēc Malkins uzņem apgriezienus, varētu būt pavisam vienkārš, proti, ierindā ir atgriezies Džeims Nīls.

     [+] [-]

, 2013-11-28 12:16, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Pingvīni turpina priecēt. Starp citu, banāls iemesls, kāpēc Malkins uzņem apgriezienus, varētu būt pavisam vienkārš, proti, ierindā ir atgriezies Džeims Nīls.
Un džeks no prieka sāk kapāt! Varētu būt, varētu būt...

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 12:18, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: Ar vienu aci pavēroju Bufalo spēli, tā kā uzmanība bija stirpi dalīta, tad nekādu dižo analīzi, protams, veikt nevarēšu, bet viena lieta gan man iekrita acīs (vai pareizāk tājā vienā, ar kuru skatījos ) - diezgan bēdīgā piespēļu kvalitāte un precizitāte un ne jau tikai atsevišķiem spēlētājiem vai maiņai, bet +/- visai komandai. Kādus tad tur vārtus var gūt, ja tev it kā potenciāli lieliskā vārtu gūšanas momentā ripa tiek iedota slidās.. tad nav ko brīnīties, ka viņiem ir vismazāk vidēji spēlē gūto vārtu un vienīgiem šis cipars ir zem 2. Bet kaut kā negribas ticēt, ka nu visi viņi tik nespējīgi un netalantīgi, ka nevar, bieži vien salīdzinoši vienkāršās situācijās, iedot partnerim ripu uz lāpstiņas.

Nez, varbūt, kāds, kas pats regulāri spēlē, varētu izstāstīt, kādi vēl faktori var ietekmēt piespēļu precizitāti, protmas, bez tik pašsaprotamām lietām, kā meisterība un komandas saspēlētība? Par kaut kādu nogurumu runāt ar nebūtu īsti vietā, jo nospēlēta knapi trešdaļa no sezonas.
Ja bez meistarības un saspēles gribi trešo, tad fiziskais (un nevis vienkārši nogurums).
Bet Bimbis pastāstīs detalizētāk, ja nepieciešams.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 12:28, pirms 10 gadiem
M9 rakstīja: Un džeks no prieka sāk kapāt! Varētu būt, varētu būt...
Ne jau no prieka, bet dēļ tā, ka ar Nīlu viņam ļoti labi veidojas saspēle.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-28 12:46, pirms 10 gadiem
Z
Maxvell Smart rakstīja: Ja objektīvi jāvērtē tad ar Mozjakinu veidojās labāka saspēle un ne jau tāpēc, ka Mozjakins ir daudz meistarīgāks par Nīlu.

Mozjakins ar vai bez Malkina ir karsts arī šosezon.
Kāds tam vispār ar kaut ko sakars?

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 12:59, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Ne jau no prieka, bet dēļ tā, ka ar Nīlu viņam ļoti labi veidojas saspēle.
Piemēram, šajā spēlē velk tomēr uz prieku, ja jau bez ar acīm redzamas Nīla piedalīšanās lieliski iemeta gan uzvaras "bullīti", gan vajadzīgajā brīdī tā gāja uz pretinieku vārtiem, ka vārtos vispirms nokļuva Bernjē un tikai pēc tam ripa.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 13:05, pirms 10 gadiem
M9 rakstīja: Piemēram, šajā spēlē velk tomēr uz prieku, ja jau bez ar acīm redzamas Nīla piedalīšanās lieliski iemeta gan uzvaras "bullīti", gan vajadzīgajā brīdī tā gāja uz pretinieku vārtiem, ka vārtos vispirms nokļuva Bernjē un tikai pēc tam ripa.
Nu tad ir prieks šajā spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 13:07, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Nu tad ir prieks šajā spēlē.
Es tikai lieku kopā Tavu teoriju ar redzamo.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 13:17, pirms 10 gadiem
M9 rakstīja: Es tikai lieku kopā Tavu teoriju ar redzamo.
Un kā ar citiem mačiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-28 13:23, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Un kā ar citiem mačiem.
Saspēle ir acīmredzama. Gan šajā, gan citos.

     [+] [-]

, 2013-11-28 14:19, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Ne jau no prieka, bet dēļ tā, ka ar Nīlu viņam ļoti labi veidojas saspēle.
Nīls noteikti ir ļoti meistarīgs un + labs snaiperis,kurš pēc Malkina piespēles spēj gūt vārtus un atnest punktus abiem.
Kā arī ar Nīlu ierindā arī Malkins tos spēj gūt krietni vairāk.
Tātad var arī piespēli atdot.

Ivan Vasilevich Menyaet Professiyu 1973 - YouTube

Kā tad tur ir ar to Supersēriju ? Atceros pirms tās tu ar Kristu daudz gudru lietu runāji
Savukārt es piesardzīgi neiejaucos tajā. Tagad ir īstais brīdis

     [+] [-]

, 2013-11-28 15:27, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Nīls noteikti ir ļoti meistarīgs un + labs snaiperis,kurš pēc Malkina piespēles spēj gūt vārtus un atnest punktus abiem.
Kā arī ar Nīlu ierindā arī Malkins tos spēj gūt krietni vairāk.
Tātad var arī piespēli atdot.


Ivan Vasilevich Menyaet Professiyu 1973 - YouTube



Kā tad tur ir ar to Supersēriju ? Atceros pirms tās tu ar Kristu daudz gudru lietu runāji
Savukārt es piesardzīgi neiejaucos tajā. Tagad ir īstais brīdis
Ar Kristu? Domā es atceros visu ko runāju?

     [+] [-]

, 2013-11-28 18:47, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Nu Malkins ar Krozbi nouguņoja zvērā. Malkins vispār zvērā apgriezienus uzņēmis. Cik nu var spriest no video atkārtojumiem,galvenais Pingvīnu spēks vairākuma izspēle.
Ovie tā pieticīgi šodien,viena piespēle. Kučerovam šodien pa nullēm.
Tarasenko pieklusis beidzamā laikā.
Skatos Zviedru nākamā leģenda Karlsons atkal līmenī.
Tur lielākā daļa uzbrucēji apskaustu tādu statistiku.

Jā un uz tautas komandu bail skatīties. Džokeris Nolans pagaidām arī neko uzlabot nevar.
Kā te aptaurētie bļāva pēc pirmās spēles kad viņš stājās pie komandas vadības,tas bija kaut kas.
Kā uzreiz mainījusies komandas spēle,uzlabojusies utt
Kas līdzīgs kad Girgis sāka NHL spēlēt un iemeta tos vārtus.
Masu histērija,bet līdzīgā veidā tā tagad arī noplaka.
Drausmīga komanda.
Skatos tu visu uzpej skatities, Ja NHL nakti ir 10 speles tad tev ir par visam ko teikt Un ja vel KHL kada spele notiek tad diena esi gatavs sniegt pecspeles komentarus par padsmit spelem! Vecit ticamibas moments zuud!!

     [+] [-]

, 2013-11-28 19:52, pirms 10 gadiem
Ušakov,atkāpies!!!