Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons uzņems "Bruins" zvaigznes, "Blue Jackets" turpina uzticēties Korpisalo

Agris Suveizda

Girgensons uzņems "Bruins" zvaigznes, "Blue Jackets" turpina uzticēties Korpisalo
Zemgus Girgensons. Foto: AFP/Scanpix

Pēc trim brīvdienām atsāksies cīņas Nacionālajā hokeja līgā. Plkst. 2:00 pēc Latvijas laika laukumā dosies Zemgus Girgensona un Elvja Merzļikina pārstāvētās komandas Bufalo "Sabres" un Kolumbusas "Blue Jackets", bet stundu vēlāk mačs paredzēts Teodoram Bļugeram un Pitsburgas "Penguins".

Bufalo savā starpā tiksies divi līgas labākie vārtu guvēji – Zvaigžņu spēles kapteinis Davids Pastrņāks (28) un "Sabres" kapteinis Džeks Aikels (24). Bostonas līderi Pastrņāks un Breds Maršāns, kā arī "Sabres" vadošais spēlētājs Aikels blakus atrodas arī rezultatīvāko hokejistu tabulā, noslēdzot sešinieku. Pastrņāks (28+26) un Maršāns (19+35) ir ceturtajā un piektajā vietā, bet viņiem seko Aikels (24+27). Abas vienības gan neaizvada labāko periodu sezonā. "Sabres" ar vienu uzvaru piecos mačos Austrumu konferencē ir noslīdējusi uz desmito vietu (41 punkts 38 mačos), bet "Bruins" par spīti astoņiem zaudējumiem desmit spēlēs saglabā vadību Atlantijas divīzijā. Komandu pirmajā savstarpējā spēlē "Bruins" mājās uzvarēja ar 3:2, un interesanti, ka "Sabres" un "Bruins" aizvadīs divas spēles pēc kārtas – naktī uz pirmdienu cīņa notiks Bostonā.

"Sabres" pirmsspēles treniņā atgriezās uzbrucēji Jūhans Lāšons (33 spēlēs 4+8 punkti un pozitīva lietderība +6) un Kails Okposo (27 spēlēs 4+4 punkti un neitrāla lietderība), tādējādi atkal atjaunojot trio Girgensons-Lāšons-Okposo. Zviedrs savainojuma dēļ izlaida divas spēles, bet amerikānis – vienu. Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču pirmās divas maiņas palika neskartas, bet Evans Rodrigess un Konors Šīrijs no trešā virknējuma pārcēlušies uz ceturto, kur darbojās kopā ar Rasmusu Esplundu. Zemgus Girgensons iepriekš spēlēja ar Esplundu un Kērtisu Lazāru. Maiņu sadalījums gan vēl nav galīgs, jo lēmums par Lāšona spēlēšanu tiks pieņemts tikai pirms spēles sākuma. Girgensons šosezon 38 spēlēs ir sakrājis desmit (6+4) punktus, desmit soda minūtes un pozitīvu lietderību +1.

Dubultās spēles aizvadīs arī "Penguins" un "Predators" – šonakt spēle notiks Nešvilā, bet jau nākamajā naktī komandas tiksies Pitsburgā. "Predators" ar četrām uzvarām piecos mačos Rietumu konferencē ir pakāpusies uz devīto vietu (42 punkti 36 spēlēs), bet "Penguins", kas deviņās spēlēs ir izcīnījusi septiņas uzvaras, ar 46 punktiem 36 mačos Austrumu konferencē ir septītajā pozīcijā. Zīmīgi, ka "Predators" rezultatīvākie spēlētāji ir aizsargi – Romāns Jozi (14+21), kurš līgā atpaliek vienīgi no Vašingtonas "Capitals" aizsarga Džona Kārlsona (13+35), un Raiens Eliss (6+22). Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers sezonā ir sakrājis desmit (4+6) punktus, 17 soda minūtes un negatīvu lietderību -2.

Tikmēr piecas uzvaras pēc kārtas izcīnījusī Kolumbusas "Blue Jackets" (40 punkti 37 spēlēs, 12. vieta Austrumu konferencē) viesosies pie līgas līderes Vašingtonas "Capitals" (57 punkti 38 spēlēs). "Blue Jackets" jau tā plašo savainoto spēlētāju pulku ir papildinājis uzbrucējs Kems Etkinsons, bet slimības dēļ nespēlēs arī aizsargs Skots Heringtons. Devīto spēli pēc kārtas sāks somu vārtsargs Jonass Korpisalo.

LaiksSpēleLaiksSpēle
2:00Sabres – Bruins3:00Jets - Blues
2:00Devils – Maple Leafs3:30Blackhawks - Islanders
2:00Rangers – Hurricanes4:00Oilers - Flames
2:00Capitals – Blue Jackets5:00Ducks – Golden Knights
3:00Avalanche – Wild5:00Sharks - Kings
3:00Predators – Penguins

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...