Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Alba" treneris piesardzīgs pirms spēles pret VEF

"Alba" treneris piesardzīgs pirms spēles pret VEF
Gordons Herberts dod norādījumus "Alba" basketbolistiem
Foto: albaberlin.de

Jau ceturtdien Beļģijas pilsētā Šarleruā basketbola klubam "VEF Rīga" sāksies cīņa par iekļūšanu Eirolīgā, kur kvalifikācijas pirmajā spēlē pretī nāks Vācijas vicečempioni Berlīnes "Alba". Pirms spēles no Berlīnes kluba puses par saviem pretiniekiem bijuši piesardzīgi izteikumi.

"Mums bijusi sarežģīta izloze, jo mūsu pretinieki nav zaudējuši nevienu spēli pirmssezonā," par Rīgas VEF veiksmīgo sniegumu pārbaudes spēlēs izteicies Berlīnes "Alba" galvenais treneris Gordans Herberts. Nekas vieglāks VEF un "Alba" pāra uzvarētājam nesolās turpmākajās spēlēs, jo tad nāks bagātā Doņeckas kluba un mājinieku Šarleruā komandas dueļa uzvarētājs. Savukārt trešajā kārtā vislielākās iespējas ir sagaidīt pretī Maskavas apgabala "Khimki", kas Eirolīgā spēlēja pagājušajā gadā un plāno to darīt arī šogad. "Dodamies šajās spēlēs ne kā favorīti, jo tādi būs "Charleroi" un "Khimki". Taču tā mums ir laba situācija, jo mums nav ko zaudēt un varam tikai iegūt. Protams, gribētos uzvarēt turnīrā, bet jāskatās no spēles uz spēli, kas ir ļoti svarīgi. Sarežģīta būs jau pati pirmā spēle," tā Berlīnes kluba treneris.

"Lai mēs būtu patiešām veiksmīga komanda, nepieciešama aizsardzība un atlēkušo bumbu vākšana visās 40 minūtēs. Uzbrukums var būt ne tik stabils, augšā - lejā, bet aizsardzībai un atlēkušajām bumbām jābūt katrā spēlē. Esam vēl tikai veidošanās stadijā, ko apzināmies," uzsvēris kanādiešu treneris. Par "Alba" treneri Herberts tika iecelts jūnijā un kļuvis par pirmo Ziemeļamerikas treneri Berlīnes klubā.

"Esam Top5 Eiropā pēc infrastruktūras, apstākļiem un menedžmenta, bet pēc budžeta neesam pat pirmo 30 klubu skaitā. Viss ir komandas būtībā, jo man nav tik svarīgs mūsu budžets. Ja būsim labāki kā komanda, tad arī būsim labāki," tā "Alba" treneris. Interesanti, ka šonedēļ Rīgas VEF atklāja savu sezonas budžetu, kas ir 2,5 miljoni eiro. Vācijas mediji lēš, ka "Alba" budžets esot septiņi miljoni eiro, bet uz algām aiziet vien mazāk par pusi no šīs summas.

"Alba" klubam jau ir pieredze Eirolīga, jo 2008./2009. un 2009./2010. gada sezonā tas spēlēja šajā turnīrā. Pagājušajā gadā "Alba" apstājās pie Eirolīgas kvalifikācijas izšķirošās trešās kārtas, kur atzina "Charleroi" pārākumu. "Tas ir līmenis, kurā vēlos trenēt. Trīs gadus jau esmu trenējis Eirolīgā un tas ir labākais spēlētais basketbols Eiropā. Būtu lieliski iekļūt tur."

Eirolīgas kvalifikācijas turnīra norises vietā Šarleruā "Alba" ieradās otrdienas vakarā, bet VEF tur nokļuva trešdien. Pirmās kārtas spēle starp VEF un "Alba" notiks ceturtdienas vakarā, sākums pulksten 19:00 pēc Latvijas laika un tiešraidē spēli rādīs LTV7 kanāls. Savukārt otrs Eirolīgas kvalifikācijas turnīrs notiks Lietuvas kluba Viļņas "Lietuvos Rytas" mājvietā, kur vietējais klubs ir starp galvenajiem favorītiem.

Izmantotie resursi:
ALBA BERLIN Basketballteam - Start

 +11 [+] [-]

, 2011-09-28 14:20, pirms 13 gadiem
ideāli, radis pa ltv 7.
Slēpts komentārs: kazha23
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-28 14:58, pirms 13 gadiem
kazha23 rakstīja: Cerams ka Renfroe un Bramlets kartīgi nospeles un Vef vinnes
RENfRO čali tu esi pamodies no komas?

  +8 [+] [-]

, 2011-09-28 15:01, pirms 13 gadiem
var redzēt ka dažs labs uzķeras uz banālām provakācijām

  +1 [+] [-]

, 2011-09-28 15:33, pirms 13 gadiem
nevaru sagaidīt!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-09-28 20:02, pirms 13 gadiem
nez kapec man likas ka vefs dabus pa biksem?

  +1 [+] [-]

, 2011-09-28 20:44, pirms 13 gadiem
ja Vefs tiks tur tad beidzot arii basiiti varees redzeet nevis tikai hokeju