Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija klubs "Livonia" ar uzvaru LČ apsveic par spēļu sarunāšanu diskvalificētu komandu

Ints Megnis
Ints Megnis

Regbija klubs "Livonia" ar uzvaru LČ apsveic par spēļu sarunāšanu diskvalificētu komandu
Regbija kluba "Livonia" balvas sezonas labākajiem.

Regbija klubs "Livonia" sezonas noslēguma pasākumā apsveicis savu komandu "Baltic XL"/"Livonia" ar pirmo vietu pagājušā gada Latvijas čempionātā regbijā-7. Tiesa, šī komandas tika no Latvijas čempionāta diskvalificēta par spēļu rezultātu sarunāšanu.

"Par uzvaru Latvijas čempionātā regbijā 7 suminājumus saņēma “Baltic XL"/"Livonia” vīri, bet bronzas atzinības – “Baltic Zinc Technics"/"Livonia” komandai," savā Facebook kontā par sezonas noslēguma pasākumu raksta regbija klubs "Livonia".

Jūnijā par Latvijas čempioni regbijā-7 sākotnēji tiešām kļuva "Baltic XL"/"Livonia". Tā pirmajā posmā ieņēma trešo vietu, bet otrā posmā finālā ar 48:0 sakāva "Baltic Zinc Technics"/"Livonia" un abu posmu summā, pateicoties vairāk piezemējumiem savstarpējās spēlēs, cīņā par titulu apsteidza "Stats serviss"/"Ķekava", kas pēc uzvaras pirmajā posmā otrajā ieņēma trešo vietu. Taču pēc čempionāta beigām izcēlās skandāls, jo "Baltic XL"/"Livonia" ne pārāk godīgā veidā nokārtoja to, lai jau pusfinālā tiktos ar savu konkurenti "Stats serviss"/"Ķekava", kas bija vienīgā cerība uz titula iegūšanu.

Proti, apakšgrupas pēdējā spēlē bija jātiekas "Livonia" pirmajai ("Baltic XL"/"Livonia") un trešajai ("Garkalne"/"Livonia") komandai. Lai arī abu komandu spēlētāji atradās stadionā, viņi laukumā neizgāja, un abas vienības tika pie tehniskā zaudējuma. Pēc šāda izgājiena "Jūrmalas" komanda uzreiz atsauca dalību no čempionāta, pēc turnīra kopā ar "Miesniekiem" un LMT regbija klubu "Eži" uzrakstot iesniegumu federācijai, jo tika uzskatīts, ka nav iespējams ka abas komandas vienlaicīgi neiziet laukumā - kādai tas bija jāpaziņo pirmajai un līdz ar to jāsaņem tehniskais zaudējums. Mēnesi vēlāk Latvijas Regbija federācija pieņēma lēmumu no Latvijas regbija-7 čempionāta otrā posma diskvalificēt gan "Garkalne"/"Livonia", gan "Baltic XL"/"Livonia", saglabājot pārējo komandu izcīnītās vietas.

“Sportisko panākumu ziņā vīriešu komandām noteikti nevaru uzskatīt pagājušo sezonu par īpaši veiksmīgu - tā nu paši esam savus līdzjutējus iepriekšējos gados izlutinājuši, ka otrās vietas neuzskatām vairs par panākumu. Toties kluba sistēmā startējošie bērni un, jo īpaši, sieviešu komanda LSPA/"Livonia” uzrādījuši teicamus panākumus un nekas neliecina, ka tuvākajos gados šajos virzienos varētu iestāties kāds atslābums. Tieši otrādi - pagājušā gada beigās esam sākuši nostiprināt savas pozīcijas bērnu un jauniešu regbijā, identificējot 6 jaunus sertificētus kluba trenerus, papildinot bērnu grupas ar mazajiem ķipariem, ņemot dalību jaunos projektos un stājoties pretim jauniem izaicinājumiem,” par 2018. gadu izteicies “Livonia” vadītājs Janis Zuments. “Organizatoriski uzskatu 2018. gada sezonu par vienu no veiksmīgākajām kluba vēsturē – “Livonia” jaunā menedžere Marta Ozola ir veiksmīgi spējusi aizstāt līdz šim teicami strādājošo Ģirtu Piterniku, pierādot sevi ne tikai kluba operatīvajās darbībās, bet arī palīdzot menedžēt Latvijas valstsvienību regbijā 7. Tāpat arī klubam, pēc vairāku gadu centieniem, beidzot bija izdevies uzsākt sadarbību ar kādu no ārzemju koledžām, tādējādi dodot reālu iespēju mūsu sistēmas spēlētājam Miķelim Jurevičam mācīties un spēlēt regbiju prestižajā “Woodhouse Groove School”, kā arī ļaujot cerīgi skatīties uz nākamo perspektīvo spēlētāju sūtīšanu uz Lielbritāniju. Rezumējot pagājušā gada aktivitātes, kluba sistēmas attīstību un nu jau gandrīz profesionālo menedžmentu varu teikt ar pilnu pārliecību, ka strādājam pareizajā virzienā un to sportisko rezultātu sasniegšana, kuri izpalika 2018. gada sezonā, ir tikai laika jautājums.”

2018. gadā Latvijas čempionātā U11 vecuma grupā “livoniešu” jaunieši izcīnīja Latvijas kausu, bet divus gadus vecāko grupā “Jaunpiebalga"/"Livonia” bija sudraba pozīcijā Latvijas čempionātā. LSPA/"Livonia” pērn uzvarēja gan Latvijas kausā sievietēm, gan Latvijas čempionātā, bet klasiskajā regbijā “Garkalne"/"Livonia” tika pie Latvijas kausa un Latvijas čempionāta sudraba.

     [+] [-]

, 2019-01-15 17:28, pirms 5 gadiem
Kas tad tie par sportistiem,kas neiziet laukumā vieni pret otriem, nepierādot,kuri ir stiprāki... un vadība ar to lepojas?

Kārtējais amatieru sports,kur sportam nav nekāda nozīme,jo apakšē tiek mazgāta nauda uz urrā.