Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stemkoss laukumā vairs neatgriezīsies, "Lightning" iespēja veikt ierakstu rekordu grāmatā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stemkoss laukumā vairs neatgriezīsies, "Lightning" iespēja veikt ierakstu rekordu grāmatā
Stīvens Stemkoss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Tampabejas “Lightning” galvenais treneris Džons Kūpers paziņojis, ka vienīgā iespēja redzēt uz ledus komandas kapteini Stīvenu Stemkosu būs tad, ja vienība izcīnīs Stenlija kausu. Mačos Stemkoss vairs nepiedalīsies.

Stīvens Stemkoss regulārā čempionāta noslēgumā pie punktiem tika 15 spēlēs pēc kārtas, taču 25. februārī viņš iedzīvojās savainojumā, un marta ievadā bija nepieciešams veikt operāciju. Pēc Covid-19 pauzes viņš atgriezās ierindā, lai kopā ar komandu gatavotos izšķirošajiem mačiem, tomēr sekoja traumas atsvaidzināšana.

Neskatoties uz niecīgajām cerībām doties laukumā, Stemkoss nepalika mājās un kopā ar Tampabejas “Lightning” komandu devās uz burbuli, tiekot nošķirts no ārpasaules. Kapteinis piedalījās tikai vienā play-off spēlē, turklāt neaizvadīja pat trīs minūtes (2:47, piecas nomaiņas), taču viņa iznāciens laukumā bija neaizmirstams.

Finālsērijā pret Dalasas “Stars” Stemkoss piedalījās trešajā mačā, un viņš guva vārtus ar savu pirmo un vienīgo metienu. Otrajā un trešajā trešdaļā Stemkoss vairs laukumā neatgriezās, un tagad Džons Kūpers paziņojis, ka uzbrucējs nespēlēs arī sestajā un septītajā, ja tāds būs nepieciešams, mačā. “Lightning” sērijā ir vadībā ar 3-2. Nākamā spēle tiks aizvadīta naktī uz otrdienu pulksten 3:00.

Pēdējā komanda, kas izcīnīja Stenlija kausu bez sava kapteiņa ierindā, bija 1936./37. sezonas Detroitas “Red Wings”, izšķirošajos mačos nespēlējot Dagam Jangam. Jāpiezīmē, ka Bostonas “Bruins”, trofeju iegūstot 1970. un 1972. gadā, nebija oficiāla kapteiņa. Tomēr abos gadījumos kausu saņēma Džonijs Bjusiks, kurš bija neoficiālais komandas kapteinis.

“Pateikšu godīgi - nedomāju, ka viņš vispār varēs doties laukumā kādā spēlē. Neviens no mums nedomāja. Taču viņš mums deva 2:47 minūtes brīnišķīga hokeja, un tas ir fenomenāls stāsts. Viņš guva ļoti svarīgus vārtus, un mēs uzvarējām to maču,” teica Kūpers. “Cerams, ka nākamā reize, kad redzēsim viņu uz ledus, būs Stenlija kausa pasniegšanas ceremonija.”

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...