Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Divas labākās aizsardzības komandas tiekas Cēsīs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Divas labākās aizsardzības komandas tiekas Cēsīs
Emīls Dzalbs
Foto: Lekrings.lv

Vienīgajā šīvakara Elvi vīriešu florbola virslīgas spēlē Cēsu “Lekrings” pie sevis uzņems “Talsu NSS/Krauzers”. Pirms neilga laika komandas aizvadīja spraigu maču Kurzemē, tagad laiks samērot spēkus Vidzemes pilsētā.

“Lekrings” - “Talsu NSS/Krauzers” pulksten 20:30 Cēsīs un Facebook.com

Cēsu “Lekrings” ar 33 punktiem 13 spēlēs atrodas turnīra tabulas galvgalī. Kaut arī konkurenti no Valmieras un Ulbrokas svilpo pakausī, “lēcējpelēm” ir vairākas spēles rezervē, kuru laikā iespējams iekrāt vērā ņemamu pārsvaru. Komanda uzvarējusi jau astoņas spēles pēc kārtas, vienu no tām papildlaikā un divas pēcspēles metienu sērijā. Arī pēdējā uzvara Valmierā tika svinēta “bullīšu” sērijā. Par mača labāko spēlētāju tika atzīts Emīls Dzalbs (8+6), kurš ar metienu divas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu. Tikmēr Andris Rajeckis (13+13) jau desmit mačos pēc kārtas nopelnījis vismaz vienu rezultativitātes punktu. Pēdējā laikā lieliski spēlē arī Jorens Malkavs (13+10) un Rūdis Jermacāns (9+4), kuri bez punktiem laukumu nav atstājuši jau piecās spēlēs pēc kārtas.

Talsu komanda uzvarējusi sešas no pēdējām septiņām spēlēm, turklāt pēdējās trijās spēlēs uzvarēts ar kopējo gūto un zaudēto vārtu attiecību 27:5! Tiesa, vienīgo zaudējumu viņi piedzīvoja savās mājās pret cēsniekiem. Sevišķi spilgta bija pēdējā cīņa, kad viesos ar 10:0 tika svinēta uzvara Liepājā. Lieki piebilst, ka par mača labāko spēlētāju atzina vārtsargu Kristianu Ralfu Lavendelu, kuram atvairīti visi 22 pretinieku metieni. Tikmēr Mariss Bergmanis (9+5) un Toms Bitmanis (13+7) tika pie četriem rezultativitātes punktiem. Artis Raitums (3+11) un Andrejs Šķerbergs (7+10) pie punktiem tikuši jau septiņās spēlēs pēc kārtas. Tieši pret cēsniekiem Raitums guva savus pirmos vārtus sezonā, izceļoties arī divās nākamajās spēlēs. Neskatoties uz lielisko sniegumu, tabulā Talsu komanda ar 22 punktiem 13 spēlēs pašlaik nav tikusi augstāk par septīto vietu, taču šovakar var ielauzties jau vadošo komandu piecniekā.

Lavendels pēc pēdējās spēles Liepājā ar 88.66% atvairīto metienu kļuvis par čempionāta labāko vārtsargu pēc atvairīto raidījumu procenta, tiekot garām arī šķietami nenoķeramajam Mārim Ronim. Cēsu “Lekrings” šosezon 13 spēlēs ielaiduši 54 vārtus, bet Talsu komandai tikpat spēlēs 57 ielaisti vārti. Tās ir divas pārliecinoši labākās aizsardzības komandas. Vai tas liek domāt, ka arī šī spēle būs nerezultatīva?

Spēlei būs iespējams sekot līdzi video tiešraidē Cēsu komandas Facebook lapā.