Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Zaudējām divos elementos - meistarībā un mentalitātē"

Rolands Eliņš

Pertija: "Zaudējām divos elementos - meistarībā un mentalitātē"
Tamazs Pertija. Foto no preses konferences

Pēc vakardienas spēlēm Eirokausos, kurās „Valmiera” (0:3 pret „Lech”) un RFS (0:1 pret „Partizan”) cieta zaudējumus, preses konferencēs karantīnas apstākļos savos viedokļos dalījās abu komandu galvenie treneri Tamazs Pertija un Viktors Morozs.

Pertija: "Neizdevās pretuzbrukumi"

„Vispirms vēlos apsveikt pretiniekus ar uzvaru un tikšanu tālāk. Novēlu Poznaņai veiksmi Eirokausos un vietējā līgā,” preses konferencē sacīja Tamazs Pertija. ”Runājot par spēli, principā tādu futbolu arī gaidījām. Pretiniekiem ir pieaugusi un nopietna komanda, kas tieši tā arī spēlēja.”

„Mūsu uzdevums šajā mačā bija spēlēt no otrā numura pozīcijām un iziet uz pretuzbrukumiem,” turpināja Pertija. „Pirmajā puslaikā bija 0:0 un bija dažas iespējas, kad varējām tikt pretuzbrukumā. „Lech” uzbruka tik lieliem spēkiem, ka viņiem aizsardzībā palika brīvas zonas, un mums vajadzēja tās izmantot. Otrajā puslaikā sapratām, ka „Lech” uz priekšu ies vēl lielākiem spēkiem, un tā arī bija. Tik un tā uzskatu, ka mums bija savas iespējas pretuzbrukumiem un sodīt viņus.”

„Tas droši vien nav nejauši, ka uzvarēja „Lech”, jo tā šodien bija spēcīgāka,” atzina Pertija. „Taču nevēlos saviem puišiem izvirzīt nekādas pretenzijas, viņi kārtīgi pastrādāja visa mača garumā, un mums arī nav pierasts, ka visa mača garumā ir tāds spiediens uzbrukumā. Protams, varējām atsevišķās situācijās labāk izspēlēt pretuzbrukumus.”

„Šodien mēs zaudējām divos elementos – meistarībā un mentalitātē,” sacīja Pertija. „Redzēju, ka puiši šoreiz kļūdījās arī tādās situācijās, kurās, spēlējot Latvijā, viņi nekļūdās. Bija liels pretinieku spiediens no augsta līmeņa komandas, un domāju, ka mūsu puiši to arī sajuta. Kāpēc Kārkliņš tika iespēlēts kā balsts? Izpētot pretiniekus, redzējām, ka viņiem ļoti spēcīgs ir vidējās līnijas centrs, tāpēc ielikām Kārkliņu tur. Domāju, ka viņš tika galā ar savu uzdevumu, jo pirmie vārti bija ar rikošetu, bet otro paši sev atvedām. Domāju, ka viņš pamatīgi nostrādāja aizsardzībā, nosedza pretiniekus un nedeva papildu iespējas.”

Pertijam tika vaicāts, kādēļ, rezultātam esot 0:0, otrajā puslaikā komanda nosēdās aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem sajust vārtu garšu. „Mēs tā nevēlējāmies,” sacīja Pertija. „Taču pretinieks mūs piespieda, viņi parādīja savu meistarību. Galvenā problēma gan nebija tā, ka nosēdāmies aizsardzībā, bet tā, ka bez kļūdām nespējām pāriet pretuzbrukumā. Aizsardzībā visai ilgi tikām galā.”

Morozs: "Žēl, ka nepanācām pagarinājumu, lai arī iespējas beigās bija"

„Protams, esam sarūgtināti, ka zaudējām šajā spēlē, lai gan zinājām, ka pretinieks ir ļoti nopietns,” sacīja RFS galvenais treneris Viktors Morozs. „Mēs gatavojāmies pacīnīties, un uzskatu, ka mums tas izdevās. Principā esmu ļoti apmierināts ar komandu un to, kā tā izskatījās pret „Partizan”. Protams, žēl, ka mača rezultātu izšķīra pendele. Žēl, ka neizdevās tikt pie neizšķirta, lai gan beigās bija tādas iespējas. Tad varējām novest spēli līdz papildlaikam.”

Trenerim tika vaicāts, vai ar spēlētāju maiņām izdevās uzlabot spēli (Kuadio vietā nāca Emersons un Šimkoviča vietā – Ofors). „Maiņas tika veiktas 20 minūtes pirms beigām,” sacīja Morozs. „Tās bija domātas, lai ienestu svaigumu. Mums ir komandā spēlētāji, kuri var nomainīt un kuri ir ļoti ātri. Principā esmu apmierināts gan ar tiem, kuri tika nomainīti, gan tiem, kuri nāca laukumā. Maiņas bija domātas, lai atsvaidzinātu spēli.”

„Lepojos ar savu komandu, pateicu viņiem to arī ģērbtuvēs,” sacīja treneris. „Savu uzdevumu viņi paveica, nevaru teikt nevienu sliktu vārdu. Šovakar mums tiešām bija komanda”