Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Šveice U20 PČ sāk ar pārsteigumu un pagarinājumā izcīna uzvaru pār Somiju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šveice U20 PČ sāk ar pārsteigumu un pagarinājumā izcīna uzvaru pār Somiju
Šveices hokejisti. Foto: IIHF

2023. gada Pasaules čempionāts hokejā U20 vecuma grupā sācies ar pārsteidzošu Šveices hokejistu uzvaru mača pagarinājumā pār Somijas vienaudžiem – 3:2.

• Pirmajā periodā nedaudz aktīvāki bija Šveices hokejisti, pa pretinieku vārtiem metot sešas reizes, tomēr nedz viņiem, nedz somiem vadībā izvirzīties neizdevās.

• Spēles rezultāts pirmo reizi tika mainīts otrās trešdaļas ievadā, kad soms Konsta Kapanens bija pirmais pie Kevina Paskes atsistās ripas un ieraidīja to vārtu tīklā. Desmit minūtes vēlāk Lorenzo Kanonika izmantoja Somijas hokejista kļūdu, cenšoties ripu atvirzīt tālāk no saviem vārtiem, un panāca neizšķirtu.

• Pamatlaika noslēdzošo divdesmitminūti sekmīgāk sāka šveicieši. Žeremijs Habola cīņā ar diviem somiem iestūma ripu vārtos. Pārsvaru Šveice gan nenosargāja, ātri atbildot Somijai, kad precīzi meta Kalle Vaisanens.

• Pagarinājuma pirmajā minūtē Atīlio Bjaska izrāva uzvaru Šveices izlasei ar 3:2.

• Rīt šveiciešiem pulksten 23:00 pretī stāsies Latvijas izlase, kas savu pirmo cīņu pasaules čempionātā vēl aizvadīs, šovakar 23:00 spēlējot pret ASV.

Somija – Šveice 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1)

Vārti: 22:24 Kapanens (Vaisanens, Paivarinta) 1:0, 32:54 Kanonika (Taibels) 1:1, 44:43 Habola (Alge, Taibels) 1:2, 48:09 Vaisanens (Paivarinta, Ervasti) 2:2, 60:41 Bjaska (Bihsels) 2:3.
Metieni: 16:27
Soda minūtes: 2:4
Vārtsargi: Aku Koskenvuo – Kevins Paske.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-26 21:03, pirms gada
Nav nekāds pārsteigums, Šveicei ir tāda komanda kas var reāli arī paņemt medaļu!

     [+] [-]

, 2022-12-26 21:29, pirms gada
Neliels pārsteigums tomēr ir,ja salīdzina somu un šveiciešu panākumus junioru hokejā.Tas ,ka šveicieši gadu no gada tuvojās hokeja top komandām ,šaubu nav.Un par to arī nebūtu jābrīnās,jo gan Šveices hokeja līga ir viena no spēcīgākajām Eiropā,gan arī jauniešu hokejs labā līmenī.Tur arī mūsu bāleliņi var spodrināt savu meistarību un daudzi to arī dara.

     [+] [-]

, 2022-12-26 21:29, pirms gada
2021. gada PČ Kanāda pārsteidzoši zaudēja Latvijai... tas tāpat neliedza viņiem izcīnīt titulu... esmu drošs, ka somi tāpat cīnīsies par medaļām..

     [+] [-]

, 2022-12-26 22:10, pirms gada
petravicus rakstīja: 2021. gada PČ Kanāda pārsteidzoši zaudēja Latvijai... tas tāpat neliedza viņiem izcīnīt titulu... esmu drošs, ka somi tāpat cīnīsies par medaļām..
Somi ta cīnīsies par medāļiem, par to šaubu nav, te runa ir vairāk par LV- Slovākijas-Šveices perspektīvām tieši šajā konkrētajā turnīrā, nevis, kā daudziem te labpatīk, mistiskajā tālajā perspektīvā un ar skatu uz nākotni Manuprāt, labi vien ir, ka tā, nevis ka Šveice tagad biezierunīgi pakāstu un Lettiņi Šveiciešu vietā uztaisītu pārsteigumu pret Jeņkiem Karoče, rasklads ir tāds, te nav nekāds Futbola mondiāls, kur skaita vārtu starpību, te ir Hokejs un savstarpējo maču svarīgumu neviens nav atcēlis Pat ja Šveice (Latvija, Slovākija, vienalga) pirmos mačus uzvarētu pamatlaikā, tas neko pa lielam nedod! Visticamāk, pēdējās vietas apakšgrupā liktenis izšķirsies tieši savstarpējos mačos starp minētām izlasēm, ja ne trim reizē, tad vismaz divām noteikti