Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlases galvenais treneris atlases otrajā spēlē sola labāku sniegumu

Ints Megnis
Ints Megnis

Regbija izlases galvenais treneris atlases otrajā spēlē sola labāku sniegumu
Latvijas regbija izlases treneru kolektīvs. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija izlases spēlē ar Somiju, iesākot Eiropas čempionāta otrās konferences Ziemeļu divīzijas ciklu, traucējusi nervozitāte un saspēlētības trūkums, bet otrajā mačā, kad sestdien Vīnē notiks viesošanās pie Austrijas, jau jābūt labākam sniegumam, uzskata nacionālās izlases galvenais treneris Sergejs Lisko.

Piektdien Latvijas izlase ieradās Vīnē, kur jau sestdien aizvadīs maču ar Austrijas izlasi. Spēles sākums būs plkst. 19:00 pēc Latvijas laika. Ciklu Latvijas izlase sāka pagājušajā nedēļas nogalē, kad, "pamostoties" otrajā puslaikā, ar 24:7 droši uzvarēja Somiju.

"Runājot par iepriekšējo spēli, esmu apmierināts ar rezultātu. Bija daudz skatītāju un šādas publikas priekšā vajadzēja uzvarēt. Jau no paša sākuma teicu, ka nedrīkst domāt par to, ka mums ir grupa ar vājākiem pretiniekiem nekā ierasts. Izpētīju Somijas izlasi un uzreiz brīdināju komandu, ka spēle būs ļoti nopietna," stāsta Lisko. "Tomēr domāju, ka tāpat pirmajā puslaikā nenovērtējām pretinieku. Bija ļoti grūti un cīņa izvērtās nervoza. Pieļāvām ļoti daudz kļūdu un laukumā parādījās viss, no kā pirms mača baidījos. Komanda ilgi nebija sanākusi kopā, tāpēc varēja redzēt, ka trūkst saspēlētības."

"Otrais puslaiks bija drošāks. Tika ienesti divi vajadzīgi piezemējumi - Ingus Aivars pārrāva pretinieku aizsardzību un Elmārs Šefanovskis pārtvēra bumbu. Šie divi piezemējumi deva pārliecību un sākam spēlēt mierīgāk. Tomēr visu cieņu pretiniekam - tagad visas izlases ir pielikušas," stāsta Lisko, kurš šonedēļ treniņos centās uzlabot Latvijas izlases sniegumu. "Šonedēļ gribējās izlabot daudzas kļūdas un darījām visu, lai sestdien izskatītos labāk. Austrija ir nopietnāks pretinieks par Somiju. Pirmajā spēlēt tā zaudēja, tomēr tur bija ļoti nekomfortabli laikapstākļi, jo lija spēcīgs lietus. Turklāt pret mums Austrija spēlēs mājās."

"Mums vajadzētu spēlēt labāk, jo šī būs jau otrā spēle. Tomēr izlasei nepalīdzēs viens no vadošajiem spēlētājiem Robijs Davidsons. Vēl cerējām, ka apstākļi mainīsies, tomēr neizmainījās un viņš nevarēs būt ar mums Vīnē," teica Lisko, tomēr uzsvēra, ka Latvijai ir arī citi labi regbisti, kas var izpildīt realizācijas un soda sitienus. "Pret Austriju nedrīkst spēlēt tikpat nervozi, kā bija Somijas mačā, un jāizlabo iepriekšējā duelī pieļautās kļūdas. Domāju, ka Austrija centīsies spēlēt ātri - nedrīkst viņiem ļaut to darīt un jādarbojas savā stilā. Iestrādnes mums ir, spēles laikā tās izmēģināsim."

Uz gaidāmo spēli pret Austriju Latvijas izlases galvenais treneris ir veicis izmaiņas komandas sastāvā. Vīnē nepalīdzēs Davidsons, kuram iepriekšējā spēlē bija deviņi rezultativitātes punkti (2 realizācijas un 1 piezemējums). Tāpat arī izlases sastāvā neredzēsim otru leģionāru Endrjū Marku Šteinbergu, RK "Miesnieki" spēlētāju Ivaru Egli, Jāni "Švedu" (LMT RK "Eži"), Dāvi Bajāru (RK "Fēnikss") un Gati Purviņu (RFC "Livonia"). Viņu vietā Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti: Dāvis Akmeņkalns un Ričards Iesalnieks (abi - LMT RK "Eži"), Valērijs Runco un Eduards Želvis (abi - RFC "Livonia"), Guntis Cirša (RK "Miesnieki") un Andrejs Borisovs (RK "Jūrmala").

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija