Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1562, Did:0, useCase: 3

Cibuļskim piespēle vienīgajos vārtos, "Mountfield" smags zaudējums

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Cibuļskim piespēle vienīgajos vārtos, "Mountfield" smags zaudējums
Oskars Cibuļskis pret Mikaelu Jūhansonu
Foto: EPA/Scanpix

Otro zaudējumu Špenglera kausa izcīņā piedzīvojusi Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā "Mountfield" vienība. Cibuļskis asistēja Čehijas komandas vienīgajā vārtu guvumā, bet tā ar 1:5 piekāpās "Davos" vienībai. Līdz ar to "Mountfield" varētu ceturtdaļfinālā tikties ar Rīgas "Dinamo".

Mājinieki, "Davos" hokejisti, pirmajā turnīra dienā nespēlēja un vēroja savus potenciālos pirmos pretiniekus. Par tiem kļuva Čehijas komandas "Mountfield" hokejisti, kuri vakar izrādīja nopietnu konkurenci Kanādas izlasei (3:5), kas, līdzīgi kā Šveice, gatavojas startam gaidāmajās olimpiskajās spēlēs. Čehijas komandas labā pa vieniem vārtiem guva Andris Džeriņš un Oskars Cibuļskis, kuri savu rezultativitāti centās palielināt arī otrajā Katini grupas mačā.

Spēli lieliski iesāka laukuma saimnieki, jau pirmajā minūtē izvirzoties vadībā pēc precīzā Jeremija Morina metiena. Turpinājumā "Mountfield" centās iegūt iniciatīvu, bet "Davos" ar asiem uzbrukumiem radīja lielākus draudus pretinieku vārtiem. Perioda otrajā pusē "Mountfield" izturēja mazākumu, bet "Davos" turpināja dominēt laukumā arī pēc tā. Pirmā perioda izskaņā Čehijas komanda varēja uzspēlēt vairākumā, bet ar vārtu gūšanas momentu veidošanu nevedās. Tā rezultātā pie pārpildītajām tribīnēm pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 1:0 "Davos" labā.

Otro periodu krietni aktīvāk sāka "Mountfield", bet iztrūka epizožu sekmīga noslēguma. Pēc trīs spēlētām minūtēm Lukašs Lohtaks vārtu priekšā labi pacīnījās, bet nespēja ieraidīt ripu vārtos. Neiemet tu - iemet tev, jo pēc pus minūtes pēc metiena no zilās līnijas uz vārtu priekšu iznira Tomi Salinens, pielabojot komandas biedra metienu - 2:0. Uzreiz pēc tam "Davos" tika pie vairākuma, kuru izspēlēja kā pēc mācību grāmatas. "Moutfield" hokejisti, tostarp Andris Džeriņš, nospēlēja pasīvi un izlaida diagonālu piespēli, kas beidzās ar Gregorī Skaroni precīzo metienu (3:0).

Sākoties spēles otrajai pusei, lieliska iespēja sadeldēt deficītu bija Mihalam Dragonam, bet precīzi spēlēja vārtsargs. Drīz pēc tam "Mountfield" varēja spēlēt vairākumā, Džeriņa pieciniekam uzreiz radot divus bīstamus momentus. Vairākums beidzās pāragri ar noraidījumu Čehijas komandas rindās. Spēlējot četri pret četri Brendonu Baku nogulēja "Mountfield" aizsardzība, kas beidzās ar ceturto vārtu zaudējumu. Īsi pēc tam "Davos" varēja tikt arī pie piektajiem vārtiem, bet no vārtu līnijas ripu izvilka Lukašs Cingels. Pirms tam tika fiksēts arī noteikumu pārkāpums, kas atstāja Čehijas komandu trijatā pret pieciem pretiniekiem uz pus minūti. "Davos" hokejistiem vairākumā bija pāris labi momenti, bet netika realizēti. Mājinieki turpināja dominēt līdz perioda beigām, pacilātā noskaņojumā dodoties pārtraukumā - 4:0.

