Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

R. Ābols: "Kopā ar Balceru un Ķēniņu ir viegli - tikai jātur nūja uz ledus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

R. Ābols: "Kopā ar Balceru un Ķēniņu ir viegli - tikai jātur nūja uz ledus"
Rodrigo Ābols. Foto: LHF

Latvijas valstsvienība hokejā Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru sākusi ar divām pārliecinošām uzvarām, bet izšķirošais mačs vēl priekšā – svētdien pulksten 17:00 pret Franciju. "Līdz šim savu darbu esam izdarījuši, bet pati svarīgākā spēle mūs tikai gaida," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica centra uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš pret itāliešiem un ungāriem kopā iemeta trīs vārtus.

Piektdienas vakarā Latvijas izlase pirmo reizi 25 gadu laikā vienā trešdaļā iemeta astoņus vārtus un ar 9:0 sasita lupatās Ungāriju. Lai gan otrajā trešdaļā, kad mājinieki bija vadībā ar tikai vienu vārtu pārsvaru, vairākas reizes izglāba vārtu konstrukcija... Pārtraukumā galvenais treneris Harijs Vītoliņš veica izmaiņas uzbrucēju virknējumos, un Rodrigo Ābols nonāca vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru un Ronaldu Ķēniņu. Šī saikne sevi lieliski pierādīja 2018. gada pasaules čempionātā, kad Latvija sasniedza ceturtdaļfinālu.

"Kopā salika arī uz vienu periodu pārbaudes spēlē pret Norvēģiju, bet galīgi negāja, nekādus momentus neizveidojām. Tagad – iemetām jau pirmajā nomaiņā. Cits citu labi jūtam un labi papildinām. Spēlēt kopā ar viņiem ir viegli. Gan Rūdolfs, gan Ronalds prot spēlēt ar ripu, prot atrast brīvās vietas. Man nekas daudz nav jādara. Jāslido, jāatveras un jātur nūja uz ledus. Viņi atradīs," teica Ābols. Viņš pret ungāriem izcēlās ar diviem vārtiem un piespēli. Balcers sakrāja 3+3, bet Ķēniņš tika pie 2+4. Viņi ir Rīgas apakšgrupas trīs rezultatīvākie hokejisti. Turklāt viņi guva vārtus ne tikai pirmajā, bet arī otrajā nomaiņā kopā.

Lai cik pārliecinošs nebūtu rezultāts, uzvara pret Ungāriju nenāca viegli, un to atzīst arī paši hokejisti. "Savā ziņā labi, ka otrais periods bija tik sūdīgs. Tas mums bija modinātājs un parādīja, ka nedrīkstam atslābināties pret nevienu pretinieku. Sakrita vārti, mazliet palīdzēja veiksme, un tad ungāri salūza," pauda Ābols. Pēdējo astoņu minūšu laikā Latvijas valstsvienība guva sešus vārtus, pusi – vairākumā.

"Kopumā liekas, ka komandas sniegums ir bijis viļņveidīgs. Pirmajā periodā dominējam tā, ka pretinieki vispār netiek pie ripas, un tad uz otro periodu izejam atslābuši, un jau dominē ungāri. Jāņem vērā tas, ka pēc pauzes spēļu prakse bijusi maza. Ar katru maču ritms kļūst labāks. Fiziski viss ir kārtībā, visu vasaru esmu trenējies, bet vajadzīgs taimings, un to var atgūt tikai spēlējot," secināja 25 gadus vecais centra uzbrucējs, kurš arī nākamajā sezonā spēlēs Zviedrijas klubā "Orebro".

Lai gan Ivars Punnenovs nosargājis Latvijas izlases vārtus neskartus 120 minūšu garumā, kopā atvairot 33 metienus, viņam nācies vairākas reizes glābt komandu. "Laikam tā ir atšķirība. Pie Boba [Hārtlija] aizsardzība tika uzmanīta stingrāk, bet tad zūd uzbrukums. Jā, ungāriem bija štangas, un tad vairs nebūtu tik skaists noslēgums. Pie [Harija] Vītoliņa jāspēlē drošāk – viņš grib, lai spēlējam ar ripu, lai spēlējam pārliecinoši. To var redzēt arī pēc tā, ka ir izveidotas četras spēlējošas maiņas, un visas var iemest. Šajā turnīrā vairāk esam koncentrējušies uzbrukumam un spēles tempa diktēšanai," atzīmēja Ābols.

