Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko šogad ar piekto mēģinājumu uzvar WTA dubultspēļu pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko šogad ar piekto mēģinājumu uzvar WTA dubultspēļu pusfinālā
Aļona Ostapenko un Gaļina Voskobojeva. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Ar pirmo numuru izsētais Aļonas Ostapenko un Kazahstānas tenisistes Gaļinas Voskobojevas duets sestdienas vakarā Jūrmalas WTA "International" turnīra pusfinālā pieveica ar trešo numuru izlikto Rumānijas un Slovēnijas pāri Irina Bara/Dalila Jakupoviča – 7:6(1), 6:2.

Aļona Ostapenko ar pārinieci 1. setā divreiz atspēlēja breiku, turklāt bija ļoti tuvu zaudējumam – pretiniecēm pie 5:4 savas serves geimā bija divas setbumbas. Ostapenko abas atspēlēja, pirmajā gadījumā ar spēcīgu uzbrukumu piespiežot Jakupoviču trāpīt tīklā, bet otrās setbumbas izspēlē, kas bija izšķirošais punkts, ļoti veiksmīgi atsita slovēnietes servi – Aļonas pa diagonāli sistā bumbiņa skāra tīklu, nokrītot pretinieču laukuma pusē.

Ostapenko ar piekto mēģinājumu šogad uzvarēja WTA pusfinālā. Viņai pirmie četri neveiksmīgie pusfināli bija "Premier" sērijas turnīros, vienu zaudējumu piedzīvojot arī ar šīs nedēļas pārinieci Voskobojevu, abām jūnijā paliekot soli no "Premier 700" kategorijas turnīra fināla.

Jūrmalas fināls gaidāms rīt plkst. 16:30, kad Ostapenko un Voskobojeva sacentīsies ar neizsēto Kanādas un Serbijas pāri Šarona Fičmane/Nina Stojanoviča. Ostapenko ceturto reizi spēlēs WTA finālā, viņai ir perfekta 3-0 bilance, visus titulus izcīnot "Premier" turnīros, bet rīt būs pirmais "International" fināls. Ar tā sasniegšanu nopelnīti 180 reitinga punkti.

Rīt "Baltic Open" finālu dienā Latvija būs pārstāvēta arī vienspēļu turnīrā, kad Anastasija Sevastova plkst. 19:00 savā astotajā finālā (3-4) tiksies ar pirmo WTA finālu sasniegušo polieti Kataržinu Kavu.

18 gadus vecā Margarita Ignatjeva (ITF 779.) savā pirmajā ITF W15 līmeņa pusfinālā Tamperē uz "hard" seguma telpu apstākļos 49 minūtēs cieta sagrāvi ar 1:6, 0:6 gadu vecākajai Beļģijas tenisistei Viktorijai Kalaicisai (ITF 484.), kura arī pirmoreiz spēlēja ITF pusfinālā. Ignatjeva Somijā nopelnīja četrus WTA reitinga punktus.

Slēpts komentārs: teamo

  +6 [+] [-]

, 2019-07-27 22:39, pirms 5 gadiem
teamo rakstīja: Žēl ka Ostija iet Gulbja pēdās. Gulbis bija beztalants, bet Ostija reāli iznieko savu talantu slinkojot.
Aļona uzvar,bet tāpat slikti ?
Slēpts komentārs: teamo

  +8 [+] [-]

, 2019-07-27 22:55, pirms 5 gadiem
teamo rakstīja: Žēl ka Ostija iet Gulbja pēdās. Gulbis bija beztalants, bet Ostija reāli iznieko savu talantu slinkojot.
Gulbis bija(IR) vistalantïgakais no visiem Latvijas tenisistiem. Vîñam bija viss-teicama serve, plaśs sitienu arsenãls, ne velti labåkos maćos speléja lîdzîgi ar lielo trijnieku!

 +10 [+] [-]

, 2019-07-27 22:57, pirms 5 gadiem
teamo rakstīja: Žēl ka Ostija iet Gulbja pēdās. Gulbis bija beztalants, bet Ostija reāli iznieko savu talantu slinkojot.
Gulbim arī ir/bija talants.
Slikti spēlētāji netiek līdz top 10, kaut vai uz 1 nedēļu.

  +4 [+] [-]

, 2019-07-27 23:08, pirms 5 gadiem
Man nebūtu iebildumu, ja rīt Nastja paņemtu titulu vienspēlē un Aļona dubultspēlē.
Slēpts komentārs: yankeezulu

  +3 [+] [-]

, 2019-07-27 23:37, pirms 5 gadiem
yankeezulu rakstīja: Apsveicu, s*ka b&e% nah*&. Pieļauju, ka tā viņai vieglāk uztvert manu sveicienu
Haha, tu domā, ka viņai kaut kāda tirsiena komentāru lasa, naivais

  +5 [+] [-]

, 2019-07-27 23:38, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Gulbis bija(IR) vistalantïgakais no visiem Latvijas tenisistiem. Vîñam bija viss-teicama serve, plaśs sitienu arsenãls, ne velti labåkos maćos speléja lîdzîgi ar lielo trijnieku!
Jāpiekrīt Jānim, lai cik slavēts un kritizēts viņš nebūtu, labāka par viņu starp Latvijas tenisa lietpratējiem vēl neesam atklājuši.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-27 23:47, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: Jāpiekrīt Jānim, lai cik slavēts un kritizēts viņš nebūtu, labāka par viņu starp Latvijas tenisa lietpratējiem vēl neesam atklājuši.
Ostapenko gan īpaši talanta ziņā arī neatpaliek, bet abu lielā problēma ir darbaspēju un koncentrēšanās trūkums gan treniņos, gan spēlēs. Tīri šodien paskatoties Sevastovas spēli un Ostapenko spēli, varēja redzēt atšķirības psiholoģiskajā sagatavotībā un fiziskajā sagatavotībā. Tīrs piemērs ir pieskriešana ar kājām pie bumbiņas pirms sitiena izpildes, ja Sevastova pāris reizes noslinkoja, tad Ostapenko mēģināja ar pilnu jaudu nosist jebkuru kaut cik ērto bumbu, jo viņa negribīgi darbojās aizsardzībā.
Slēpts komentārs: teamo
Slēpts komentārs: teamo

  +2 [+] [-]

, 2019-07-28 06:06, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Man nebūtu iebildumu, ja rīt Nastja paņemtu titulu vienspēlē un Aļona dubultspēlē.
kuram tad būtu?

  +4 [+] [-]

, 2019-07-28 07:09, pirms 5 gadiem
teamo rakstīja: acīm redzams tenisa analfabets. Gulbim bija tikai serve un eisiņi, pārējais 0 līmenī. Pilnīgs beztalants. Tāpēc viņam karjera beidzās tik atri. Ostopenko turpretī lielisks bekhends, forhends, un viņas vienīgais mīnuss 2 serve. Tapēc viņa uzvarēja GS un spēlēja premjer finālos- Doha, Carlstonā. Ostopenko ir neticami talantīga taču iznieko savu talantu slinkojot. Gulbim talanta nebija, izbrauca uz eisiņiem, līdz brīdim kad serve vairāk negāja un bes tās viņš ir nulle.
Esi tenisu skatījies?

     [+] [-]

