Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sezonas pēdējā mačā tiksies ar neuzvarēto Pliškovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko sezonas pēdējā mačā tiksies ar neuzvarēto Pliškovu
Aļona Ostapenko
Foto: SIPA/Scanpix

Aļonai Ostapenko šodien plkst. 11:00 Singapūrā būs sezonas pēdējais iznāciens, "WTA Finals" grupu turnīra pēdējās kārtas mačā sacenšoties ar čehieti Karolīnu Pliškovu. Zaudējumi pirmajās divās cīņās Ostapenko jau pirms pēdējā mača grupā laupīja izredzes cīnīties par pusfinālu.

153 000 iemeslu cīnīties par uzvaru

Ostapenko grupā pirms pēdējās kārtas mačiem divu vietu ieguvējas jau ir zināmas – Pliškova pusfinālos dosies kā grupas uzvarētāja, bet Ostapenko debijā paliks pēdējā vietā, pat ja šodien spēs uzvarēt. Aļona tādā gadījumā finišētu ar 1-2 bilanci, kas būs arī 3. vietas ieguvējai – Garbinjei Mugurusai vai Venusai Viljamsai (abas savstarpējā mačā noskaidros otro pusfinālisti no šīs grupas). Ostapenko zaudēja gan Mugurusai, gan Viljamsai, tāpēc nevienu no viņām nevar apsteigt, jo gadījumā, ja divām tenisistēm ir vienāda maču bilance, augstāku vietu ieņem savstarpējās cīņas uzvarētāja.

Turnīra prēmiju fonds un piedāvātie reitinga punkti ir ļoti laba motivācija cīnīties par uzvaru mačā, kuram lielas nozīmes nav. Pliškova "WTA Finals" laikā var atgūt ranga pirmo pozīciju, tāpēc viņai ir svarīgi, ar kādu bilanci izkļūt no grupas. Ostapenko gadījumā nesekmīgā debijas turnīra pabeigšana ar 375 vai 500 punktiem garastāvokli diez vai uzlabos, taču to var izdarīt papildus 153 000 dolāri. Tā ir summa, kas pienākas par uzvaru "WTA Finals" grupu turnīra mačā.

Dubultkļūdu karaliene pret eisu karalieni

Ostapenko un Pliškovai ir lielākā atšķirība serves kvalitātē starp visām astoņām šīs sezonas "WTA Finals" dalībniecēm. Ja vien Kristina Mladenoviča īpaši nepacentīsies "WTA Elite Trophy" turnīrā, Ostapenko sezonu pabeigs ar necilu sasniegumu – visvairāk dubultkļūdām. Ieskaitot jau Singapūrā saservēto, viņas kontā šogad ir 376 dubultkļūdas. Mladenovičai ir 324 ar vēl teorētiskām iespējām sakrāt vairāk.

Ostapenko šodienas pretiniecei Pliškovai šogad ir 444 eisi, esot vienai no divām tenisistēm, kura šogad pārsniegusi 400 eisu robežu. Otrā ir Jūlija Gērgesa (401). Pliškovai 400+ eisi ir jau četrās sezonās pēc kārtas. Viņa šogad 13 mačos izcēlusies ar 10 vai vairāk eisiem. Singapūrā Pliškova "klusējusi" divu iemeslu dēļ: lēnais segums un ātrie mači ar divām 6:2, 6:2 sagrāvēm Karolīnai ļāvuši izcelties ar tikai sešiem eisiem divos mačos.

Ostapenko trešais mēģinājums uzvarēt Pliškovu

Pliškovai Singapūrā serves sargāšana ir bijusi iespaidīga arī bez liela eisu daudzuma. Karolīna divos mačos tikusi nobreikota tikai divreiz (katrā mačā vienu reizi), atspēlējot piecas no septiņām breikbumbām. Pliškova ne vien teicami servējusi, bet arī lieliski darbojusies uzņemšanā, ar agresīvu spēli izdarot spiedienu uz pretiniecēm. Pliškovai nav bijis grūtību sagraut Viljamsu un Mugurusu, kurām ir labākas serves nekā Ostapenko. Ja Pliškova mačā, kurā par katru cenu uzvarēt nevajag, spēlēs tā kā savās pirmajās divās cīņās, tad Ostapenko sagaida lielas grūtības.

