Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Thunder" pieveic "Clippers", Fīniksa grauj čempioni, Zubacam septiņi bloki

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

"Thunder" pieveic "Clippers", Fīniksa grauj čempioni, Zubacam septiņi bloki
Devins Bukers. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Pie panākuma Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šonakt tika Oklahomsitijas "Thunder" un Fīniksas "Suns". Ar individuālajiem sasniegumiem paralēli izcēlās vairāki spēlētāji.

Oklahomsitijas "Thunder" 108:94 Losandželosas "Clippers"

• "Thunder" savā laukumā ar 14 punktu pārsvaru pieveica bez līderiem spēlējošo "Clippers".

• Ceļu uz komandas triumfu bruģēja Šejs Gildžess-Aleksandrs, kura kontā 33 punkti (1p. 9/9, 2p. 9/20, 3p. 2/2), astoņas rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni un tik pat daudz pārtvertas piespēles.

• Pretējā frontē produktīvākais ar "double-double" bijs centrs Ivica Zubacs. Nepilnās 35 minūtēs viņš guva desmit punktus (2p. 5/8, 3p. 0/1), savāca 14 atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un bloķēja septiņus metienus.

• "Clippers" spēli aizvadīja bez līderiem Kavai Lenarda un Pola Džordža. Laukumā nedevās arī Markuss Moriss. "Thunder" formās tikmēr šonakt nevarēja redzēt Džošu Gidiju un Četu Holmgrenu, kurš traumas dēļ izlaidīs visu sezonu.

• "Thunder" savu pārsvaru ieguva trešā ceturkšņa ievadā, kad veica 21:0 izrāvienu. Uz brīdi vienības pārsvars bija pat 26 punkti. "Clippers" sausais posms ilga piecas minūtes un 31 sekundi.

• Oklahomsitija gan savu uzvaru nesvinēja. Emocijas praktiski nebija un tas tāpēc, ka bez izrāviena šī spēle, visticamāk, būtu zaudēta. "Thunder" realizēja vien četrus no 30 trejačiem. "Clippers" meta ar labāku precizitāti un atdeva par divām rezultatīvām piespēlēm vairāk. Oklahomsitijas pusē bija vien atlēkušās bumbas (60:47).

• "Thunder" sezonu iesāka ar trim zaudējumiem un tieši šajā cīņā tika pie pirmās uzvaras. Losandželosas kluba bilance nu ir 2-2.

Fīniksas "Suns" 134:105 Goldensteitas "Warriors"

• Pašreizējā čempione "Warriors" viesos ar 29 deficītu piekāpās pērnās sezonas pamatturnīra uzvarētājai "Suns". Kamēr Fīniksas bilance ir 3-1, titula turētāja sezonu ir iesākusi ar divām uzvaram četros mačos.

• Rezultatīvākais no uzvarētājiem bija Devins Bukers, kurš guva 34 punktus (1p. 11/14, 2p. 7/11, 3p. 3/8), atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas un savāca divas atlēkušās.

• "Double-double" tikmēr centra Deandrē Eitona kontā - 16 punkti (1p. 4/4, 2p. 6/13, 3p. 0/1), 14 atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un viena pārtverta bumba.

Kareivju superzvaigzne Stefens Karijs uz galda lika 21 punktu (1p. 3/5, 2p. 3/8, 3p. 4/9), astoņas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un vienu pārtvertu bumbu.

• Mačs ritēja mats matā līdz pat trešās ceturtdaļas vidum, kad izrāvienu veica "Suns". "Warriors" gandrīz trīs minūtes nespēja gūt punktus, ļaujot Fīniksai veikt izrāvienu un triumfēt.

• Šī spēle gan bija vēsturiska. Ne vien tā bija ļoti nedisciplinēta, bet desmit sezonu un 650 pamatturnīra spēļu laikā pirmo reizi no spēles tika izraidīts "Warriors" aizsargs Klejs Tompsons. Mača gaitā kopā tika izdalītas septiņas tehniskās piezīmes.

• "Suns" maču aizvadīja ar 1990. gadu klasiskajām komandas formām, cildinot un godinot kluba vēsturi.

     [+] [-]

, 2022-10-26 08:25, pirms gada
Tomsonam vienkārši katastrofāla precizitāte! Ai,ai!