Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1562, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Cibuļska un Džeriņa vārti nepalīdz "Mountfield" pieveikt Kanādas izlasi

Cibuļska un Džeriņa vārti nepalīdz "Mountfield" pieveikt Kanādas izlasi
Oskars Cibuļskis cīņā ar Krisu Kelliju
Foto: EPA/Scanpix

Aizvadīta otrā spēle 91. Špenglera kausa izcīņā, kurā pēdējo divu gadu čempione, Kanādas izlase, tikās ar Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvēto "Mountfield". Abi latvieši šajā mačā atzīmējās ar vārtu guvumu, bet uzvaru ar 5:3 izcīnīja Kanāda.

91. Špenglera kausa izcīņā otro reizi piedalās Rīgas "Dinamo", bet pēdējos gados ir ierasts, ka kādā no Špenglera kausa komandām spēlē kāds Latvijas hokejists, kas pastiprina interesi par turnīru. Otra komanda, kurai latvieši būtu gatavi atsevišķi pasekot bija čehu "Mountfield", kuras sastāvā spēlē Andris Džeriņš un Oskars Cibuļskis, kuri pirmajā mačā spēlēja 2. virknējumā. "Dinamo" pirmajā spēlē ar 1:6 piekāpās Šveices izlasei, bet "Mountfield" pretī stājās pēdējo divu gadu Špenglera kausa ieguvēji - Kanādas hokejisti, kuriem pērn tika zaudēts ceturtdaļfinālā.

Spēli komandas sāka ar abpusējiem uzbrukumiem, bet pēc pusotras spēlētas minūtes kanādieši izveidoja bīstamu uzbrukumu, kuru nespēja noslēgt Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejists Pjērs Parento. Otrā laukuma galā redzamākā pirmajās minūtēs bija tieši Andra Džeriņa maiņa, ar metienu no zilās līnijas atzīmējoties Cibuļskim. Pirmā perioda pirmajā pusē notika izteikta cīņa par iniciatīvas iegūšanu.

Devītajā minūtē pilnīgi viens pret vārtiem nonāca Cibuļskis, bet pēc viņa metiena rezultāts palika neatklāts. Perioda vidū "Mountfield" tika pie vairākuma, pēc minūtes vārtu gūšanas momentu radot Džeriņam, bet Berijs Brasts glāba no vārtu zaudējuma. To viņš nespēja darīt tad, kad pāris minūtes vēlāk no vārtu priekšas vārtus guva Lukašs Vopelka. Kanādieši devās atspēlēties un amizantā veidā to arī panāca. Pēc Viktora Bārtlija metiena ripa atsitās pret bortu un pēc tam pa vārtsarga muguru, atrodot ceļu vārtos. Atlikušajās piecās minūtēs neviena no komandām nespēja izveidot momentus, bet tad Kērtiss Hamiltons pēdējā minūtē pēc lieliskas izspēles izvirzīja vadībā Kanādu - 2:1.

Otrajā periodā pirmie vārtus varēja gūt Kanādas hokejisti, kad, "Mountfield" spēlētājs atspēlēja ripu komandas biedram vārtu priekšā, kuram nebija nūja. Viegli ripu atņēma Kristians Tomass, bet nespēja gūt vārtus. Drīz pēc tam Cibuļskis saņēma noraidījumu par turēšanu ar nūju. Kanādieši vairākumu nerealizēja, komandām turpinot maču vienādos sastāvos. Astotajā minūtē tieši Cibuļskis panāca neizšķirtu. Viņš raidīja ripu gar vārtiem, kur tā no pretinieku spēlētāja atrada ceļu vārtos - 2:2. Teju uzreiz pēc tam sekoja vēl viens noraidījums "Mountfield" sastāvā, kuru kanādieši spēja izmantot, ar ļoti precīzu metienu izceļoties Maksimam Noru, bet neliels pieskāriens ripai vārtus deva Meisonam Reimondam (3:2). "Mountfield" devās atspēlēties, bet noraidījums to apturēja. Izturējuši vienu, čehi dabūja vēl vienu, kuru atnesa Cibuļskis. Kanādieši arī šoreiz palika tukšā, pēc 40 spēlētām minūtēm rezultātam esot 3:2 Kanādas labā.

Trešajā periodā "Mountfield" vajadzēja atspēlēties. Pēc piecām ar pusi spēlētām minūtēm lieliska iespēja bija Romānam Kukumbergam, bet tā palika neizmantota. Čehijas komanda turpināja izrādīt iniciatīvu, bet kanādieši spēlēja gana prasmīgi, lai noturētu minimālo pārsvaru. Viena no pēdējām cerībām bija 14. minūtē, kad "Mountfield" varēja spēlēt vairākumā. Tā laikā kanādieši izrāvās uz priekšu pretuzbrukumā, lielisku metienu vārtu devītniekā veicot Deividam Makintairam (4:2). "Mountfield" neizmantoja šo vairākumu, uzreiz ieguva nākamo un, cenšoties atspēlēties, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kad atlicis spēlēt bija nedaudz vairāk par četrām minūtēm.

Čehijas komanda atstāja tukšus vārtus arī pēc neizmantotā vairākuma, jo zaudēt nebija ko. Šāds solis atmaksājās, jo izdevās sadeldēt deficītu - ripas lidojuma virzienu filigrāni mainīja Andris Džeriņš - 3:4. Pēc spēles atsākšanās "Mountfield" pie pirmās iespējas atkal nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet šoreiz gan Parento pielika punktu šim mačam - 5:3. Līdz ar to "Mountfield" rīt tiksies ar mājiniekiem, "Davos" hokejistiem.

Par mača labāko spēlētāju Kanādas izlasē atzina Maksimu Noru, bet "Mountfield" komandā Petru Koukalu. Oskars Cibuļskis laukumā pavadīja 16 minūtes un 35 sekundes, realizēja vienu no trīs metieniem un nopelnīja četras soda minūtes. Spēli viņš beidza ar neitrālu lietderības koeficentu. Andris Džeriņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā realizēja vienu no četriem metieniem pa vārtiem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +1.

"Mountfield" - Kanāda 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)

Vārti: 12:28 Vopelka (Gernats, Kukumbergs) 1:0, 14:23 Bārtlijs (Maklements, Lapjērs) 1:1, 19:22 Hamiltons (Deivis, Maklements) 1:2, 27:41 Cibuļskis (Bendars, Zamoļskis)2:2, 29:34 Reimonds (Noru, Ebets) 2:3, 33:42 Makintairs 2:4, 58:12 Džeriņš (Cingels, Simaneks) 3:4, 59:26 Parento (Makintairs, Noru) 3:5.
Metieni: 33-28
Soda minūtes: 12-10
Vārtsargi: Patriks Ribars - Berijs Brasts

Špenglera kauss, Katini grupa

V.KomandaSUUPZPZVAP
1.Kanāda110005:33
2.Davos000000:00
3.Mountfield100013:50

Špenglera kauss, Toriāni grupa

V.KomandaSUUPZPZVAP
1.Šveice110006:13
2.HPK000000:00
3.Dinamo100011:60

, 2017-12-26 23:46, pirms 6 gadiem
Cik tomēr spēcīga joprojām ir Čehijas līga, turējās pret spēcīgajiem kanādiešiem. Ne velti spējuši izaudzināt jaunos kadrus, kas pieveic krievus.
, 2017-12-26 23:48, pirms 6 gadiem
Bet prieks par letiņiem, kas izrāvušies no degradācijas un nonākuši augstā līmenī.
, 2017-12-27 00:16, pirms 6 gadiem
Džeriņš Čehijā progresē no spēles uz spēli. Izlasē ir kļuvis par līderi, bet kanādiešiem ieliek vienu āķi. Dieva laime, ka rižanka ir ielozēta vājākajā grupā - Šveice2 un HPK kolhozu sagraut vēl nevar, bet kanādieši vai Mountfield pārbrauktu pāri acis nepamirkšķinot. Priekā!
, 2017-12-27 00:32, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Cik tomēr spēcīga joprojām ir Čehijas līga, turējās pret spēcīgajiem kanādiešiem. Ne velti spējuši izaudzināt jaunos kadrus, kas pieveic krievus.
Kas liek domāt ka šī Kanādas izlase ir tik spēcīga? Pēc sastăva neko dižu tur kopā sakasīt nevar. + apšaubu ka šie kopā savākušies ir aizvadijuši vairāk par 2 pilniem treniņiem ( ieslidošanās neskaitam). Tikmēr Mountfield ir komanda kura visu sezonu spēlē kopā,kāds jau vairākas sezonas.
, 2017-12-27 00:41, pirms 6 gadiem
Tāpat saspēlējušies kā dinamo pret šveices laužņiem.
, 2017-12-27 00:45, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Tāpat saspēlējušies kā dinamo pret šveices laužņiem.
Obligāti jāiepin Dinamo,tas Jums patīk.
Nu Tu laikam esi redzējis KHL tabulu,esi redzējis kur viņā atrodas Dinamo un esi redzējis cik uzvaras viņi šogad ir izcīnijuši.
, 2017-12-27 01:07, pirms 6 gadiem
Dinamo pēdējā laikā ir vidusmēra KHL klubs. Ankipāns ir sasmēlis Ozoliņa savārītos sūdus. Un 10 gadus saspēlējušies. Kamēr šveicieši ir salasīti uz ātru roku.
, 2017-12-27 01:17, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Dinamo pēdējā laikā ir vidusmēra KHL klubs. Ankipāns ir sasmēlis Ozoliņa savārītos sūdus. Un 10 gadus saspēlējušies. Kamēr šveicieši ir salasīti uz ātru roku.
Pēdējajā laikā SKA ir 2 zaudējumi 4 spēlēs. Tas viņus padara par vidusmēra komandu? NĒ. Dinamo šogad ir miskaste un noteikti nav nekāds rādītājs. Tikko knapi izrāpušies no pēdējās vietas kolhozā
, 2017-12-27 02:43, pirms 6 gadiem
Apzinos, ka tūlīt troļļi savas muļķības pretī mēslos, bet Šveices izlasē spēlētājiem jāsitas par Olimpiskajā spēlēm. Plus viņi no bērna kājas vienu sistēmu spēlē. Vai Dinamo varētu līdzīgāk nospēlēt? Pirmajos trīs, četros gados sastāva ziņā, varbūt. Tagad puse pašmāju spēlētāju līdz izlasei tiks, arī leģionāri ar šādu hokeju līdz Olimpiskajām spēlēm netiks. Čehu klubs pret tikko kopā sabraukušiem kanādiešiem labāk nospēlēja? Loģiski, pret tikko sabraukušiem studentiem ar AHL piešprici un Eiropas dažiem. Divi Latvijas izlases spēlētāji šajā klubā rezultatīvi? Arī, loģiski. Ja kas, arī Dinamo pirmo maiņu Latvijas izlases spēlētāji ir rezultatīvi. Fakts.
, 2017-12-27 07:35, pirms 6 gadiem
Rutkutēvs rakstīja: Apzinos, ka tūlīt troļļi savas muļķības pretī mēslos, bet Šveices izlasē spēlētājiem jāsitas par Olimpiskajā spēlēm. Plus viņi no bērna kājas vienu sistēmu spēlē. Vai Dinamo varētu līdzīgāk nospēlēt? Pirmajos trīs, četros gados sastāva ziņā, varbūt. Tagad puse pašmāju spēlētāju līdz izlasei tiks, arī leģionāri ar šādu hokeju līdz Olimpiskajām spēlēm netiks. Čehu klubs pret tikko kopā sabraukušiem kanādiešiem labāk nospēlēja? Loģiski, pret tikko sabraukušiem studentiem ar AHL piešprici un Eiropas dažiem. Divi Latvijas izlases spēlētāji šajā klubā rezultatīvi? Arī, loģiski. Ja kas, arī Dinamo pirmo maiņu Latvijas izlases spēlētāji ir rezultatīvi. Fakts.
Paldies par komentāru. Viens no retajiem šajā portālā kurš komentē par tēmu. Piekrītu ka abās spēlēs vilcēji bija LV izlases vīri!
, 2017-12-27 09:46, pirms 6 gadiem
Prieks par Džeriņu un Cibuļski. DR izaudzināja 3 labus hokejistus Čehijas līgai (ieskaitot Bukartu).
, 2017-12-27 10:10, pirms 6 gadiem
Džeram un Cibuļam noteikti pārcelšanās uz Čehiju ir nākusi tikai par labu! Ja tādā TRTD daudzi mūsu bāleliņi var īpaši neiespringstot pildīt "latviešu" lomu un zināt, ka viņus tāpat neviens nekur neaizsūtīs (maksimums uz kādām spēlēm uz Liepāju) un neizmētīs no komandas vismaz sezonas laikā, tad leģionāra maizi ēdot tāda "ekstra" tev netiek dota un savs varējums ir jāpierāda katrā spēlē ko labi redzam Džeras, Cibuļas un arī Bukarta vecākā izpildijumā un no tā, ka viņi vislaik ir "zem stresiņa" vislaik viņiem ir jākapājas un jāsitas arī izlase pavasarī iegūst, ko arī varējām redzēt pagājušajā čempī, kur teiksim tāds Džera bija mums viens no labākajiem un rezultatīvākajiem kadriem un tas ir tikai un vienīgi "leģionāra maizes" nopelns! Jo ātrāk to sapratīs daži TRTD "neklibie" un kaut ko arī varošie, jo labāk tas būs priekš viņiem pašiem un arī priekš izlases kopumā!
