Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA draud ar tiesu, Krievijas izlašnieks Bolombojs negrasās atgriezties klubā

Agris Suveizda

CSKA draud ar tiesu, Krievijas izlašnieks Bolombojs negrasās atgriezties klubā
Džoels Bolombojs. Foto: FIBA

Krievijas basketbola izlases garais spēlētājs Džoels Bolombojs sociālajos tīklos dalījies ar vēstuli, kuru saņēmis no Maskavas CSKA vadības, un paziņojis, ka kluba prasības pildīt netaisās – viņš klubā neatgriezīsies.

Pēc Krievijas plaša mēroga iebrukuma Ukrainā basketbola klubus steidza pamest virkne leģionāru, taču Maskavas CSKA jeb Krievijas armijas sporta kluba rindas atstāja arī Krievijas izlases spēlētājs Bolombojs, kurš šādu lēmumu pamatoja ar personīgiem iemesliem. Komandas atstāšana gan ne vienmēr nozīmēja arī līguma laušanu bez kompensācijas – tā, piemēram, CSKA zvaigžņu Tornikes Šengelijas un Denjela Heketa līgumi tika izpirkti. Vēl citos gadījumos spēlētājiem tika ļauts doties neilgā brīvsolī bez līgumsaistību izbeigšanas.

Bolombojs acīmredzot ir tajā spēlētāju grupā, kuram līgums joprojām ir spēkā, un viņa aģents saņēmis vēstuli no CSKA viceprezidentes Natālijas Furajevas, kurā tiek pieprasīta basketbolista atgriešanās kluba rīcībā ne vēlāk kā šā gada 1. maijā jeb līdz šīs nedēļas beigām. Ja tas netiks izdarīts, CSKA draud to klasificēt kā līguma pārkāpumu un piedzīt naudu par izlaistajām spēlēm. Bolomboju iespējamie tiesu darbi gan nesatrauc: "Jau iepriekš teicu, ka neatgriezīšos. Jūs savu cenšaties panākt ar draudiem spēlētājiem un viņu sodīšanu. Jūs man un visai komandai teicāt, ka varam doties prom."

Bolombojs ir dzimis Ukrainas pilsētā Donetskā, viņa tēvs ir Kongo izcelsmes, bet māte – krievu, tatāru izcelsmes. Sākotnēji Bolombojs tēmēja uz spēlēšanu Ukrainas izlasē, taču 2018. gadā ar Vladimira Putina rīkojumu ieguva Krievijas pilsonību un pievienojās Krievijas valstsvienībai. Bolombojs palīdzēja Krievijai kvalificēties šā gada Eiropas čempionātam, piedaloties divās atlases spēlēs pret Ziemeļmaķedoniju un vidēji 18,7 minūtēs gūstot 14,5 punktus un izcīnot 2,5 atlēkušās bumbas. Eirolīgas sezonā Bolombojs sāka četras no divdesmit trim spēlēm un vidēji 15,8 minūtēs sakrāja 5,9 punktus un 4,1 atlēkušo bumbu. CSKA viņš spēlēja kopš 2018. gada, bet pirms tam pārstāvēja Jūtas "Jazz" un Milvoki "Bucks", NBA aizvadot 18 spēles un vidēji 5,1 minūtē nopelnot 1,7 punktus un 1,5 atlēkušās bumbas.

     [+] [-]

, 2022-04-27 12:36, pirms 2 gadiem
Biznes ir un paliek biznes.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-27 12:56, pirms 2 gadiem
Gan jau ka sods jāmaksā rubļos.

  +2 [+] [-]

, 2022-04-27 14:18, pirms 2 gadiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Biznes ir un paliek biznes.
CSKA ir bizness uz ukraiņu asinīm, okupantu ordas vingrotāju biedrība.

     [+] [-]

, 2022-04-27 16:33, pirms 2 gadiem
viņš tak ar to krivijas pilsonību var darīt ko grib ,
gribēs , izmetīs podā un noraus ūdeni .
šodien pukina dāvana smirdīga liekas

     [+] [-]

, 2022-04-27 16:52, pirms 2 gadiem
Sūtīt tos krievus trīs mājas tālāk. Neviens viņu spriedumus šādā situācijā neņems vērā.