Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokauss: ''Monaco'' pirmajā finālspēlē pieveic Kazaņas ''Unics''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eirokauss: ''Monaco'' pirmajā finālspēlē pieveic Kazaņas ''Unics''
Dī Bosts. Foto: Imago Images/Scanpix

ULEB Eirokausa pirmajā finālspēlē ''Monaco'' ar 89:87 (23:18, 19:26, 23:20, 24:23) pieveica Kazaņas ''Unics''. Sērijas otrā spēle norisināsies 30. aprīlī Kazaņā.

Kazaņas ''Unics'' pusfinālsērijā trijās spēlēs pieveica ambiciozo Boloņas ''Virtus'', bet ''Monaco'' divās spēlēs tika galā ar ACB līgas komandu ''Gran Canaria''. Tuvojoties ULEB Eirokausa finālam, Krievijas vienība aizvadīja Vienotās līgas regulārās sezonas noslēdzošo maču, kurā laukumā no leģionāriem sūtīja vien puertorikāni Džonu Holandu. Savukārt Monako komanda Francijas čempionātā 23. aprīlī pilnā sastāvā aizvadīja spēli pret ''Strasbourg'', izcīnot drošu uzvaru.

Lai arī ''Unics'' komandai ir mājas laukuma priekšrocības, finālsērijas pirmā spēle norisinājās Monako. Šāds lēmums pieņemts Covid-19 preventīvo pasākumu dēļ - komandas uz izbraukumu lidos tikai vienreiz. Nākamā finālspēle un, ja nepieciešams, arī trešais mačs norisināsies Kazaņā.

Spēli ar 13:2 izrāvienu sāka mājinieki, bet ''Unics'' ātri atguvās un jau pirmās ceturtdaļas vidū starpību bija samazinājuši līdz minimumam. Pēc rezultāta izlīdzināšanas laukumā notika spraiga cīņa, taču puslaikā ar divu punktu pārsvaru devās viesi no Krievijas. Trešo ceturksni ar izrāvienu iesāka ''Unics'' un panāca desmit punktu pārsvaru, ko gan ilgi noturēt neizdevās. Tāpat kā pirmajā ceturtdaļā kazaņieši, tā arī trešajā ceturksnī ''Monaco'' ātri atspēlēja deficītu. Mača pamatlaika noslēdzošajās desmit minūtēs teju katrā uzbrukumā mainījās vadībā esošā komanda, bet pašā izskaņā veiksmīgāki bija ''Monaco'', izcīnot uzvaru pirmajā finālspēlē ar 89:87.

23 punktus uzvarētājiem sameta Robs Grejs, bet Latvijā zināmais naturalizētais bulgāru basketbolists pievienoja 16 punktus. Krievijas kluba rindās ar 22 punktiem un piecām bumbām izcēlās Artjoms Klimenko, savukārt 15 punkti un neprecīzs pēdējais metiens, lai panāktu neizšķirtu, Džordanam Teodoram.

Sērijas otrā spēle 30. aprīlī norisināsies Kazaņā.

Pirmo Eirokausa finālspēli klātienē vēroja arī Monako princis Alberts.