Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Adrianu par Fair Play ignorēšanu - spēles diskvalifikācija

Agris Suveizda

Adrianu par Fair Play ignorēšanu - spēles diskvalifikācija
Luizs Adrianu
Foto: AP/Scanpix

UEFA šovakar paziņojusi par vienas spēles diskvalifikācijas piespriešanu Ukrainas kluba Doņeckas "Shakhtar" futbolistam Luizam Adrianu. Brazīliešu uzbrucējs iepriekšējā UEFA Čempionu līgas spēlē panāca izlīdzinājumu, neievērojot Fair Play principu.

Doņeckas "Shakhtar" grupu turnīra piektās kārtas spēlē prata atspēlēties un ar 5:2 izbraukumā pieveikt Dānijas čempioni "Nordsjaelland". Luizs Adrianu izcēlās ar trim vārtu guvumiem, bet pirmie vārti izraisīja milzīgu sašutuma vilni futbola sabiedrībā. "Shakhtar" spēlētāji, ievērojot Fair Play principu, atdeva bumbu pretinieku aizsargiem, taču to pārtvēra Adrianu, kurš tika garām arī vārtsargam un panāca izlīdzinājumu 1:1.

Kā pēc spēles sacīja "Shakhtar" galvenais treneris Mirca Lučesku, viņš esot licis komandai speciāli ielaist vārtus, bet komunikācijas problēmu dēļ tas nenotika. Tiesa, dāņi pašu spēkiem prata ātri atgūt vadību. Adrianu tika konstatēts UEFA Disciplinārā reglamenta piektā paragrāfa pārkāpums. Šis paragrāfs iekļauj tādus punktus kā "nesportiska uzvedība, iegūstot priekšrocību" un "rīcība, kas kaitē futbola un UEFA tēlam".

Adrianu diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties grupu turnīra noslēdzošajā spēlē pret Turīnas "Juventus". Tāpat brazīlietim viena diena būs jāvelta darbam futbola sabiedrības labā. Pēc piecām grupu turnīra spēlēm "Shakhtar" ar desmit punktiem grupā ieņem pirmo vietu un jau ir garantējusi izkļūšanu no grupas. "Juventus" atpaliek par punktu, bet Londonas "Chelsea" ir vēl par diviem punktiem mazāk.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +2 [+] [-]

, 2012-11-27 20:48, pirms 12 gadiem
var kāds video, lūdzu ielikt?

  +3 [+] [-]

, 2012-11-27 20:49, pirms 12 gadiem
Nu kā tā var rakstīt,Shatjoram pārsvars par Juve ir 2 punkti,bet pār Chelsea 3 punkti,tieši tāpēc Chelsea uzvara pār dāņiem neko neko attiecībā pret ukraiņiem,jo savstarpējās spēlēs pie vienādu punktu skaita tālāk tiek ukraiņi.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-27 21:06, pirms 12 gadiem
stakets rakstīja: var kāds video, lūdzu ielikt?
LUIZ ADRIANO - NO FAIR PLAY || Nordsjaelland vs...

Bet šeit labs, fair play paraugs!
Fair Play Goal of the Year - YouTube

  +3 [+] [-]

, 2012-11-27 21:27, pirms 12 gadiem
Vajadzēja šitajam šokolādes purnam iedot vairāk spēles DSQ, bet tāpat lielais sods būs ka Shakhtar izkritīs jau pirmajā kārtā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-27 21:33, pirms 12 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: OMG
bija netaisni varti, bet kadel bija jaseko tadam murgam.
Par ko diskabels??par to ka neviena noteikuma nav minets kkads Fair Play?
Muļķības, sodu vajadzēja vēl lielāku. Ja cīnās par fair play futbolā,tad nedrīkst kaut ko tādu tik maigi sodīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-27 21:38, pirms 12 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: OMG
bija netaisni varti, bet kadel bija jaseko tadam murgam.
Par ko diskabels??par to ka neviena noteikuma nav minets kkads Fair Play?
Adrianu tika konstatēts UEFA Disciplinārā reglamenta piektā paragrāfa pārkāpums. Šis paragrāfs iekļauj tādus punktus kā "nesportiska uzvedība, iegūstot priekšrocību" un "rīcība, kas kaitē futbola un UEFA tēlam".

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 21:48, pirms 12 gadiem
1 spēle, ja cena ir iziešana no grupas? (vēl jau nav nodrošinājuši, bet tuvu tam)
Smieklīgi! Vaidzētu diskābeli iedot uz visu pleyoff kārtu, ja komanda tiek ārā!

