Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Spānija un Zviedrija izslēdz prestižāko titulu īpašnieces, sasniedzot EČ finālu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Spānija un Zviedrija izslēdz prestižāko titulu īpašnieces, sasniedzot EČ finālu
Spānijas handbola izlases spēlētāji svin iekļūšanu EČ pusfinālā. Foto: Tibor Illyes/EPA/Scanpix

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notiekošo Eiropas meistarsacīkšu handbolā izšķirošajā stadijā šovakar visskaļāk līksmoja Spānijas un Zviedrijas handbolisti, kuri cīņu par zelta medaļām neļāva turpināt attiecīgi pasaules un olimpiskajām čempionēm Dānijai un Francijai.

Pēdējo divu pasaules meistarsacīkšu uzvarētāja Dānija spāņu handbolistu pārākumu atzina ar rezultātu 25:29. Pirmajā puslaikā gan nekas neliecināja par tik salīdzinoši pārliecinošu Spānijas uzvaru, skandināviem vienubrīd iekrājot četru vārtu pārsvaru (10:6). Cīņas gaita mainījās otrajā puslaikā, spāņiem pamazām pārņemot iniciatīvu un apturot jaudīgo Dānijas uzbrukumu.

Pēdējo divu Eiropas čempionātu zelta medaļniece Spānija meistarsacīkšu finālu sasniedza ceturto reizi pēc kārtas. Spāņu rindās šovakar ar 11 vārtu guvumiem izcēlās Aleikss Abejo Gomess, kamēr viņa komandas biedrs Hoans Kaņellass pievienoja septiņus vārtus. Dāņu sastāvā astoņus no 13 raidījumiem realizēja izlases zvaigzne Mikels Hansens.

Otrajā pusfināla kaujā intriga saglabājās līdz pat pašām beigām, četrkārtējai pasaules un Eiropas čempionei Zviedrijai pārspējot olimpisko čempionvienību Franciju ar 34:33. Spēli gan labāk uzsāka francūži, iegūstot 7:3 pārsvaru, tomēr zviedri drīz vien pārņēma kontroli pār notikumiem laukumā, līdz otrā puslaika pirmajām minūtēm atraujoties piecu vārtu attālumā (19:14). Turpinājumā francūži pacietīgi tuvojās skandināviem, tomēr pietrūka nedaudz laika, lai atspēlētos.

Zviedrijas izlasei svētdienas vakarā būs lieliska iespēja reabilitēties Spānijai par sakāvi (23:29) 2018. gada Eiropas čempionātā. Zviedru rezultatīvākais handbolists šovakar ar deviņiem precīziem metieniem bija Džims Gotfridsons. Savuk;art francūžus neglāba Eimerika Minna un Igo Deskata astoņi vārtu guvumi.

Visdramatiskāk šodien izvērtās spēle par piekto vietu, kurā Norvēģija ar 34:33 pagarinājumā salauza Islandes pretestību. Islandieši otrajā puslaikā likvidēja četru vārtu deficītu (18:22), savukārt papildus desmit minūtēs četras reizes nespēja noturēt minimālu pārsvaru. Norvēģijas izšķirošo metienu pēdējā sekundē izdarīja Haralds Reinkinds.

• Norvēģu panākumu kaldināja arī Sanders Sagosens, kurš guva astoņus vārtus. Islandiešiem Omārs Ingi Magnusons sānsenšu cietoksni iekaroja desmit reizes.

Eiropas meistarsacīkstes handbolā vīriešiem, 28. janvāris

SpēleRezultāts
PusfinālsSpānija – Dānija29:25 (12:16)
Francija – Zviedrija33:34 (14:17)
Spēle par 5. vietuIslande – Norvēģija33:34 P (12:16; 27:27)

Izmantotie resursi:
https://ehfeuro.eurohandball.com/me...

     [+] [-]

, 2022-01-29 08:31, pirms 2 gadiem
Varbut kads var padalities ar info, kur vares redzet tiesraidè finalu, un bronzas maču ?

     [+] [-]

, 2022-01-29 09:02, pirms 2 gadiem
Sliktāku finālu grūti iedomāties..
Jau tagad skaidrs ka Zviedriem maz šancu uz zeltu..

     [+] [-]

, 2022-01-29 09:15, pirms 2 gadiem
Fināls svētdien plkst. 19.00

     [+] [-]

, 2022-01-29 09:28, pirms 2 gadiem
Es skatos ehftv.com - tur gan vajag reģistrāciju, bet tā ir ātra un bez maksas, tā kā nekas traks (un video ir labi ar labiem komentētājiem).

Zviedrus vēl par agru norakstīt, jo viņiem stāv klāt visas iespējamās veiksmes šajā turnīrā. Sākot ar čehu pēdējo nolažoto uzbrukumu, kura veiksmes gadījumā viņi pat no grupas ārā netiktu, tad arī dramatiskā atspēlēšanās pret Norvēģiju, lai tiktu 1/2 finālā. Cerams, ka vēl jauda finālam būs palikusi.

     [+] [-]

, 2022-01-29 10:33, pirms 2 gadiem
Tiešraides var redzēt EHFTV.com. Ieteiktu skatīties caur Chrome vai Firefox, jo caur ābolu Safari never playeri vaļā. Ātra un bezmaksas reģistrācija