Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Valencia" mājās uzvar Eirokausa finālsērijas pirmajā mačā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Valencia" mājās uzvar Eirokausa finālsērijas pirmajā mačā
Huans Sastre
Foto: Sputnik/Scanpix

ULEB Eirokausa finālsērijā pie pirmās uzvaras tika Valensijas basketbolisti, kuri savā laukumā ar 68:62 pieveica Malagas "Unicaja".

Lai gan pirmajās piecās minūtēs Malagas "Unicaja" izdevās iegūt astoņu punktu pārsvaru, laukuma saimniekiem izdevās nolīdzināt deficītu un pirmo ceturtdaļu pabeigt līdzās – 20:20. Arī otrajās desmit minūtēs aina bija līdzīga.

Viesi sāka ar astoņu punktu izrāvienu, pārsvaru palielināja līdz deviņiem, tomēr pēdējās divās ar pusi minūtēs punktus vairs neguva. Tādējādi "Valencia" atkal atspēlēja deficītu, un komandas pārtraukumā devās pie neizšķirta – 35:35.

Valensijas komanda izšķirošo izrāvienu veica ceturtajā ceturtdaļā, divu minūšu laikā veicot 8:0 izrāvienu, kas atkal ļāva izjaukt neizšķirtu. Sāncenši pietuvojās līdz viena metiena tiesai, bet mājinieki 31 sekundi līdz beigām atbildēja ar precīzu trejaci. Tādējādi "Valencia" svinēja panākumu ar 68:62.

Sērija norisinās līdz vienas komandas divām uzvarām, un nākamais mačs 31. martā norisināsies Malagā. Ja būs nepieciešams, trešā un izšķirošā cīņa notiks 5. aprīlī Valensijā, kas sava laukuma priekšrocības ieguva, aizvadot labāku regulāro sezonu. Eirokausa uzvarētājs iegūs tiesības nākamajā sezonā piedalīties Eirolīgā.

Pusfinālā Valensija ar 2-1 pieveica Jeruzalemes "Hapoel", kamēr "Unicaja" ar 2-0 tika galā ar Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban", kuru tobrīd pārstāvēja arī Kaspars Bērziņš.

Izmantotie resursi:
7DAYS EuroCup - Welcome to 7DAYS EuroCup