Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Sezonas sākumā vienmēr ir par maz laika, lai saspēlētos"

Andrejs Siliņš

Štelmahers: "Sezonas sākumā vienmēr ir par maz laika, lai saspēlētos"
Roberts Štelmahers. Foto: Aivars Ķesteris/F64

"Izskatās, ka “Kalev/Cramo” ir labi nokomplektējusies. Ne velti viņi uzvarēja nopietnā pārbaudes turnīrā Klaipēdā," pirms pirmās spēles "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas sezonā pret Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev/Cramo" sacīja Latvijas čempiones "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Savainojumi ir profesionālā sporta ikdiena, ar šo problēmu jāsadzīvo un jācenšas to risināt. Būs mazliet savādāki akcenti komandas spēlē, būs iespējas citiem spēlētājiem," Štelmahers atklāja, ka pirmajā spēlē komandai nebūs vairāku spēlētāju - Jānis Antrops pārbaudes spēlē gūtās pleca traumas dēļ nevarēs spēlēt vairākus mēnešus, Ronaldam Zaķim priekšpēdējā pārbaudes mačā lauzts deguns, Jānis Bērziņš pēc ilga rehabilitācijas procesa atsācis treniņus, bet pagaidām vēl nedarbojas ar pilnu jaudu.

"Sezonas sākumā vienmēr ir par maz laika, lai saspēlētos, un šī sezona nav izņēmums. Vēl tiek meklēta savstarpējā sapratne, basketbolisti vēl nav iegājuši spēļu ritmā, tāpēc ne vienmēr tiek pieņemti pareizākie lēmumi. Dažādu iemeslu dēļ pilnā sastāvā esam aizvadījuši tikai dažus treniņus. Tikko bija labas pārbaudes spēles ar Krasnojarskas “Enisey”, taču no sastāva izkrita Zaķis. Tikko piesaistījām pieredzējušo Mareku Jureviču," norādīja treneris.

"Gods atklāt jauno turnīru Latvijas čempionu statusā un centīsimies to izdarīt pēc iespējas labāk. Bet tikpat nopietns noskaņojums noteikti būs arī mājiniekiem. Izskatās, ka “Kalev/Cramo” ir labi nokomplektējusies. Fiziski spēcīgs centra spēlētājs no ASV, meistarīgi ārējās līnijas spēlētāji, ieskaitot Šavo Lūisu, kurš pirms dieviem gadiem spēlēja manā komandā Polijā. Arī meistarīgi vietējie – Tanels Soks, Kristians Kangurs, Martins Dorbeks. Ne velti viņi uzvarēja nopietnā pārbaudes turnīrā Klaipēdā," pirmo pretinieci raksturoja Štelmahers.

Mērķis Latvijas – Igaunijas līgā? Esam profesionāļi – gribam uzvarēt katrā spēlē, nešķirojot turnīrus."

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība

  -1 [+] [-]

, 2018-09-28 10:00, pirms 6 gadiem
Izklausās ka komanda nav gatava sezonai. Vai nebūs vajadzīgs pārāk ilgs laiks, lai ieskrietos?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-28 10:35, pirms 6 gadiem
Antrops izlaidīs vairākus mēnešus?sanāk ka ČL būs jāsspelē bez viņa?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-28 11:18, pirms 6 gadiem
Šodien varēs labi izvērtēt ierindā palikušo garo spēlētāju varēšanu vai nevarēšanu.