, 2017-12-27 10:15, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Prieks par Džeriņu un Cibuļski. DR izaudzināja 3 labus hokejistus Čehijas līgai (ieskaitot Bukartu).
Neko viņi tur neizaudzināja, visi trīs minētie uz miliču komandu atnāca kā gatavi spēlētāji!
, 2017-12-27 10:25, pirms 6 gadiem
latvju vīri kanādiešus nebaidās
skāde ka DR nevelk
un kur Jurka skatījās, kad parakstīja KHL spēļu grafiku
pirms tik nopietna turnīra Šveicē sperties izbraukumā līdz Klusajam okeānam, kur bij prāts
, 2017-12-27 10:27, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Neko viņi tur neizaudzināja, visi trīs minētie uz miliču komandu atnāca kā gatavi spēlētāji!
Fuņa to zin, bet tai čekas slampai tāds darbs, melot un nonievāt Latvijas hokeju, visus panākumu laurus piešķirot krievu līgai.
, 2017-12-27 10:31, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Neko viņi tur neizaudzināja, visi trīs minētie uz miliču komandu atnāca kā gatavi spēlētāji!
Ko tu saki. Nevar būt. Man gan šķiet, ka visi 3 ieradās DR un nezināja kas ir hokejs, ripa, vārti utt.
, 2017-12-27 10:33, pirms 6 gadiem
huy rakstīja: Fuņa to zin, bet tai čekas slampai tāds darbs, melot un nonievāt Latvijas hokeju, visus panākumu laurus piešķirot krievu līgai.
Pat nezināju, ka visi trīs arī krievu līgā ir spēlējuši. Varbūt pa kluso piehaltūrēja. Pa dienu DR, bet pa naktīm uzspēlē krievu līgā. Liela slodze bijusi.
, 2017-12-27 11:07, pirms 6 gadiem
Kas tā ir par Kanādas izlasi. 3 vai 4.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-27 11:33, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Gatavi spēlētāji, tik tiešām? DR prakse vairāku gadu garumā pilnīgi NEKO nedeva, vai ne tā? Arī Miķelis un Lauris 2009. gada pasaules čempī uguņoja nevis pateicoties pirmajai KHL sezonai 2008-2009, bet gan bērnu Hokeja skolas trenerim Pēteronkulim no Varakļāniem
Nu nezinu, skatos statistiku un redzu, ka Dārziņš vairāk uguņoja pirms tās sezonas. Bet tas tā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-27 11:43, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Kā tad,, ikdienā dzīvojot pusamatieru režīmā, visi iepriekšminētie spētu saglabāt un attīstīt visas savas iedzimtās un izstrādātās dotības LAČ tam ir lielisks pierādījums Tur ir liela daļa tiešām laba limeņa potenciālu PRO, taču pusamatieriskā ikdiena visu to pasākumu smagi gremdē
Tie spēlētāji nebija pusprofesionāļi, ko putrojies? Jau uzspēlējuši ārzemēs, un izlasēs, kādi tev varakļāni....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-27 11:54, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Es par DOTO brīdi runāju, LAČ nav PRO līga, spēlēšana, treniņi, ikdiena, viss ir pusamatieru režīmā
Tādus braļukas un terviseksotājus var uzveikt mierīgi, taču kādam nopietnākam klubelim no ne visai nopietnas Hokeja valstes, elementāri dihalka pietrūkst
P.S. tieši sniegums un rezultāti starptautiskajā līmenī ir noteicošais līmeņrāža faktors
Palīmeņojam. Cik reizes Latvija PČ bija astotniekā pirms RD in cik kopš projekta palaišanas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-27 12:00, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Ka tev saku, būtu uzvarējuši Dāņus toreiz, vēlāk NEKO nemainot, gadu vēlāk, jau pie jaunās izspēļu sistēmas, tiekot pie nomināli ertākiem pretiniekiem, mēs būtu stabila astonieka blice vairāku gadu garumā, iespējams, no kārotā astotnieka nekur arī ārā nerkristu līdz pat šobaltdienai, olimpiādēm kvalificētos automātā, tāds ir mans personiskais lietu redzējums
Kā ta gadījās, ka ar tādu krievu līgas superrūdījumu, ka te stāsti, nolēja kaut kādiem dāņiem? Tu tagad mēģini faktus apgāzt ar fantāzijām
, 2017-12-27 12:01, pirms 6 gadiem
Pēc fuņa un A-Burta loģikas Hosa ir dinamo izaudzināts Ovečkins Vašingtonas izaudzināts dzelžaina loģika.
, 2017-12-27 12:08, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Gatavi spēlētāji, tik tiešām? DR prakse vairāku gadu garumā pilnīgi NEKO nedeva, vai ne tā? Arī Miķelis un Lauris 2009. gada pasaules čempī uguņoja nevis pateicoties pirmajai KHL sezonai 2008-2009, bet gan bērnu Hokeja skolas trenerim Pēteronkulim no Varakļāniem
Tu esi īsts demagogs - pats izdomā, ko esmu rakstījis un vēlāk gudri pierādi, ka tas ir muļķības

