Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF šķiras no Abramsa, līgums ar Kouziju pagarināts līdz sezonas beigām

Emils Ozerinskis

VEF šķiras no Abramsa, līgums ar Kouziju pagarināts līdz sezonas beigām
Džamars Abramss VEF kreklā vairs grozu tuvumā nelidināsies. Foto: Mikus Kļaviņš

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempione "VEF Rīga" sekmīgi vienojusies ar saspēles vadītāju Glenu Kouziju par sadarbības turpināšanu līdz šīs sezonas noslēgumam. Savukārt komandas rindās vairs nebūs cita amerikāņa Džamara Abramsa.

Ne pirmo gadu Rīgas VEF līgumus ar atsevišķiem viesspēlētājiem slēdz līdz savas dalības noslēgšanai FIBA Čempionu līgas cīņās. Šosezon spēles uz starptautiskās skatuves Vefiņam noslēdzās ātrāk nekā cerēts, izstājoties jau pēc grupu turnīra cīņām.

Sevi komandas rindās sekmīgi neapliecināja 33 gadus vecais un 201 cm garais amerikāņu uzbrucējs Džamars Abramss, kurš Čempionu līgas spēlēs guva 5.2 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Savukārt Latvijas - Igaunijas līgā amerikānis laukumā gāja deviņās cīņās, atzīmējoties ar 4,3 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu, kas priekš viesspēlētāja pienesuma ir gaužām pieticīgi rādītāji.

Līdz Eirokausu noslēgumam vienošanās bija panākta arī ar 30 gadus veco Glenu Kouziju, kurš savulaik ar "VEF Rīga" jau kļuvis par Latvijas čempionu. ČL turnīrā saspēles vadītājs caurmērā guva septiņus punktus un izdalīja komandas biedriem 6,7 rezultatīvas piespēles. Savukārt vietējā čempionāta dueļos Kouzija rēķinā 12,6 punkti un 4,5 rezultatīvas piespēles.

Rīgas VEF panākusi vienošanos ar 184 cm garo basketbolistu, lai viņš palīdzētu galvaspilsētas komandai cīņā par augstākajiem mērķiem Latvijas - Igaunijas kopējā līgā un pavasarī arī Latvijas basketbola līgas izslēgšanas spēlēs.

Ar domām ne tikai par šo sezonu, bet par iespējamu sadarbību arī nākotnē, rīdzinieki pirms Ziemassvētkiem papildināja savas rindas ar Zviedrijas aizsargu Elaidžu Klerensu.