Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" salūst trešajā pagarinājumā, ogrēnieši izlaiž +19, bet uzvar Tartu

Emils Ozerinskis

"Valmiera" salūst trešajā pagarinājumā, ogrēnieši izlaiž +19, bet uzvar Tartu
Jānis Kaufmanis. Foto: Jānis Lārmanis

"Olybet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā Tallinas "Kalev/TLU" bija nepieciešami trīs pagarinājumi, lai salauztu "Valmiera Glass/ViA" pretsparu. Savukārt "Ogre" izlaida lielu pārsvaru, taču spēja tikt pie panākuma pret "Tartu Ulikool".

Starta piecinieki Tallinā
Kalev/TLU: Stenfords, Pehka, Harisons, Lips, Talts
Valmiera: Elksnis, Kaufmanis, Ermansons, Engers, Ziediņš

Spēle Tallinā sākās ar pārtvertu bumbu un diviem punktiem Edmunda Elkšņa kontā, bet Jānis Engers pievienoja trīs punktu metienu, panākot vidzemniekiem piecu punktu pārsvaru. Ar valmieriešu saspēles vadītāja rezultatīvo sniegumu Roberta Zeiles trenētajai vienībai pirmās ceturtdaļas vidū izdevās būt vadībā ar 12:5. Ceturtdaļas otrajā pusē apgriezienus pielika "Kalev/TLU" komandas leģionāri, kuru rezultatīvā spēle izvirzīja vadībā mājinieku komandu, taču pēdējais precīzais metiens pirmajās desmit minūtēs bija Ervīnam Ivanovam, kurs izlīdzināja spēles rezultātu - 25:25.

Mača otrajā ceturtdaļā rezultāts mainījās kā šūpolēs, te vienu brīdi vadībā bija mājinieki, te otru brīdi pārsvars bija viesiem. Trīs minūtes pirms otrā ceturkšņa beigām Oto Grīnbergs panāca pārsvaru valmieriešiem, taču lielāku pārsvaru liedza sasniegt neveiksmes nākamajos uzbrukumos no tālās distances. Vidzemnieki spēlēja ātru, uz trīs punktu metieniem balstītu spēli, taču mājiniekiem minimālu pārsvaru panāca Janars Talts, apspēlējot pretinieku ar muguru pret grozu. Pirms puslaika beigu signāla Jānis Kaufmanis izpildīja sev raksturīgo māņkustību un ar trīs punktu metienu ļāva savai komandai pārtraukumā doties ar divu punktu pārsvaru - 42:40.

Otro puslaiku ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem uzsāka Teilors Stenfords, bet valmieriešiem vadību izdevās atgūt ar Toma Kohanva četriem pēc kārtas gūtajiem punktiem - 49:47. Pēc tam Kohanovs ar piespēlēm asistēja Kaufmaņa, Engera un Grīnberga precīzajos trīs punktu metienos. Taču studentu komandas pārsvars ātri izkusa pēc diviem Tallinas "Kalev/TLU" ātrajiem uzbrukumiem. Ceturtdaļas noslēdzošais uzbrukums bija viesu komandas rīcībā un Valtera Liepiņa trejacis pirms pēdējām desmit minūtēm deva viesiem labvēlīgu rezultātu 62:58.

Noslēdzošajā spēles daļā valmieriešiem dārgi maksāja vairākas īsā laikā pieļautās kļūdas, kas no sešu punktu pārsvara lika Latvijas komandai attapties iedzinējos ar divu punktu deficītu. Ceturtdaļas vidū ar trīs punktu metieniem apmainījās Reinis Ermansons un Damarkus Harisons, tādējādi piecas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātam esot 71:69 par labu Tallinas "Kalev/TLU". Kaufmaņa trejacis trīs minūtes līdz beigām panāca pārsvaru viesu komandai, bet Elksnis guva divus punktus caurgājienā un apzaga pretinieku, ātrajā uzbrukumā sasniedzot savai komandai +5. Sākoties pēdējai minūtes valmieriešiem bija trīs punktu pārsvars, bet Karls Johans Lips ar soda metieniem sadeldēja starpību līdz minimumam. Kaufmanis no soda metiena līnijas trāpīja vienu no diviem. Stenfords 1,1 sekundi līdz ceturkšņa beigām trāpīja abus sodus, sasniedzot neizšķirtu rezultātu - 77:77. Klāva Dubulta mēģinājums izraut uzvaru pēdējā sekundē tika bloķēts un otro reizi sezonā valmierieši spēlēja pagarinājuma maču.