Ja par tēmu, tad varu pastāstīt, ka minēto hokejistu izaugsmē ļoti liela loma bijusi ne tikai Pēteronkulim no Varakļāniem, bet arī ārvalstu junioru līgām, PRO klubiem un Latvijas izlasei, kur vairums no viņiem spēlēja pirms ierašanās miliču komandā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-27 12:14, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Vienkārši, vēcā izpēļu sistēma... vienas izkšķirošas spēles faktors, nervozitāte
Bija moments, Džera varēja iemest bulli... tieši šis nerealizētais bullis, manā skatījumā, nospēlēja ļoti negatīvu lomu turpmāko gadu scenārijam Kaut gan tieši tā gada čempis bija diezgan labs mūsējo izpildījumā, niča ar Somiem pamatlaikā, līdzīgas cīkstēšanās pret grandiem... kā jau rakstīju, Dāņus vajadzēja toreiz uzvarēt, tāds iznākums būtu loģiskāks un likumsakarīgāks uz to brīdi!
Pasaules čempis ir katru gadu - nepaveicas vienu reizi, pēc gada sākas viss no sākuma. Ja 10 gadus "nepaveicas" tikt astotniekā, tad tā ir komandas īstā vieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-27 13:05, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Tu neierubiji pašu galveno no manis rakstītā, proti, tieši TAD, pie pēdējā pasaules čempja ar veco izspēļu sistēmu, pirms iesākās jaunā, TAD vajadzēja uzvarēt Dāņus!!!
Pie tāda rasklada viss aizietu puslīdz gludi uz turpmākiem gadiem LV Hokejā, manā personiskajā skatījumā
1. Latvija tiktu atsotniekā
2. Nākošajam gadam dabūtu ērtākus pretiniekus, pie jau jaunās izspēļu sistēmas, lai varētu vietu astotniekā saglabāt uz ilgu laiku
3. Znaroks ar Hari paliktu, visticamāk, arī aizvietotu Panu Šupleru pie DR ruļļiem, tādā veidā paglābjot Latvijas Hokeju no destruktīvām Nolanda un Pekas "progresīvajām pārmaiņām", kuru negatīvās sekas ir vēl jūtamas arī šodien, gan izlasē, gan arī DR
1) kā būtu, ja būtu
2) pie jaunās sistēmas, pretinieki....jabkurā no abām grupām ir 3 TOP izlases, tad kāda Šveice, Vācija, Slovakija un pārējie.
3) Mīkstjurim nav naudas priekš Znaroka un viņam ir citas ambīcijas nevis pa retam tikt PO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kevins Pulēns - Špenglera kausa fināla vērtīgākais spēlētājs
Foto: AP/Scanpix
98

