Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Šteinberga: ''Ir labi padarīta darba sajūta''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šteinberga: ''Ir labi padarīta darba sajūta''
Anete Šteinberga spēlē pret Izraēlu. Foto: FIBA

LETA. Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas jūtas gandarītas pēc kvalificēšanās 2023.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas izlases basketboliste Anete Šteinberga.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolistes svētdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē savā laukumā ar rezultātu 79:73 (19:21, 15:16, 24:24, 21:12) uzvarēja Izraēlu un nodrošināja ceļazīmi uz nākamgad gaidāmo finālturnīru.

"Protams, tā bija svarīga uzvara, un tagad ir labi padarīta darba sajūta," stāstīja Šteinberga. "Vēl ir palikusi viena spēle, kas arī būs svarīga, lai parādītu to, ka mēs esam nopietna komanda un ejam uz uzvaru. Tomēr arī tagad esmu priecīga par komandas paveikto."

Spēles laikā gan Latvijas, gan Izraēlas spēlētājas bija guvušas attiecīgi desmit un deviņu punktu pārsvaru, vadībā esošajai komandai nomainoties četras reizes.

"Vēl neesam ieguvušas stabilitāti spēlē," mainīgo spēles gaitu skaidroja basketboliste. "Mums bija sešu punktu pārsvars vēl pusotru minūti līdz beigām, bet pēdējā minūtē atkal bija tikai +1. Ne mazāk svarīgi ir arī tas, ka spējam paņemt spēles beigas, neskatoties uz to, kāds ir rezultāts, un nepadoties stresa situācijām."

Vēl pirms gada spēles tika aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet svētdien "Rimi" Olimpiskais centrs bija pārpildīts, un arī Šteinberga izcēla, ka laukumā jutusi līdzjutēju atbalstu.

"It kā tikai Olimpiskais centrs, bet tāpat ir patīkami, ka skatītāji nāk un atbalsta. Iepriekšējās kvalifikācijas spēlēs vēl bija ierobežojumi un tribīnes bija pilnībā tukšas. Patīkami redzēt gan ģimeni, gan draugus, gan fanus," piebilda spēlētāja.

Šteinberga, kura šajā mačā izcēlās ar 22 gūtajiem punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, šosezon atgriezās laukumā pēc pleca savainojuma sadziedēšanas.

"Domāju, ka man sezona šobrīd ir iesākusies labi, bet pleca dēļ vēl neesmu atgriezusies simtprocentīgi tajā formā, kādā biju pirms traumas. Šobrīd visu daru soli pa solim, galvenais, ka nav bijuši lieli kritumi," norādīja spēlētāja.

J grupā Latvijai ir trīs uzvaras tikpat spēlēs, bet Izraēlai ir viens panākums un divi zaudējumi, kamēr Zviedrija piedzīvojusi neveiksmes abās aizvadītajās spēlēs. Izraēlas basketbolistes jau iepriekš ir nodrošinājušas vietu finālturnīrā kā viena no turnīra rīkotājvalstīm.

Turnīrs beigsies februārī, kad latvietes dosies izbraukumā uz Zviedriju.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-11-27 23:04, pirms gada
Uzvara ,protams, ir ok ,tādēļ arī sajūta. Bet nu labi padarīts darbs gluži nesanāca. Kaut kā smagnēji. Un labi ka pretinieces beigās neticēja sev