Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Ļoti laimīgs par uzvaru, jo biju pelnījis zaudēt Vavrinkam"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Ļoti laimīgs par uzvaru, jo biju pelnījis zaudēt Vavrinkam"
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Četrkārtējais "Australian Open" čempions Novaks Džokovičs pēc Endija Mareja uzveikšanas Melburnas finālā atzina, ka bija svarīgi saglabāt koncentrēšanos pēc zaudēta pirmā seta. Tikmēr Marejs neveiksmē nevainoja kājas tulznas.

"Neviens vēl nekad nav savu otro "Grand Slam" titulu izcīnījis nākamajā turnīrā pēc pirmā titula. Tas nav viegli, bet es biju ļoti tuvu tam. Šeit piecos setos uzvarēju Rodžeru Federeru, varu būt laimīgs ar sasniegto rezultātu," pārāk noskumis pēc piektā zaudētā "major" fināla nebija Marejs.

"Pēdējie mēneši manā tenisa dzīvē bijuši labākie, kādus nācies piedzīvot – spēlēju Vimbldonas finālā, uzvarēju olimpiādē un "US Open". Šeit arī biju tuvu. Tā kā ir ļoti daudz pozitīvu iemeslu šobrīd justies labāk nekā tam vajadzētu būt pēc zaudēta "Grand Slam" fināla," pauda Marejs.

Britu tenisistam pēc otrā seta tika "pielabota" labā pēda, kurai bija redzamas pamatīgas tulznas. Olimpiskais čempions uzsvēra, ka kājas problēmas nebija zaudējuma iemesls: "Tulznas nebija pie vainas. Jā, nedaudz sāp, kad skrien, taču tas nebija galvenais iemesls. "US Open" finālā jutos daudz sliktāk, jo man bija bojāti abu kāju lielie nagi. Pirms spēles atjaunojos pareizi, ēdu attiecīgi. Taču, spēlējot tādu tenisu, kāds ir mums, neizbēgami rodas problēmas."

Džokovičs Melburnā nav pārspēts jau trīs gadus pēc kārtas un tieši Austrāliju vairakkārt nosaucis par visīpašāko tenisa vietu. Pēdējās divas nedēļas sagādājušas daudz pozitīvu emociju. Lai arī Džokovičs ceturto reizi kļuva par čempionu, viņš apzinās, ka varēja pat nemaz netikt līdz finālam: "Stans todien (4. kārtā) bija labāks par mani un uzvaru bija pelnījis vairāk. Taču tāds ir sports..."

Par pavērsiena punktu finālā kļuva Mareja dubultkļūda otrā seta taibreikā. Endijs pēc pirmās serves noņēma no korta putna spalvu, bet pēc tam netrāpīja otro servi. Marejs zaudēja gan taibreiku, gan arī nākamos divus setus un līdz ar to arī visu maču.

Džokovičs jautājumu par spalviņu atstāj Mareja pārziņā: "Endijs pateiks, vai tas viņu ietekmēja. Šķiet, ka ietekmēja gan, jo tā bija izšķiroša dubultkļūda. Centos koncentrēties, jo pēc pirmā seta mani piemeklēja fiziska krīze. Zināju, ka būs ļoti smags mačs, vieglā ceļā pie "Grand Slam" trofejas nevar tikt, tā ir jānopelna. Marejs netrāpīja dažus sitienus, pēc tam man mentāli kļuva vieglāk."

Džokovičs šodien savu servi nezaudēja nevienu reizi, kas pret tādu pretinieku kā Marejs, ir izcils rādītājs. Čempions uzskata, ka tik labi servējis nav sen: "Tik labi, kā servēju šodien pirmajos divos setos, nebiju servējis pēdējās divās sezonās.

Džokovičam svinēšana būs jāatliek uz vēlāku laiku, jo jau plkst. 3:30 pēc vietējā laika viņš lidos prom no Melburnas – jādodas palīgā Serbijas izlasei, kas pēc piecām dienām Beļģijā uzsāks Deivisa kausa cīņas.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 17:53, pirms 11 gadiem
Ļoti patīkami , ka Džoko atzīst, ka Vavrinka 4.kārtas spēlē bija pelnījis uzvaru.Turpmāk jānovērtē katrs pretinieks, pret kuru cīnīies tu ej kortā.Un pienācīgi jagatavojas un jānoskaņojas katram mačam (uznāca pašāi smiekli - it kā Nole to visu nezināu, ko es te rakstu.Todien jau tieši Vavrinka šokēja ar savu supersniegumu, tādēļ Nole sākumā pilnīgi nespēja savākties , un vēl tās stulbi slīdošās krosenes - šodien jau arī brīžam slīdēja un izputināja vairākas labas izspēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja