Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Gaugeres klubs iekļūst NLB pusfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Gaugeres klubs iekļūst NLB pusfinālā
Laura Gaugere, foto: Chilis Rümlang-Regensdorf

Šveices sieviešu florbola otrajā spēcīgākajā florbola līgā ceturtdaļfināla sēriju sekmīgi pārvarējis Lauras Gaugeres pārstāvētais klubs, turpinot cīņu par tikšanu valsts stiprākajā līgā. Tikmēr Norvēģijā izslēgšanas turnīram tuvoties sāk “Harstad”.

Lauras Gaugeres “Chilis Rumlang-Regensdorf” vienība Šveices NLB čempionātu noslēdza piektajā vietā, taču tas netraucēja uzvarēt pirmajās divās spēlēs “Unihockey Basel Regio”, kas pamatturnīrā ierindojās ceturtajā vietā. Pēc zaudējuma spraigā sērijas trešajā mačā, ceturtajā cīņā “Chilis” komanda savās mājās nenosargāja mača izskaņā panākot 7:6 vadību, kad ar vārtu guvumu izcēlās tieši Gaugere, taču vēlāk uzvara tika izcīnīta papildlaikā ar rezultātu 8:7 (2:4; 1:2; 4:1; 1:0). Līdz ar to komanda izcīnījusi uzvaru sērijā ar 3:1, turpinot cīņu par tikšanu NLA. Tiesa, par vietu finālā būs jāspēkojas ar “UH Appenzell”, kas triumfēja regulārajā sezonā. Tiesa, savstarpējās spēles bija gana spraigas, Gaugeres komandai zaudējot vien ar 5:7 viesos un 2:3 mājās.

“Harstad” negaidīta uzvara pār “haizivīm” ļauj ielauzties play-off zonā

Norvēģijas vīriešu florbola čempionāta regulārās sezonas izskaņā arvien labāku sniegumu demosntrē “Harstad”, kas kārtējā spēlē savās mājās nedaudz negaidīti ar rezultātu 9:7 (0:1; 1:5; 8:1) apspēlēja “Sarpsborg”, lai gan pēc diviem periodiem rezultāts bija gaužām bezcerīgais 1:6. Tomēr jāsaka, ka visa spēle aizritēja ar mājinieku pārsvaru (metieni 43:20), taču viesi pirmajos divos periodos iemeta teju visus momentus. Pēdējā periodā mājinieki sakārtoja gan aizsardzību, gan uzbrukumu, nodrošinot savai vienībai vērtīgus trīs punktus, tabulā, kas ļāvis pakāpties uz astoto vietu turnīra tabulā. Arnijs Kuratņiks ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm bija rezultatīvākais savā komandā. Toms Niedre guva vārtus un izdarīja divas piespēles, Ivo Balodim divas piespēles, Kasparam Grundšteinam vārtu guvums, bet Tomam Kirmužam viena rezultatīva piespēle. Bez punktiem palika vien Roberts Līviņš.

Kostusevam deviņi (!) punkti Igaunijas čempionāta pusfināla spēlē

Igaunijas florbola čempionātā turpinās pusfināla spēļu sērijas. Lai gan “Jogeva SK Tahe/Olivia” otro spēli pret “Viimsi Kepp” bija spiesti aizvadīt bez Pētera Freimaņa un Aināra Jurškēviča, komanda šo iztrūkumu absolūti neizjuta, sāncenšus saplosot ar rezultātu 28:4 (8:1; 10:1; 10:2). Latviešu latiņu kolēģu prombūtnes laikā sekmīgi noturēja Mihails Kostusevs, kurš atzīmējās ar septiņiem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Jāpiezīmē, ka pirmajā spēlē Jogevas komanda bija pārāka ar rezultātu 16:4.

Malkava trīs punktu spēle sekmē uzvaru junioru čempionātā

Somijas U-22 florbola čempionātā pie vēl viena panākuma ticis Jorena Malkava pārstāvētais “Nokian KrP”, kas savās mājās aizraujošā spēlē ar rezultātu 7:6 (3:1; 2:2; 2:3) spēja nosargāt uzvaru pār SPV komandu. Latviešu florbolists, kurš pēdējā laikā demonstrējis ļoti rezultatīvu sniegumu, arī šajā spēlē bija lielisks, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles. Turnīra tabulā pirms pēdējās spēļu kārtas “Nokian KrP” ar 21 punktu ieņem ceturto vietu, tikai par punktu atpaliekot no otrajā vietā esošā “Happee”. Pēdējo spēli regulārajā turnīrā “Nokian KrP” aizvadīs 1. martā.

Grāpēnai vārtu guvums un zaudējums pārspēļu pirmajā mačā

Pēc neveiksmīgās regulārās sezonas Somijas florbola čempionāta virslīgā, kad Simonas Grāpēnas un Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee” tā arī nespēja tikt pie nevienas uzvaras, komandai turpinājumā gaidāmas spēles ar B-divīzijas labāko komandu “SaiPa”. Lai gan komandas spēlēja atsevišķos līmeņos, uzrādītie rezultāti nevar likt uzskatīt “Saipa” komandas uzvaru pirmajā mājas spēlē ar rezultātu 6:2. Pirmajā periodā “Koovee” bija vadībā ar 1:0,bet otrajā periodā trīs minūšu laikā “SaiPa” izcēlās ar trim vārtu guvumiem, lielā mērā laužot spēles gaitu. Lai gan Grāpēna vienus vārtus atspēlēja, līd pārtraukumam “SaiPa” bija panākusi 5:2 vadību, noslēdzošajā periodā iemetot arī sestos vārtus, svinot uzvaru ar 6:2. Grāpēna šajā mačā izdarīja četrus metienus, no kuriem viens bija rezultatīvs. Tāpat viņai arī negatīvs (-1) lietderības koeficients. Tikmēr Zane Darša, kura arī izdarīja četrus metienus pa vārtiem, ar rezultativitāti neizcēlās, spēli pabeidzot ar -1 lietderības koeficientu.