, 2019-07-28 07:11, pirms 5 gadiem
teamo rakstīja: Atceros kā angļu komentētēji ierēca par Gulbja forhendu. Vairāk kā 2 izspēles viņš nevarēja dabūt par tikliņu. Tas ir tā pat kā teikt ka Karlovičš bija talantīgs.
Tu pat esi angļu valodas eksperts? Respect!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-28 07:57, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Esi tenisu skatījies?
Neņem par pilnu visādus izlecējus!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-28 08:33, pirms 5 gadiem
teamo rakstīja: Atceros kā angļu komentētēji ierēca par Gulbja forhendu. Vairāk kā 2 izspēles viņš nevarēja dabūt par tikliņu. Tas ir tā pat kā teikt ka Karlovičš bija talantīgs.
Un kā tad saīsinātie sitieni un sveces? Laikam neatceries, ka Gulbis ir vinnējis geimu tikai ar saīsinātajiem sitieniem. Ne no viena cita tenisista neko tādu neesmu redzējusi.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-28 09:05, pirms 5 gadiem
Jā atceros Gulbja saīsinātos- 1 aiziet, 2 tīklā. Gulbim arsenāls bija loti nabadzīgs, faktiski tikai serve un eisi. Gulbis bija parasta viduvējiba un sport pasaulē neviens viņu vairāk neatceras, bet Ostopenko ir gards kumosiņš jebkuram tenisa cienītājam.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-28 09:19, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Esi tenisu skatījies?
Gulbi es sāku skatīties kad viņam bija kādi 18 gadi, pirmā spēle ko skatījos bija pret amerikāni Bleiku. Bet zaudēju interesi kad viņš Olimpiskajās spēl''es nolēja Davidenko. Jau tad bija skaidrs ka nekāds lietaskoks nebūs, bet sliņķis un parasts servētājs. Kepkas jūsmoja tikai par Gulbja eisiņiem un serves ātrumu, un "ģeniālajām" intervijām. Tas faktiski bija viss viņa talants.

     [+] [-]

, 2019-07-28 11:24, pirms 5 gadiem
teamo rakstīja: Jā atceros Gulbja saīsinātos- 1 aiziet, 2 tīklā. Gulbim arsenāls bija loti nabadzīgs, faktiski tikai serve un eisi. Gulbis bija parasta viduvējiba un sport pasaulē neviens viņu vairāk neatceras, bet Ostopenko ir gards kumosiņš jebkuram tenisa cienītājam.
Viņa bekhends bija viens no labākajiem tenisā, spēcīgs, precīzs, nāvējošs. Sitiena spēks, tehnika, serve, pārvietošanās.

Gulbis spēlē brutāli vienkārši, viņa sitienu izvēle ir neracionāla, viņš pats ir emocionāls un arī spēle uz korta ir tieši tāda pati. Liels radošums nepareizajā vietā un nepareizajā laikā. Tenisā ir jābūt gudram, aukstasinīgam, disciplinētam, viltīgam. Viņš vienkārši bija pompozs bumbas dauzītājs.

Pēc talanta viņš noteikti būtu varējis mīt uz kājām tenisa milžiem ub būt stabils top 10 čalis karjeras garumā, taču viņa lielākais šķērslis bija viņš pats un arī viņa nestabilais forhends.

Ostapenko patiesībā ir ļoti līdzīga Gulbim. Tikai ATP tomēr ir cita dinamika, cita popularitāte, WTA ir liela spēlētāju mainība, nestabilitāte gadu no gada.

     [+] [-]

, 2019-07-28 12:00, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Viņa bekhends bija viens no labākajiem tenisā, spēcīgs, precīzs, nāvējošs. Sitiena spēks, tehnika, serve, pārvietošanās.
HA HA HA HA!!! Es kādus 5 gadus gaidīju kad šis iemācīsies vienā izspēlē pārsist pāri tikliņam vairak nekā 2 reizes un viņš to tā arī nekad neiemācijās. Ja viņam nesanāca eisiņš un sākās izspēles tad 70% bija gatantija ka viņš tanī izspēlē zaudēs, bet tu muldi par nāvējošu bekhendu un precīzu tehniku.
Tas ir tās pats kā cerēt ka Ostopenko iemācīsies labi servēt 2 servi.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-28 12:35, pirms 5 gadiem
Un vēl iemesls kāpēc Gulbis bieži izmantoja saīsinātos ir tas ka izspēlēs viņš bija viens no vājākajiem savas sūdīgās tehnikas dēļ. Garās izspēlēs viņš nevarēja ielaisties un tāpēc bieži riskēja ar saīsinātājiem lai ātrāk pabiegtu izspēli. Ar tādu tenisu, uz neko augstāku kā par 10 vietu viņš arī nevarēja cerēt.