Pagarinājumu ar gūtiem punktiem uzsāka Gerta Kullāmē trenētās komandas līderis Damarkus Harisons, bet pēc divām minūtēm līdzsvaru uz rezultāta tablo atjaunoja Māris Ziediņš. Simts sekundes līdz papildlaika beigām veiksmīgs tālmetiens iekrita Oto Grīnbergam, panākot minimālu vadību valmieriešiem. Tomēr "Kalev/TLU" ar spiedienu uz groza apakšu atguva sev labvēlīgu rezultātu. Elksnim neizdevās trāpīt divus soda metienus, taču pie auta izspēles bumbu pārtvēra Grīnbergs un devās uz grozu. Pret valmieriešu uzbrucēju tika pārkāpti noteikumi un basketbolists trāpīja vienu soda metienu, panākot 86:86, kas nozīmēja vēl papildus piecas minūtes, lai noskaidrotu uzvarētāju Tallinā. Otrajā pagarinājumā tallinieši uzticējās Bamba Fala meistarībai, kurš izmantoja iespaidīgo auguma pārsvaru un viegli meta pustālos metienus pāri pretiniekiem. Pēc tam ar Liepiņa pašaizliedzību valmierieši pārtvēra bumbu un Kaufmanis izlīdzināja spēles rezultātu. Otrā pagarinājuma beigās precīzs nebija Kaufmaņa trejacis un uzvarētāja noskaidrošana bija jāatliek uz trešo pagarinājumu.

Spēlējot jau vairāk nekā 50 minūtes valmierieši piezīmju normas dēļ bija palikuši bez Elkšņa un tas ātri izpaudās arī uz rezultāta tablo. Tallinas "Kalev/TLU" strauji tika pie lielāka pārsvara, bet treneris Zeile minūti pirms mača beigām tika izdzīts no zāles pēc otrās tehniskās piezīmes saņemšanas. Pēc nospēlētām 55 minūtēm spēle beidzot bija galā, Tallinas komandai svinot panākumu ar 120:109. Nospēlējot 52 minūtes par mača rezultatīvāko spēlētāju ar 26 punktiem kļuva Teilors Stenfords, bet Jānim Kaufmanim 44 spēles minūtēs 35 punkti.

"Kalev/TLU" - "Valmiera Glass/VIA" 120:109 (25:25, 15:16, 18:21, 19:15, 41:29)
Valmiera: Kaufmanis 35, Grīnbergs 17, Eksnis 10, Liepiņš 10, Engers 9, Kohanovs 9, Ziediņš 7, Dubults 6, Ermansons 3, Ivanovs 3.

Starta piecinieki Taru
Tartu: Veļička, Rosentals, Kivi, Kazakausks, Rādiks
Ogre: Lasenbergs, Zēbergs, Apsītis, Dārgais, Pozņaks

Spēles pirmās minūtes ļoti labi aizvadīja "Ogres" basketbolisti, ātri izvirzoties vadībā ar 7:0. Tartu pirmos punktus guva visas līgas reultatīvākais spēlētājs Arns Veļička, taču ogrēniešu uzņemto ātrumu tas neapturēja un pirmās ceturtdaļas vidū Kārlis Apsītis sasniedza rezultātu 16:7 par labu Artūra Visocka-Rubeņa trenētajai komandai. Pēdējais pirmās ceturtdaļas metiens piederēja Edgaram Lasenbergam, kurš no trīs punktu zonas sasniedza ogrēniešiem labvēlīgo 24:12.

Otrā ceturkšņa sākumā laukumā dominēja "Tartu Ulikool" lietuviešu uzbrucējs Juliuss Kazakausks, gūstot astoņus punktu pēc kārtas un samazinot rezultāta starpību līdz tikai četriem punktiem. Ogrēniešu rindās punktu pretinieku izrāvienam pielika Kristaps Dārgais, pats sakrājot piecus punktus pēc kārtas. Pēc tam sekoja Riharda Zēberga bumbas trieciens grozā no augšas, panākot rezultātu 33:23. Igaunijas komanda rezultāta starpību centās samazināt ar trīs punktu metieniem, taču tādā pašā veidā punktus spēja gūt Renārs Magone. Ejot lielajā pārtraukumā "Ogre" bija vadībā ar 49:33.

Trešajā ceturksnī efektīvs bija ogrēniešu uzbrukums, rezultatīvi atbildot katram Tartu basketbolistu mēģinājumam samazināt rezultāta starpību. Ceturtdaļas vidū ogrēnieši bija priekšā ar rezultātu 60:41, bet tad savu vārdu teica Veļička. Jaunais lietuviešu saspēles vadītājs uzsāka pakaļdzīšanos, ko noslēdza Kazakausks, pietuvojoties līdz septiņu punktu atstatumam. Pirms spēles pēdējām desmit minūtēm "Ogres" pārsvars bija vairs tikai 65:57, kas vēl deva pamatu saspringtam mača noslēgumam.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Prita Venes trenētā komanda pietuvojās līdz četru punktu atstatumam, bet Renāra Magones un Rinalda Sirsniņa precīzie metieni palielināja Latvijas komandas pārsvaru līdz septiņiem punktiem. "Tartu Ulikool" komanda savu līdzjutēju priekšā nebija gatava samierināties ar zaudējumu, tādēļ Igaunijas komanda neatlaidīgi dzinās pakaļ un Robins Kivi ar diviem pēc kārtas realizētiem trejačiem panāca vadību mājinieku komandai - 91:89. Ogrēniešu rindās Zēbergs raidīja grozā tālmetienu. Cīņas noslēgumā Kaspars Bērziņš trāpīja divus soda metienus un nokārtoja ogrēniešiem panākumu visā spēlē ar 94:91.

"Tartu Ulikool" - "Ogre" 91:94 (12:24, 21:25, 24:16, 34:29)
Ogre: Lasenbergs 18, Dārgais 17, Bērziņš 15, Zēbergs 14, Magone 12, Sirsniņš 7, Pozņaks 6, Mizis, Šteinbergs, Ozolinkēvičs.

"Olybet" Latvijas - Igaunijas basketbola līga 27. oktobris

LaiksSpēleRezultāts
17:00TalTech - Betsafe Jūrmala80:75
17:00Tallinas Kalev/TLU - Valmiera Glass/ViA120:109 OT3
17:00Valga-Valka/Maks&Moorits - Parnu Sadam70:79
17:00BK Ventspils - Raplas Avis Utilitas100:61
17:00Tartu Ulikool - BK Ogre91:94

Turnīra tabula

VKomandaSUZ%
1.Kalev/Cramo770100%
2.Ventspils76186%
3.VEF Rīga54180%
4.Kalev/TLU75271%
5.Tartu Ulikool53260%
6.Ogre74357%
7.Tal Tech63350%
8.Betsafe Jūrmala73443%
9.Parnu Sadam73443%
10.Valmiera Glass/ViA62433%
11.Avis Rapla62433%
12.Latvijas Universitāte31233%
13.Valga/Valka61517%
14.Liepāja61517%
15.Jēkabpils5050%

  +2 [+] [-]

, 2018-10-27 19:42, pirms 5 gadiem
Uzvars palika uz soda metienu līnijas... Nervi. Valmierieši deva "igauņiem" 4 iespējas, ceturto viņi izmantoja... Spēli izvilka nigūži - viennozīmīgi. Latviešu puikas nospēlēja lieliski, izņemot pamatlaika un abu pirmo piecminūšu izšķirošās sekundes, kļūdoties tieši pieredzējušākajiem spēlētājiem. Visu cieņu Kaučam, taču otro pagarinājumu pabeigt vajadzēja dot Liepiņam! Vēl gribu uzteikt Kohanovu, Toms šodien nospēlēja līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-27 19:45, pirms 5 gadiem
Jā, vēl bija strīdīgs moments pēc Ziediņa pielabota soda metiena - 1 vai tomēr 2 punkti? Iedeva 1. Kaut arī kopumā igauņu soģi, manuprāt, notiesāja labi, trešajā pagarinājumā tur vairs īsti nekā līdzīga nebija...

  +2 [+] [-]

, 2018-10-27 19:50, pirms 5 gadiem
Kaufmanim vajadzīgs palīgs kurš ņemtu spēli uz sevi vismaz Liepiņš dot pienesumu.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 19:55, pirms 5 gadiem
Pirms sezonas nodomaju, kam gan Latvijas klubiem vajadziga si apvienota liga? Musejie klubi tapat gandriz visi ir stipraki par igauniem un jegas no ta ne kadas. Takad paskatoties rezultatus, Iznemot BKV un VEF visas parejas komandas ir no Igaunijas un musejie zaude vieim un ir pedejas vietas visa liga. Diemzel musu izlase kapj, bet musu vietaja liga turpina grimt.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-27 19:57, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Pirms sezonas nodomaju, kam gan Latvijas klubiem vajadziga si apvienota liga? Musejie klubi tapat gandriz visi ir stipraki par igauniem un jegas no ta ne kadas. Takad paskatoties rezultatus, Iznemot BKV un VEF visas parejas komandas ir no Igaunijas un musejie zaude vieim un ir pedejas vietas visa liga. Diemzel musu izlase kapj, bet musu vietaja liga turpina grimt.
Tas uz tā ka igauņu klubos daudz leģu un mums daudz vairāk spēlētāju kas 20 gadi un jaunāki.

  -3 [+] [-]

, 2018-10-27 20:01, pirms 5 gadiem
Virsrakstā vismaz uzrakstiet pareizi- salūZt.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 20:24, pirms 5 gadiem
Jūrmalas bilance ir 3-4.

     [+] [-]

, 2018-10-27 20:30, pirms 5 gadiem
Jūrmalai jauns nosaukums? Betsafe Jūrmala?

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 20:44, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Tas uz tā ka igauņu klubos daudz leģu un mums daudz vairāk spēlētāju kas 20 gadi un jaunāki.
Var tikai piekrist - TLU šodien visi trīs mori izvilks aiz ausīm! Igauņiem šajā uzvarā trešajā pagarinājumā mazs nopelns, "tīrā" veidā mājinieki būtu pakāsuši valmieras pusamatieriem jau pamatlaikā...

  +4 [+] [-]

, 2018-10-27 20:47, pirms 5 gadiem
kinasstulbais rakstīja: Virsrakstā vismaz uzrakstiet pareizi- salūZt.
Vienmēr man ir gribējies redzēt, kā reālajā dzīvē izskatās tie cilvēki, kuri paši pilnīgi neko no gramatikas nejēdz, bet vienmēr gatavi citus pamācīt no sava sūnu ciema kūtspakaļas...

Iemācies, lūdzu, uz mūžīgiem laikiem:
https://www.letonika.lv/groups/defa...

     [+] [-]

, 2018-10-27 20:54, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Var tikai piekrist - TLU šodien visi trīs mori izvilks aiz ausīm! Igauņiem šajā uzvarā trešajā pagarinājumā mazs nopelns, "tīrā" veidā mājinieki būtu pakāsuši valmieras pusamatieriem jau pamatlaikā...
Valka-Valga jau 3 amerikāni peisasitīja.Tartu Ulikol komandai 52 punktus guva lietuviesi

     [+] [-]

, 2018-10-27 21:20, pirms 5 gadiem
TLU trīs mori sameta 78 punktus, tai skaitā visus soda metienus mača galotnēs. Tas arī visu izšķīra.