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 21:51, pirms 12 gadiem
bongjiks1 rakstīja: Adrianu tika konstatēts UEFA Disciplinārā reglamenta piektā paragrāfa pārkāpums. Šis paragrāfs iekļauj tādus punktus kā "nesportiska uzvedība, iegūstot priekšrocību" un "rīcība, kas kaitē futbola un UEFA tēlam".
eziitis, 2012-11-21 21:28, pirms 6 dienām, ignorēt, atbildēt
Izlasi visu komentāru, pirms ko pārmet. Simulēšana vistiešākā veidā atbilst abiem traktējumiem. Nereti simulēšana tiek sodīta ar dzelteno kartīti, bet tā pat ir neskaitāmi gadījumi, kad tiesneši iekrīt uz futboista aktierspēli. Seko švilpe un brīvsitiens vai vēl sliktāk pendele. Rīcība/uzvedība, kura dod priekšrocību un kura kaitē futbola tēlam. Kapēc par tādiem pārkāpumiem neuzsāk disciplinārlietu?
Vai nu jārakstā konkrētāki noteikumi, vai arī jāturpina paļauties uz spēlētāju sirdsapziņu.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 21:59, pirms 12 gadiem
Bet kapec nesoda treneri? Nu iesita. Bet istais fair play parkapums bija nelausana atspelet golu un tur treneris lai ko ari teiktu ir atbildigais.

     [+] [-]

, 2012-11-27 22:00, pirms 12 gadiem
Treneris? Kas vinam

     [+] [-]

, 2012-11-27 22:03, pirms 12 gadiem
Insomnian-Shahtar ir jau tikusi play off,tikai jautājums vai kā pirmie vai kā otrie.

     [+] [-]

, 2012-11-27 22:16, pirms 12 gadiem
Prieks, ka UEFA ne tikai runā, bet arī dara. "Fair Play" ir liela nozīme, kad runa ir par jaunajiem futbolistiem. Profesionāļiem jārāda pozitīvs piemērs.

     [+] [-]

, 2012-11-27 22:23, pirms 12 gadiem
Fair Play ir Aicinājums sportistiem sacensties godīgi,ar cieņu vienam pret otru,bet tas nav Noteikums.Adrianu,protams...,taču sodīt viņu,vai komandu nav nekāda pamata.Viņš jau tā ar savu rīcību komandai ir sāgādājis super negatīvu atpazīstamību!
P.S. Bāc,gribēju Adrianu nodēvēt par ...,bet te SC filtrs mani nokaunināja!
Forši,man patīk!

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 22:29, pirms 12 gadiem
RMX69 rakstīja: Fair Play ir Aicinājums sportistiem sacensties godīgi,ar cieņu vienam pret otru,bet tas nav Noteikums.Adrianu,protams...,taču sodīt viņu,vai komandu nav nekāda pamata.Viņš jau tā ar savu rīcību komandai ir sāgādājis super negatīvu atpazīstamību!
P.S. Bāc,gribēju Adrianu nodēvēt par ...,bet te SC filtrs mani nokaunināja!
Forši,man patīk!
tu aizmirsi nokaunināt to džeku, kas tieši pirms šitā visa no pretiniekiem nosimulēja pārkāpumu, kā rezultātā iesākās viss šitais pasāciens ar Adrianu.

Es teiktu, ka vajadzēja sodīt to tēlotāju, jo tā ir daudz lielāka problēma futbolā, šīs drīzāk bija izcils sods par tēlošanu. Labāk šāds neFair Play, nekā tā tēlošana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-27 23:27, pirms 12 gadiem
www.ivi.lv rakstīja: tu aizmirsi nokaunināt to džeku, kas tieši pirms šitā visa no pretiniekiem nosimulēja pārkāpumu, kā rezultātā iesākās viss šitais pasāciens ar Adrianu.

Es teiktu, ka vajadzēja sodīt to tēlotāju, jo tā ir daudz lielāka problēma futbolā, šīs drīzāk bija izcils sods par tēlošanu. Labāk šāds neFair Play, nekā tā tēlošana.
ne jau par pārkāpumu atdod bumbu pretiniekiem,bet gan tāpēc,ka paša cietušā(nav svarīgi,bija trauma vai nebija,tēloja vai netēloja) komandas biedri izsita bumbu ārpus laukuma,lai var komandas biedram sniegt palīdzību,atdod bumbu šādā situācijā ir vienkārši īstu vīru cienīga rīcība,kurai ar simulēšanu nav nekāda sakara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-04 17:15, pirms 12 gadiem
Diezgan neapdomigs UEFA lemums... Jo no vienas speles dskvalifikacijas Shakhtaram ne silts ne auksts. Ja butu divas tad ari saktu domat vai otrriz ko tadu pielautu.