Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburnas jauktajās dubultspēlēs triumfē mājinieki

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Melburnas jauktajās dubultspēlēs triumfē mājinieki
Jarmila Gajdošova un Metjū Ebdens
Foto: AP/Scanpix

Noslēdzies „Australian Open” jaukto dubultspēļu turnīrs. Finālā ar 6:3, 7:5 pieveicot Čehijas sportistus Luciju Hradečku un Františeku Čermaku, čempionu godā šoreiz mājinieki Jarmila Gajdošova un Metjū Ebdens, kuri turnīrā spēlēja vien pateicoties wildcard.

Jaukto dubultspēļu turnīri ir neatņemama „Grand Slam” sastāvdaļa, turklāt tajos visbiežāk tiek fiksēti negaidīti iznākumi. Izņēmums nav arī šis gads – līdz finālam aizcīnījās divi turnīrā neizliktie dueti (čehi Lucija Hradečka un Františeks Čermaks un austrālieši Jarmila Gajdošova un Metjū Ebdens). Ja čehi vēl zināmi kā dubultspēļu meistari, tad austrāliešus gan par tādiem nevar nosaukt.

Lai arī līdz šim Slovākijā dzimusī Gajdošova un Ebdens ne reizi nebija spēlējuši kopā, turnīra gaitā viņi demonstrēja lielisku saskaņu. Tā, piemēram, 2.kārtā viņi bez ceremonijām sagrāva pērnā gada finālistus Jeļenu Vesņinu un Leanderu Paesu (6:3, 6:2). Tikmēr Hradečkas un Čermaka kontā uzvara pār pērnā gada čempioniem – jau 1.kārtā viņi izslēdza amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu un rumāni Horiju Tekau.

Finālā abu duetu iespējas uzvarēt tika vērtētas līdzīgi, tomēr meistarīgāki un vairāk uzvarēt griboši izrādījās mājinieki. Pirmajā setā viņi no 1:2 deficīta (ar breiku) prata uzvarēt ar 6:3, bet otrajā setā nenosargāja sākuma handikapu (3:1), taču veiksmīgāk nospēlēja seta galotnē – 7:5. Pēdējo reizi mājinieku duets jauktajās dubultspēlēs Melburnā bija triumfējis 2005.gadā (Samanta Stosura un Skots Dreipers), tagad viņiem pievienojušies Gajdošova un Ebdens. Jāpiemin, ka vienspēlēs Gajdošova nekad nav pārvarējusi "Australian Open" 1.kārtu (astoņi zaudējumi).

Ka jau ierasts, jaukto dubultspēļu uzvarētāji nekādus reitinga punktus nesaņem, tomēr pie naudas prēmijām tiek gan. Čempioni sadalīs 135 500 Austrālijas dolārus, bet finālistiem tiks 67 500 Austrālijas dolāru.

”Australian Open” pēdējo 10 gadu jaukto dubultspēļu turnīra laureāti

GadsČempioni
2013.Jarmila Gajdošova (Austrālija) un Metjū Ebdens (Austrālija)
2012.Betānija Mateka-Sendsa (ASV) un Horija Tekau (Rumānija)
2011.Katarina Srebotņika (Slovēnija) un Daniels Nestors (Kanāda)
2010.Kara Bleka (Zimbabve) un Leanders Paess (Indija)
2009.Sanja Mirza (Indija) un Makešs Bupati (Indija)
2008.Tintiana Sana (Taivāna) un Nenads Zimoņičs (Serbija)
2007.Jeļena Ļihovceva (Krievija) un Daniels Nestors (Kanāda)
2006.Martina Hingisa (Šveice) un Makešs Bupati (Indija)
2005.Samanta Stosura (Austrālija) un Skots Dreipers (Austrālija)
2004.Jeļena Bovina (Krievija) un Nenads Zimoņičs (Serbija un Melnkalne)

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...