Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kara cirvji aprakti: Fizdeils un Marks Gazols vienojas par mieru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kara cirvji aprakti: Fizdeils un Marks Gazols vienojas par mieru
Deivids Fizdeils. Foto: AP/Scanpix

Deivida Fizdeila trenētie Ņujorkas "Knicks" basketbolisti svētdien, 25. novembrī, izbraukumā Memfisā pieveica trenera bijušo komandu "Grizzlies" ar 103:98. Fizdeils žurnālistiem pastāstīja, kā salīdzis mieru ar Tenesī pavalsts kluba zvaigzni Marku Gazolu.

Memfisa atlaida Fizdeilu tieši pirms viena gada – 26. novembrī. Treneris zaudējumā pret “Brooklyn Nets” visu ceturto ceturtdaļu atstāja Gazolu jaunāko uz soliņa. Izlīgumu izdevās panākt telefonsarunā 2018. gada vasarā.

“Tā bija fantastiska saruna”, Ņujorkas treneris teica pirms svētdienas spēles. “Divi vīri nobrieda. Ir jauki redzēt dzīves brīdi, kurā tava dzīve mainījās un kļuvi labāks, jo kāds tevi padarīja tādu. Visi nopelni pieder viņam. Viņš padarīja mani par labāku cilvēku. Man paveicās, ka varēju viņu trenēt.”

Gazols ir pateicīgs Fizdeilam par sava snieguma uzlabošanu tālmetienos. Spāņu garais spēlētājs Fizdeila vadībā aizvadīja statistiski labāko sezonu, 2017. gadā vidēji gūstot 19,5 punktus un izdarot 4,6 rezultatīvas piespēles. Taču, slēpti publikas skatieniem, abi strīdējās.

“Mēs abi esam pateicīgi un abi saprotam, ka mūsu savstarpējās attiecības nebija perfektas,” Gazols teica ESPN. “Gadu iepriekš situāciju risinātu citādāk. Nepieļausim, lai tas atkārtotos. Tik vienkārši: dzīvo, mācies, ej uz priekšu. Salīgām mieru un viss.”

Fizdeils piekrita: “Domāju, ka ir forši laikā, kad cilvēki tik slikti izturas viens pret otru, ieraudzīt divus puišus, kuri atrisina domstarpības.”

Gazols un Fizdeils pēc spēles apskāvās.

Izmantotie resursi:
Marc Gasol of Memphis Grizzlies says he and...