Mājinieki nedomāja atslābt arī trešajā periodā pie četru vārtu pārsvara. "Davos" tika pie vēl viena vairākuma, kuru vārtu priekšā, par spīti Džeriņa un Cibuļska centieniem izmest ripu no turienes, realizēja Morins (5:0). Pēc zaudētajiem vārtiem arī "Mountfield" uzspēlēja vairākumā. Pirmo bīstamo uzbrukumu neizdevās izmantot, bet otro gan. Oskars Cibuļskis atdeva lielisku piespēli Jirži Simanekam, kurš atvēra savas komandas rēķinu šajā mačā.

Neilgi pēc tam Cibuļskis saķērās ar pretspēlētāju un nogāza to uz ledus. Iejaucās uzreiz abi tiesneši, kuri ar kopīgām pūlēm spēja likvidēt incidentu. Latviešu hokejistu gan sodīja bargāk nekā pretinieku ar četrām soda minūtēm. "Mountfield" izturēja mazākumu, bet pēc tam vien Jaroslavs Pavelka glāba komandu no kārtējā vārtu zaudējuma. Rezultāts šajā mačā vairs nemainījās, "Davos" svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 5:1. Rīt mājiniekiem priekšā cīņa par uzvaru grupā ar Kanādas izlasi. Tikmēr "Mountfield", visticamāk, ceturtdaļfinālā cīnīsies pret Rīgas "Dinamo".

Par šī mača labāko spēlētāju "Davos" komandā atzina vārtsargu Jorenu van Potelbergu, bet "Mountfield" komandā šāds tituls tika Radekam Smolenakam. Oskars Cibuļskis šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 52 sekundes, izdarīja rezultatīvu piespēli, vienu reizi meta pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu -2. Andris Džeriņš 15 minūtēs un 39 sekundēs divreiz meta pa vārtiem un arī noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficentu -2.

"Davos" - "Mountfield" 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Vārti: 00:37 Morins (Salinens) 1:0, 23:35 Salinens (Nigrens, Morins) 2:0, 25:05 Skaroni (Jūhansons, Keslers) 3:0, 33:36 Baks (Šnēbergers, Paskuds) 4:0, 42:34 Morins (Salinens, Kousals) 5:0, 44:36 Simaneks (Cibuļskis, Zamorskis) 5:1.
Metieni: 31-32
Soda minūtes: 8-14
Vārtsargi: Jorens van Potelberge - Jaroslavs Pavelka

Špenglera kauss, Katini grupa

V.KomandaSUUPZPZVAP
1.Davos110005:13
2.Kanāda110005:33
3.Mountfield200024:100

Špenglera kauss, Torriāni grupa

V.KomandaSUUPZPZVārtiP
1.Šveice110006:13
2.Dinamo201015:92
3.HPK100103:41
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs: go_home

  -2 [+] [-]

, 2017-12-28 00:02, pirms 6 gadiem
Jāsaka, ka šajā spēlē ātrumi bija daudz lielāki nekā Dinamo spēlēs! Davosa izskatās ļoti labi.

  +5 [+] [-]

, 2017-12-28 00:07, pirms 6 gadiem
go_home rakstīja: Ne tikai. Arī Šveices un HPK spēle daudz ko var izšķirt.
Neticu, ka HPK varēs ko Šveices izlasei padarīt! Tas nozīmē, ka Dinamo pretī visticamāk būs Mountfield.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-28 00:15, pirms 6 gadiem
JankS rakstīja: Neticu, ka HPK varēs ko Šveices izlasei padarīt! Tas nozīmē, ka Dinamo pretī visticamāk būs Mountfield.
Būtu interesanti pirms Jaunā gada paskatīties uz Cibuļski un Džeriņu spēlē pret Dinamo 👌

  +2 [+] [-]

, 2017-12-28 08:55, pirms 6 gadiem
priekš DR labākais variants
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja