Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvija un Igaunija cer uz ilgu sadarbību basketbola līgas projektā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvija un Igaunija cer uz ilgu sadarbību basketbola līgas projektā
"OlyBet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas atklāšanas preses konference. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Abu kaimiņvalstu puses cer uz ilgstošu sadarbību "OlyBet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas projektā, kuras pirmās spēles gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē, ceturtdien preses konferencē pavēstīja organizatori.

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas čempionātā piedalīsies 15 komandas. Latviju pārstāvēs BK “Ventspils”, “VEF Rīga”, BK “Jūrmala”, BK “Ogre”, “Latvijas Universitāte”, BK “Jēkabpils"/'SMScredit.lv”, BK “Liepāja” un “Valmiera Glass”/"Vidzemes Augstskola", kamēr Igauniju - Tallinas “Kalev"/"Cramo”, “Tartu Ulikool”, “Rapla”, “Parnu Sadam”, “Valga"/"Valka”, TTU KK un "TLU Kalev”. No 28. septembra līdz 2019. gada 23. martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Līgas čempionus noskaidros "Final Four" turnīrā 5. un 6. aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

"Pēdējos gadus mūsu abu valstu darbība virzījusies tuvu viena otrai. Ciešāka sadarbība ir kopš 2013. gada, kad sāka funkcionēt sieviešu līga un jau šosezon kādā mirklī tai pievienosies arī Lietuva. Ļoti labs piemērs sadarbībai bija šī gada Zvaigžņu spēle Tallinā, kas pulcēja mums pēdējos gados rekordlielu skatītāju skaitu, un tagad esam spēruši vēl nākamo soli," teica Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins. "Mūsu tirgus ir pārāk neliels, lai varētu veidot konkurētspējīgu produktu, tāpēc jādara viss, lai tas būtu lielāks un interesantāks skatītājiem. Tagad daudzi klubi varēs novērtēt, ka jaunais veidojums dos iespēju piesaistīt papildus finansējumu."

"Šis solis mums ir ļoti svarīgs nākotnei. Jūsu komandas ir nedaudz labākas par mūsējām, tomēr attīstībai ir ļoti svarīgi aizvadīt sīvas spēles un šī ir ļoti laba vienošanās," pauda Igaunijas Basketbola federācijas vadītājs Jāks Salumetss.

"Mums lēmums turpināt atbalstīt šo nu jau apvienoto līgu nāca bez grūtībām. Iepriekšējos gados bijām Latvijas Basketbola līgas ģenerālsponsors, bet tagad pilnībā piekrītam idejai, ka nepieciešams spert soli tālāk. Tas veicinās sportisko intrigu, nāks par labu komandām līdzjutējiem, sportistiem, atbalstītājiem, sponsoriem," teica "OlyBet Sports Bar" vadītājs Gints Pakārklis. "Ļoti ceram uz ilgtermiņa sadarbību, ceram, ka šis nebūs tikai eksperimentāls projekts."

"Starpsezonas periods organizatoriski bijis izaicinājumu pilns. Dubultprieks, ka mums izdevies turpināt sadarbību ar visiem līdzšinējiem partneriem. Mums ir jauna vizuālā identitāte, ir jauna mājaslapa (https://www.estlatbl.com/), kas pašlaik jau ir informatīvi plaša, bet tuvākajās nedēļās to vēl papildināsim," stāstīja Latvijas Basketbola savienības līgu prezidents Edgars Bērziņš. "Klubiem un faniem šis turnīrs būs ļoti aizraujošs. Beidzot visas komandas spēlēs vienādu spēļu skaitu un katru vienību katrā pilsētā būs iespējams redzēt tikai vienreiz, kas liks mobilizēties faniem."

"Prieks jau trešo gadu turpināt sadarbību. Šajā laikā esam trāpījuši uz basketbola popularitātes viļņa, jo vēl pirms trim gadiem basketbolam bija salīdzinoši maz panākumu, bet tagad interese ir pavisam cita. Redzam pozitīvu dinamiku, skatītājiem patīk basketbols, esam gandarīti, ka sadarbība paceļas nākamajā līmenī," piebilda "Lattelecom" mārketinga direktors Jurģis Ozoliņš.

Gaidāmajā sezonā spēles Latvijā televīzijā būs iespējams vērot vienīgi "Lattelecom" "Helio" interaktīvās televīzijas un Virszemes televīzijas kanālā "Best4Sport HD", kamēr par līgas interneta platformas partneri Latvijā un Igaunijā kļuvis portāls "Delfi. Tiek solīts, ka kopā tiks translētas vairāk nekā 150 spēles ar Latvijas klubu dalību.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-27 14:04, pirms 6 gadiem
Pa pa, paskatīsimies pēc sezonas

  +2 [+] [-]

, 2018-09-27 15:22, pirms 6 gadiem
"Vairāk kā 200 spēles iekš Delfi.lv" laikam jāiet alus kasti pirkt no priekiem

  +2 [+] [-]

, 2018-09-27 15:28, pirms 6 gadiem
Šajā laikā esam trāpījuši uz basketbola popularitātes viļņa

Vidējais skatītāju skaits vienā LBL spēlē (rēķinot kopā gan regulāro sezonu, gan izslēgšanas spēles):

2015.gada sezona - 605;
2016.gada sezona - 612;
2017.gada sezona - 546;
2018.gada sezona - 391.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-27 15:36, pirms 6 gadiem
Vai ''Valgas'' rīcībā tiešām šobrīd ir tikai 7 spēlētāji, kā norādīts https://www.estlatbl.com/lv/partici... ?

  +2 [+] [-]

, 2018-09-27 16:08, pirms 6 gadiem
Cerams, jau ka šis projekts darbosies, jo nu naudas klubiem, vismaz mazajiem, nav diez ko daudz un septiņu komandu lbl būtu traģiski

     [+] [-]

, 2018-09-27 22:11, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Šajā laikā esam trāpījuši uz basketbola popularitātes viļņa

Vidējais skatītāju skaits vienā LBL spēlē (rēķinot kopā gan regulāro sezonu, gan izslēgšanas spēles):

2015.gada sezona - 605;
2016.gada sezona - 612;
2017.gada sezona - 546;
2018.gada sezona - 391.
Iet runa par izlases rezultātiem un apmeklējumu.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 22:35, pirms 6 gadiem
VEF vadības muļķības sākās jau ar pirmo spēli. Sestdien 29.septembrī spēlē gan DR gan VEF arēnā Rīga un Elektrum. Domāju iet vai neiet uz DR spēli. Ja būtu iespējams apvienot DR un VEF tad ietu, bet !!!! abas spēles sākās 17.00. Kas šo marasmu veicina jau vairāku gadu garumā?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-27 23:32, pirms 6 gadiem
Onslovs rakstīja: Iet runa par izlases rezultātiem un apmeklējumu.
Piepit izlasi klubu basketam, protams, izdevigi... Bet cilveks tak loti noskir sis lietas.