Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG paziņo spriedumu: Orjē līdz 20. martam nosūtīts pie dublieriem

Agris Suveizda

PSG paziņo spriedumu: Orjē līdz 20. martam nosūtīts pie dublieriem
Seržs Orjē
Foto: AFP/Scanpixr

Francijas spēcīgākais futbola klubs PSG savā mājaslapā beidzot publiskojis sankcijas, kas piespriestas Kotdivuāras izlases aizsargam Seržam Orjē par nepiedienīgu uzvedību sociālajos tīklos.

13. februāra vakarā Serža Orjē un viņa drauga saruna tiešsaistē tika pārraidīta aplikācijā Periscope, un kotdivuārietis tika pieķerts veltām ne pārāk patīkamus izteikumus komandas biedriem, kā arī PSG trenerim Blānam, kuru viņš nosauca par geju. 23 gadus vecais spēlētājs tika uz nenoteiktu laiku atstādināts no komandas, un mediji lēsa, ka vairāki kluba biedri vairs nekad nevēlas spēlēt plecu pie pleca ar Orjē.

Nu kaislības ir rimušās, un Orjē pēc individuālas sarunas ar kluba līderi Zlatanu Ibrahīmoviču un vārtsargu Salvatori Sirigu, šķiet, atguvis kaut nelielu komandas biedru uzticību. Tāpat Orjē tika izsaukts uz sarkanā paklāja pie kluba vadības, kas beidzot izšķīrusies par sankcijām.

Kotdivuārietim piespriesta sešu dienu diskvalifikācija, kuru viņš jau izcietis, bet līdz 20. martam Orjē būs dublieru komandas rīcībā, kas spēlē Francijas pēc spēka 4. līgā. Tāpat Orjē piekritis piedalīties kluba sabiedriskajās akcijās. Ļoti iespējams, ka PSG vasarā kotdivuārieti pārdos par pazeminātu cenu, tomēr nevar izslēgt arī viņa palikšanu, jo Orjē kļuvis par diezgan stabilu pamatsastāva figūru.

Orjē PSG pievienojās 2014. gada vasarā. Ņemot vērā sarežģīto situāciju ar FFP noteikumu izpildi, PSG ar "Toulouse" noslēdza īres darījumu ar obligātu izpirkumu desmit miljonu eiro apmērā. Šosezon Francijas čempionātā aizvadījis 19 spēles un guvis divus vārtus. Interesanti, ka arī viens no Orjē dublieriem Gregorijs van der Vīls iekūlies nelielā ķezā. Nīderlandietis uz ielas centies viegli iebaidīt kādu jaunieti, kurš izkliedzis Marseļu atbalstošu saukli, un incidenta video parādījās globālajā tīmeklī.

Izmantotie resursi:
Le Club a notifié sa décision à Serge Aurier -...