Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Divreiz pārceltais Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīrs notiks novembrī Prāgā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Divreiz pārceltais Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīrs notiks novembrī Prāgā
Čehijas izlase 2018. gadā "O2" arēnā Prāgā līksmo par "Fed Cup" triumfu. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) piektdien, 27. augustā, informēja par to, ka atradusi mājas prestižākajam sieviešu izlašu turnīram – Billijas Džīnas Kingas (BJK) kausam. Pirmais finālturnīrs notiks no 1. līdz 6. novembrim "O2" arēnā Prāgā.

Jaunajam turnīram, kas pirmoreiz notiks finālturnīra formātā, sākotnēji bija jānotiek jau pagājušā gada aprīlī Budapeštā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ tas nebija iespējams. Arī šī gada aprīlī sacensības Ungārijas galvaspilsētā nenotika, turklāt ungāri atteicās no iespējas turnīru rīkot vēlāk.

ITF talkā nāca Čehija, kas pandēmijas laikā jau iepriekš izrādījusi interesi par sieviešu sacensību rīkošanu. Čehija, kurai ir astoņas spēlētājas WTA ranga pirmajā simtniekā, pagājušā gada oktobrī rīkoja WTA 500 turnīru Ostravā, kur tāds pats turnīrs notiks arī šogad (no 20. līdz 26. septembrim).

"O2" arēna Prāgā jau vairākkārt uzņēmusi tenisa izlašu mačus – gan Federācijas kausā (iepriekšējais BJK nosaukums), gan Deivisa kausā. Prāgā mači notiks uz cietā seguma, kamēr Budapeštas variantā bija plānots māls. Ungāriju 12 komandu finālturnīrā aizstās Kanāda, kas tika izraudzīta pēc reitinga.

2021. gada BJK finālturnīra grupas

A grupaB grupaC grupaD grupa
FrancijaAustrālijaASVČehija
KrievijaBaltkrievijaSpānijaVācija
KanādaBeļģijaSlovākijaŠveice

Grupu uzvarētājas iekļūs pusfinālos. Abas finālistes nodrošinās vietu nākamā gada finālturnīrā, bet pārējām 10 izlasēm februārī būs jāsacenšas kvalifikācijas mačos, kur piedalīsies arī Latvijas komanda.

Izmantotie resursi:
https://www.billiejeankingcup.com/e...