     [+] [-]

, 2018-10-27 21:24, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: TLU trīs mori sameta 78 punktus, tai skaitā visus soda metienus mača galotnēs. Tas arī visu izšķīra.
domājams uz pavasari Latvijas komandas piemeklēs dažus papildspēkus.Kā piemērs J-Pili jau Leģis ir no Kataras Serbu izcelsmes 216 cm garš))

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 23:14, pirms 5 gadiem
2. pagarinājuma beigās pie neizšķirta rezultāta, kad bija vēl 7 sekundes Kaučam nevis trīnītis bija jāmet, bet caurgājienā uz grozu bija jāiet. Igauņi vai nu sodu nopelnītu, vai bumba būtu grozā. Nebija taču būtiski iemest 3 punktus, pietiktu pat ar 1 realizētu sodiņu. To vajadzēja jau trenerim izdomāt, jo tās 7 sekundes taču bija pēc taimauta.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-27 23:23, pirms 5 gadiem
Bet spēle bija skaista. Valmiera ar šo 3 pieredzējušo spējētāju un jauno puišu komandu var tomēr lepoties, jo arī zaudētajās spēlēs komanda mīnusos ir vien ar dažiem punktiem. Ja pirms šī turnīra skanēja balsis, ka Valmiera Glass/ViA tādā turnīrā nav ko meklēt, tad redzu, ka tā ir vissīkstākā komanda starp tām, kurā spēlē vien vietējie (vai maz otra tāda ir?)

     [+] [-]

, 2018-10-27 23:49, pirms 5 gadiem
Оgre

     [+] [-]

, 2018-10-28 08:16, pirms 5 gadiem
Naivulis rakstīja: 2. pagarinājuma beigās pie neizšķirta rezultāta, kad bija vēl 7 sekundes Kaučam nevis trīnītis bija jāmet, bet caurgājienā uz grozu bija jāiet. Igauņi vai nu sodu nopelnītu, vai bumba būtu grozā. Nebija taču būtiski iemest 3 punktus, pietiktu pat ar 1 realizētu sodiņu. To vajadzēja jau trenerim izdomāt, jo tās 7 sekundes taču bija pēc taimauta.
Piekrītu par 100 procentiem. Plus vēl labajā stūrī bija pilnīgi brīvs Liepiņš - arī snaiperis...

     [+] [-]

, 2018-10-28 08:35, pirms 5 gadiem
Naivulis rakstīja: Bet spēle bija skaista. Valmiera ar šo 3 pieredzējušo spējētāju un jauno puišu komandu var tomēr lepoties, jo arī zaudētajās spēlēs komanda mīnusos ir vien ar dažiem punktiem. Ja pirms šī turnīra skanēja balsis, ka Valmiera Glass/ViA tādā turnīrā nav ko meklēt, tad redzu, ka tā ir vissīkstākā komanda starp tām, kurā spēlē vien vietējie (vai maz otra tāda ir?)
LU ar uzvarējusi ir bet cerība uz progresu tur ir jo tur vidējais vecums ir 19,5 gadi un nav pieredzējušo tur.

     [+] [-]

, 2018-10-28 12:15, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Uzvars palika uz soda metienu līnijas... Nervi. Valmierieši deva "igauņiem" 4 iespējas, ceturto viņi izmantoja... Spēli izvilka nigūži - viennozīmīgi. Latviešu puikas nospēlēja lieliski, izņemot pamatlaika un abu pirmo piecminūšu izšķirošās sekundes, kļūdoties tieši pieredzējušākajiem spēlētājiem. Visu cieņu Kaučam, taču otro pagarinājumu pabeigt vajadzēja dot Liepiņam! Vēl gribu uzteikt Kohanovu, Toms šodien nospēlēja līmenī.
Kāpēc Liepiņam? Viņam jau arī tikai 20% no 3-punktu līnijas! Tā kā neko nevar tik strikti zināt - kurš iemetīs? Bieži jau tieši Kauča trāpa tādos momentos, šoreiz nepaveicās! Žēl puišu, tiešām bija pelnijuši uzvarēt! Pat Kohanovs izskatijās pavisam citāds! Cerēsim uz uzvarām!