Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL pēdējās nedēļas laikā nav konstatēts neviens saslimšanas gadījums

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL pēdējās nedēļas laikā nav konstatēts neviens saslimšanas gadījums
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga paziņojusi, ka pagājušajā nedēļā veiktajās pārbaudēs nevienam spēlētājam nav bijušas pozitīvas Covid-19 analīzes. Svētdien vienības ieradās savās bāzes pilsētās, lai turpinātu gatavošanos sezonas atsākšanai.

Laika posmā no 18. līdz 25. jūlijam kopumā 800 hokejistiem veiktas 4256 Covid-19 analīzes, un tās visas bijušas negatīvas. Tieši šis periods tika uzskatīts par vissvarīgāko sezonas atsākšanas plānos, jo svētdien, 26. jūlijā, visas komandas devās uz Toronto un Edmontonu, kur turpmāk dzīvos burbuļa apstākļos.

Cīņu par Stenlija kausu turpina 24 komandas, katrai uz savu pilsētu atļauts ņemt līdzi 52 cilvēkus, un visiem Covid-19 analīzes tiks veiktas katru dienu. Treniņnometnes sākās 13. jūlijā, un toreiz līdz 17. jūlijam tika atklāti divi saslimšanas gadījumi. Abiem hokejistiem, kuru pārstāvētās komandas netika nosauktas, nācās ievērot karantīnu.

No otrdienas līdz ceturtdienai katra komanda aizvadīs vienu pārbaudes spēli, bet jau sestdien, 1. augustā, startēs sērijas par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā. Tās norisināsies līdz vienas komandas trim uzvarām.

Uz Toronto devušies trīs latvieši – Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks, kā arī Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Teodors Bļugers. Kolumbusa spēkosies pret Toronto "Maple Leafs", kamēr Pitsburgai pretī stāsies Monreālas "Canadiens".

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl-recorded-no-...