Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Ko skatīties Vimbldonas piektajā dienā?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ko skatīties Vimbldonas piektajā dienā?
Kamila Džordži
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Noslēgumam tuvojas Vimbldonas pirmā nedēļa. Šodien būs jau piektā diena pamatturnīrā. Sportacentrs.com tradicionāli izvēlas trīs mačus, kas varētu būt skatāmi vai kuros gaidāmi favorītu zaudējumi.

Nikolass Almagro – Ježijs Janovičs

Abiem tenisistiem ir teniss, kas atbilst zāliena prasībām – laba serve un spēcīgi sitieni. Ja Almagro ir izteikts dauzītājs, tad Janovičs bez graujošas serves piedāvā daudzpusīgāku tenisu ar biežu došanos pie tīkla un "dropšotu" izmantošanu. Šajā spēles komponentā ar viņu var sacensties tikai Ernests Gulbis un Benuā Pērs. Almagro gadījumā var runāt arī par tenisistu, kurš regulāri izlaiž lielus pārsvaru.

Pēdējie divi "Grand Slam" turnīri viņiem beigušies ar izlaistām uzvarām pret tautiešiem Davidu Fereru un Tomiju Robredo. Pie tam abas spēles viņš zaudēja vairākas reizes. Kas zina, varbūt kārtējais Almagro klasikas gadījums būs arī šodien? Abi tenisisti līdz šim tikušies vienreiz. Janvārī Melburnā ar 7:6(3), 7:6(4), 6:1 pārāks bija spānis. Janovičs iepriekšējā mačā nospēlēja piecus setus, tāpēc pēc nokļūšanas iedzinējos ar 0-2 faktiski izkāra balto karogu. Uz zāliena un svaigākam polim, domājams, būs labākas izredzes. Šis mačs ielikts centrālajā kortā, kam vajadzētu abus iedvesmot uz lielisku tenisu.

Petra Kvitova – Jekaterina Makarova

Abas tenisistes uz zāliena jūtas kā zivs ūdenī. Kvitova 2011. gadā uzvarēja Vimbldonā, bet Makarova vienīgo titulu izcīnījusi tieši uz šī seguma, pirms trim gadiem uzvarot Īstbornā. Abas tikušās trīs reizes, divreiz spēlējot uz Īstbornas zāliena. 2011. gadā divos taibreikos pārāka bija Kvitova, bet gadu vēlāk ar 7:5, 6:4 uzvarēja Makarova. Trešā spēle bija šogad Dohā uz "hard", toreiz Katjai pēc 4:6 zaudēta pirmā seta izstājoties. Abas tenisistes ir kreiles – bieži divu kreiļu mačus nenākas skatīties. Kvitova iepriekšējā kārtā nespēlēja Jaroslavas Švedovas izstāšanās dēļ. Nereti maču izlaišana nozīmē ritma zaudēšanu. Tas, kā arī nepiespiestās kļūdas varētu likt Kvitovai pamest Vimbldonu ar zaudējumu 3. kārtā.

Kamila Džorži – Mariona Bartoli

Tiem, kas nav redzējuši itālieti Kamilu Džordži, iesaku iespēju robežās šo maču skatīties. Ne tikai tāpēc, ka Bartoli varētu zaudēt. Džordži ir bezbailīga tenisiste, kurai lielā skatuve nervozēšanu nerada. Pērn Kamila Vimbldonā, ieskaitot ar kvalifikāciju, uzvarēja sešos mačos jeb sasniedza 4. kārtu. Džordži pirms 12 mēnešiem uzveica gan Flaviju Pennetu, gan Nadeždu Petrovu. 4. kārta Vimbldonā ir viņas labākais rezultāts "major" turnīros. Arī Bartoli Vimbldonā iespējusi labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros, šeit 2007. gadā tiekot līdz finālam. Savstarpējos mačos 1-0 Džordži, kura Marionu maijā Strasbūrā sagrāva ar 6:3, 6:2. Bartoli kustēšanās problēmas, pārliecības trūkums un Džordži agresivitāte varētu būt iemesli, kas itālietei ļautu gūt vēl vienu uzvaru pret Francijas pirmo raketi.

Kur skatīties?

No labāk zināmajiem kanāliem Vimbldonu rāda BBC, ESPN, Tennis Channel, vācu un itāliešu Sky. Latvijas auditorijai tuvākais varētu būt NTV+ sniegtais pakalpojumu klāsts (krievu valodā). Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Kā ierasts, būs iespējas skatīties internetā. Piemēram, šeit. Stabilas interneta tiešraides piedāvā Unibet.com. Šajā sakarā gan jāņem vērā, ka tas ir maksas pakalpojums. Proti, jābūt reģistrētam lietotājam un naudai kontā vai (ja ir tukšs konts) veiktai likmei pēdējo 24 stundu laikā.

Pilna piektās dienas programma pieejama šeit.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-28 14:26, pirms 11 gadiem
baigi līst ?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-28 14:26, pirms 11 gadiem
govs tesmens rakstīja: nez vai tur šodien (izņemot center court) vispār būs ko skatīties, lietus...
Šodien neskatīsimies! Līst!

     [+] [-]

, 2013-06-28 14:32, pirms 11 gadiem
Vimbldonā līst: Gulbis turpina bez zaudējumiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-28 14:37, pirms 11 gadiem
Gulbja Verdasco mačs pat ja šis nebūtu latviešu portāls būtu te jāmin.

     [+] [-]

, 2013-06-28 14:39, pirms 11 gadiem
Vimbldonas mājas lapā rakstīts:light rain(neliels lietus),tā kā cerības ir.

     [+] [-]

, 2013-06-28 14:41, pirms 11 gadiem
Un jā jebkurš mačs, kurā spēlē Mariana Bartoli, lai cik tuvs tas būtu ir neskatāms.
Šausmīgi nepatīk tā viņas uzvedība uz korta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-28 15:56, pirms 11 gadiem
Mači jau notiek-Yesss.