Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Polija trīs setos sakauj Franciju un trešo reizi EČ izcīna bronzas medaļas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Polija trīs setos sakauj Franciju un trešo reizi EČ izcīna bronzas medaļas
Polijas izlases volejbolisti. Foto: Imago/Scanpix

Eiropas čempionāta volejbolā priekšpēdējā cīņā Polijas izlase Parīzē neatstāja daudz izredžu mājiniecei Francijai, sakaujot to ar 3-0 (26:24, 25:22, 25:21) un trešo reizi turnīra vēsturē izcīnot bronzas godalgas.

Poļi Eiropas čempionātu vēsturē līdz šim bija izcīnījuši astoņas medaļas - vienu zelta, piecas sudraba un divas bronzas. Šovakar pašreizējā pasaules čempione Polija lūkoja kaut nedaudz reabilitēties par sakāvi ar 1-3 pusfināla cīņā pret Slovēniju. Astotdaļfinālā Polija ar 3-0 sakāva Spāniju, savukārt ceturtdaļfinālā ar 3-0 pieveica Vāciju.

Savukārt francūži Eiropas čempionāta labāko četru komandu skaitā bija ielauzušies desmito reizi, labāko rezultātu sasniedzot 2015. gadā, kad Bulgārijā un Itālijā notikušajā turnīrā Francijai tieši finālspēlē ar otro šīgada finālisti Slovēniju izdevās izcīnīt zeltu. Iepriekšējās izslēgšanas spēļu kārtās Francijas volejbolisti ar rezultātu 3-0 uzvarēja Somiju un Itāliju, kamēr vakar vēlu vakarā notikušajā pusfinālā sirdi plosošā cīņā ar 2-3 atzina serbu pārākumu.

Šīvakara cīņu daudz pārliecinošāk iesāka Francija, pirmā seta gaitā iekrājot pat piecu punktu pārsvaru (9:4). Tomēr poļiem izdevās spēles gaitu pavērst par labu sev, atspēlēties un seta izskaņā būt pārākiem ar 26:24. Arī nākamajā setā bija vērojamas līdzīgas tendences, francūžiem šo mača nogriezni iesākot kvalitatīvāk, taču turpinājumā šo kvalitāti pazaudējot. Otro setu Polija noslēdza ar 5:1 izrāvienu, no nelabvēlīgā 20:21 panākot uzvaru ar 25:22 un nokļūstot soli no triumfa visā spēlē.

Visbeidzot trešajā setā iniciatīva visu tā gaitu jūtami piederēja Polijai, poļiem aukstasinīgi aizvedot cīņu līdz uzvarai ar 3-0.

Lielu ieguldījumu Polijas panākumā deva naturalizētais Vilfredo Leons Venero, kurš guva 18 punktus, kamēr Francijas sastāvā tikpat punktu Ērvina Ngapeta rēķinā.

Izmantotie avoti:
https://inside.cev.eu/cev/en/match-...