Kanāda trešo reizi pēc kārtas izcīna Špenglera kausu

2017. gada izskaņā ar Kanādas izlases triumfu noslēdzies vecākais hokeja turnīrs pasaulē, Špenglera kausa izcīņa. 91. turnīra finālā Kanāda tikās ar Šveices izlasi, kanādiešiem svinot panākumu ar rezultātu 3:0, iegūstot trofeju trešo gadu pēc kārtas un 15. reizi kopumā noķerot šajā rādītājā "Davos" vienību.
Maikls Fora ar komandas biedriem pēc trešajiem vārtiem
Foto: AP/Sacnpix
27

Šveice iemet astoņas ripas "Davos" vārtos un iekļūst finālā

Par 91. Špenglera kausu savā starpā cīnīsies pēdējo divu gadu čempione Kanāda un Šveices valstsvienība. Tas noskaidrojās pēc otrās pusfināla spēles, kurā Šveice ar 8:3 sagrāva vietējo "Davos" vienību.
Deivids Makintairs ar komandas biedriem atzīmē pirmo vārtu guvumu
Foto: EPA/Scanpix
25

Kanāda pārspēj latviešu pārstāvēto "Mountfield" un atkal spēlēs Špenglera kausa finālā

Špenglera kausa finālā trešo gadu pēc kārtas piedalīsies pēdējo divu turnīru uzvarētāja Kanāda, kas pusfinālā ar rezultātu 5:2 tika galā ar Oskara Cibuļska un Andra Džeriņa pārstāvēto Hradeckraloves "Mountfield". Latvijas izlases spēlētāji ar rezultativitātes punktiem šoreiz neizcēlās.