Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par NBA karjeras beigām paziņo rezultatīvais aizsargs Kevins Mārtins

Agris Suveizda

Par NBA karjeras beigām paziņo rezultatīvais aizsargs Kevins Mārtins
Kevins Mārtins ar bumbu
Foto: AP/Scanpix

Kevins Mārtins savas dzimtās pilsētas Zeinsvilas avīzē ievietojis sludinājumu, kurā paziņo, ka 33 gadu vecumā nolēmis pielikt punktu basketbolista karjerai. Viņa pēdējā komanda bija Sanantonio "Spurs".

"Mana ģimene un tuvākie draugi jau kopš jūnija zināja par virzienu, kurā vēlējos, lai mana dzīve dotos. Tās bija smagākās pārrunas, kādas man jebkad bijušas, taču, pateicoties lieliskam atbalstam, zināju, ka pieņemu pareizo lēmumu," sludinājumā raksta Mārtins.

2004. gada Nacionālās basketbola asociācijas draftā Mārtinu ar 26. kārtas numuru izvēlējās Sakramento "Kings", kurā viņš spēlēja līdz 2010. gada februārim. Šajā komandā viņš regulārajā sezonā piedalījās 331 mačā, un tieši Sakramento sastāvā Mārtins aizvadīja savu individuāli labāko sezonu, 2008./09.g. sezonā vidēji gūstot 24,6 punktus.

2010. gada ziemā Mārtins pārcēlās uz Hjūstonas "Rockets", 2012. gada oktobrī bēdīgi slavenajā Džeimsa Hārdena maiņā tika aizmainīts uz Oklahomasitijas "Thunder", bet no 2013. gada jūnija līdz 2016. gada martam pārstāvēja Minesotas "Timberwolves". Par aizsarga pēdējo komandu kļuva Sanantonio "Spurs", kurā viņš regulārajā sezonā paguva aizvadīt 16 spēles, gūstot 6,2 punktus. Izslēgšanas spēlēs viņam "Spurs" kreklā pieci mači un 4,4 punkti.

Pavisam Nacionālās basketbola asociācijas regulārajās sezonās Martins piedalījās 714 cīņās, 504 sāka starta pieciniekā, vidēji aizvadīja ap 30 minūtēm, guva 17,4 punktus, izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,9 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas spēlēs viņam 22 mači, tikai viens sākumsastāvā, nepilnas 26 minūtes, 11,6 punkti un 3,1 atlēkusī bumba.

Mārtins daudziem Nacionālās basketbola asociācijas cienītājiem paliks atmiņā ar savu īpatnējo metiena tehniku, būdams viens no precīzākajiem līgas vēsturē, izpildot metienus no krūtīm. Paziņojot par karjeras beigām, Mārtins arī atklāja, ka viņa fonds ziedos 100 tūkstošus ASV dolāru Zeinsvilas pilsētas un tās apkārtnes jauniešiem, lai palīdzētu attīstīt bērnu talantus gan sporta laukumos, gan ārpus tiem.

Izmantotie resursi:
Kevin Martin announces retirement in ad
Kevin Martin announces retirement from the NBA

     [+] [-]

, 2016-11-26 16:44, pirms 7 gadiem
Forši, 33 gados aiziet pensijā!

     [+] [-]

, 2016-11-26 20:41, pirms 7 gadiem
Atceros Rockets laikos viņš reāli spridzināja un bija labas spēlēs, bet žēl, ka aizgāja, jo reāli varēja kāda komanda spēlēt kā Heat un vēl paradīt sevi.