"Gan pret Ungāriju, gan pret Itāliju pirmajā periodā iemetām tikai vienus vārtus. Tas ir tas pats stāsts, kad mēs spēlējam pret kanādiešiem, zviedriem, somiem, krieviem – jo nosacīti vājākā komanda ilgāk turas spēlē, jo pārliecinošāk jūtas. Šādos mačos ļoti svarīgi ir gūt ātrus vārtus – tad jau pretiniekam ir jādomā, kā gūt vārtus un atspēlēties. Tad viņi sāk nervozēt un pielaist kļūdas," vērtēja hokejists. Viņš piebilda, ka savu sniegumu Latvijas izlase rūpīgi nav analizējis. "Uzvaram un ejam tālāk. Savu darbu līdz šim esam izdarījuši, bet priekšā ir rītdienas spēle, kas ir pati svarīgākā."

Svētdien pulksten 17:00 Latvijai konkurenci par olimpisko ceļazīmi sagādās Francijas hokejisti. Uz spēli tirdzniecībā palikušas mazāk par tūkstoš biļetēm.

"Vēl neesam neko skatījušies. Šovakar sapulce, un spēles dienā rūpīgāk analizējam pretiniekus. Zinu, ka viņiem ir divas labas maiņas, ir NHL spēlētāji. Bet neko vairāk. Pats pret Franciju neesmu spēlējis kādus sešus gadus, tāpēc nav īsta priekšstata, ko sagaidīt," teica Ābols. Abas komandas iepriekšējo reizi tikās 2019. gadā trīs pārbaudes spēlēs, divās virsroku ņemot latviešiem. Tomēr sastāvi bija pavisam citi. Piemēram, Latvijai no pēdējā mača pret Franciju ierindā palikuši tikai četri hokejisti Francijai nespēlēja neviens no vadošajiem uzbrucējiem.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-28 17:56, pirms 3 gadiem
Tak visa LV jau šo zināja, tik Herča aizsēdējies kolhozā šo bij palaidis garām.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-28 17:59, pirms 3 gadiem
Atceros 1995. Gadu kad detroitas rindas debitēja viena no labākajām maiņām NHL vēsturē, Sergejs Fjodorvs, Igors Larionovs, Vjačeslavs Fetisovs.

Šī latviešu maiņa spēlē pret Ungāriju atgādināja tos vecos labos laikos, kad arī pašam bija iespēja atrasties Dalasā un vērot pirmo stenlija kausa spēli starp Detroit Red Wings un Dallas Stars, toreiz gan fanoju par Dalasu un manu mīļāko spēlētāju Mike Modano, bet bija iespēja redzēt Detroitas zvaigznes.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-28 18:30, pirms 3 gadiem
Dzimis 1940 gadā rakstīja: Atceros 1995. Gadu kad detroitas rindas debitēja viena no labākajām maiņām NHL vēsturē, Sergejs Fjodorvs, Igors Larionovs, Vjačeslavs Fetisovs.

Šī latviešu maiņa spēlē pret Ungāriju atgādināja tos vecos labos laikos, kad arī pašam bija iespēja atrasties Dalasā un vērot pirmo stenlija kausa spēli starp Detroit Red Wings un Dallas Stars, toreiz gan fanoju par Dalasu un manu mīļāko spēlētāju Mike Modano, bet bija iespēja redzēt Detroitas zvaigznes.
Klibo tava 71 gadu vecā atmiņa, jo Fetisovs bija aizsargs, Wings pārī bija kopā ar Konstantinovu, bet Larionovs, Fjodorovs slavenajā Detroitas trijniekā spēlēja kopā ar Kozlovu.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-28 19:05, pirms 3 gadiem
Pērkondēls rakstīja: Klibo tava 71 gadu vecā atmiņa, jo Fetisovs bija aizsargs, Wings pārī bija kopā ar Konstantinovu, bet Larionovs, Fjodorovs slavenajā Detroitas trijniekā spēlēja kopā ar Kozlovu.
Klibo tava pamatskolas matemātika - 2021-1940=81 ;(

  -1 [+] [-]

, 2021-08-28 19:09, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Tak visa LV jau šo zināja, tik Herča aizsēdējies kolhozā šo bij palaidis garām.
Herča daudz mācījies no Kerča ...

     [+] [-]

, 2021-08-28 19:35, pirms 3 gadiem
sis puika man patik-ja salidzina ar tevu-ka diena pret nakti-veiksmi ,tev,jaunais abol...

     [+] [-]

, 2021-08-28 21:12, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Klibo tava pamatskolas matemātika - 2021-1940=81 ;(
oh, scheisse! kam gan negadās!
kopš manām vidusskolas matemātikas stundām daudzi gadi pagājuši, ātrumā rēķinot kļūdījos.