Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ulanovs: "Pirms spēles pret latviešiem vienojāmies par vienu lietu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ulanovs: "Pirms spēles pret latviešiem vienojāmies par vienu lietu"
Lietuvas basketbolisti Tallinā. Foto: Lietuvos rytas

"Igauņi piektdien vairāk gribēja uzvarēt. Piegājām spēlei pārāk vaļīgi. Sestdien komanda vienojās, ka nepieļaus tās pašas kļūdas un mēs diktēsim noteikumus, nevis pretinieks," laikraksts "Lietuvos rytas" svētdien, 26. jūlijā, citēja Lietuvas valstsvienības basketbolista Edgara Ulanova vārdus.

“Baltijas ceļa” kauss Tallinā beidzās ar Igaunijas valstsvienības uzvaru. Mājinieki svinēja uzvaras abās spēlēs pār Lietuvu (papildlaikā 92:85) un Latviju – 84:67. Lietuvieši pēc panākuma pret Latviju (82:59) ierindojās otrajā vietā.

Lietuvieši, tāpat kā latvieši, pirms turnīra aizvadīja divu nedēļu treniņus ar kontaktu, teica Ulanovs. “Atguvām sajūtas, kuru mums pietrūka. Trenējāmies, spēlējām. Žēl, ka zaudējām igauņiem. Galvenais, ka sanācām kopā un spēlējām.”

Ulanovam tika vaicāts, kāpēc trešajā ceturtdaļā latvieši samazināja starpību. “Tas nebija nekas traks. Jau no sākuma kontrolējām spēli. Zinājām, ka latvieši var atgriezties spēlē ar tālmetienu palīdzību un bijām tam gatavi. Viņi sāka mest no distances. Vienojāmies, ka piespiedīsim viņiem uzbrukt zem groza vai no pustālās distances, neļaujot izmantot viņu ieroci – trīspunktu metienus.”

Sestdien lietuvieši nospēlējuši labāk, atzina Ulanovs, kurš nākamajā sezonā aizstāvēs Stambulas “Fenerbahce” krāsas. “Neizvairījāmies no kļūdām, taču parādījām enerģiju un vēlēšanos uzvarēt. Viss bija citādi nekā spēlē pret igauņiem un tas deva rezultātu.”

Izmantotie resursi:
https://www.lrytas.lt/sportas/kreps...