Aļona ar Pliškovu ir tikusies divreiz, čehietei zaudējot ļoti dažādos mačos. Pagājušajā sezonā Sinsinati "Premier 5" turnīra 2. kārtā viņa zaudēja ar 4:6, 1:6, toreiz maču sākot ar 2-0 starta izrāvienu. Savukārt šogad "Australian Open" 3. kārtas mačā Ostapenko piekāpās ar 6:4, 0:6, 8:10. Aļona toreiz pēdējā setā bija vadībā ar 5:2, taču divreiz nespēja izservēt maču. Neuzticamā serve viņu iegāzusi arī sezonas pēdējā turnīrā, kur Ostapenko trāpīja "nepareizajā" grupā – agresīvo spēlētāju kompānijā vāji servēt nevar atļauties, jo spēcīgi sitošās pretinieces atlaides nedod.

Janvārī Melburnā notikušajā mačā Ostapenko spēja izmantot Pliškovas divas vājās vietas – "backhand" un kustēšanos. Lai arī spēle no kreisās puses Karolīnai ir progresējusi, tā joprojām nav tik labā līmenī kā sitiens ar "forehand". Spēlējot uz Pliškovas "backhand", Aļonai izdevās "atvērt kortu" un gadījumos, kad čehiete sita atpakaļ pa diagonāli, bumbiņu raidīt pa pretējo līniju. Pliškova, kura ir lēnākā top spēlētāja, bieži netika klāt tādām Ostapenko sistām bumbiņām.

Šodienas mača sakarā prognozes veikt nav jēgas, jo tas ir tenisa sezonā reti sastopams gadījums, kad 100% motivācijas uzvarēt nav nevienai tenisistei. Ostapenko pat uzvaras gadījumā rangā nevarētu tikt augstāk, tāpēc jau tagad ir skaidrs, ka viņa karjeras labāko sezonu pabeigs 7. vai 8. vietā. Tas būs atkarīgs no Karolīnas Garsijas rezultāta Singapūrā.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-26 08:15, pirms 7 gadiem
Vajadzětu skaistu punktu pielikt sezonai. Par uzvaru.

     [+] [-]

, 2017-10-26 08:38, pirms 7 gadiem
Diezgan skumji skatīties ka viņa neprot servēt!! Kur tik nepareizi var iemācīties?

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 09:38, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Diezgan skumji skatīties ka viņa neprot servēt!! Kur tik nepareizi var iemācīties?
Latvijā...ja servi kardināli neuzlabos, tad nākošgad kritiens būs ļoti straujš
Cerība jau maza,jo to ko neiemāca bērnu treneri (pareizi servēt) pēc tam praktiski nav iespējams izlabot

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 10:19, pirms 7 gadiem
Neticu , ka vina nebalso par Saskanas Centru un ir lojala!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-26 10:39, pirms 7 gadiem
erudīts007 rakstīja: Latvijā...ja servi kardināli neuzlabos, tad nākošgad kritiens būs ļoti straujš
Cerība jau maza,jo to ko neiemāca bērnu treneri (pareizi servēt) pēc tam praktiski nav iespējams izlabot
Nav info, vai viņa ir trennējusies vēl pie kāda bez savas mammas. Iespējams, ka serves sačakarešanas iemesls nav tālu jāmeklē.
Taču viņa vēl ir pietiekoši jauna, lai varētu lietas mainīt. Priekš tā ir starpsezona.

Patiesībā, mēģinājumi mainīt acīmredzami notiek jau tagad. Abos pēdējos mačos viņa sāka servēt ļoti pārliecinoši. Taču tad spriedzes rezultātā viss aizgāja vecajās nesliedēs.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-26 10:54, pirms 7 gadiem
No pirmiem pieciem komentāriem četri ir vairāk vai mazāk ar negatīvu piegaršu. Pirmā Latvijas tenisiste ,kura iekļuvusi sezonas prestižajā noslēguma turnīrā. Pasaules septītā rakete. Protams ka katrs grib labāk un vairāk, bet vai vajag katrā brīdī grauzt, kritizēt , pat neobjektīvi kritizēt,jo es nespēju apgalvot ka sezonas septītā labākā tenisiste neprot servēt. Jā viņas serve ir vājāka kā citām TOP-10 , bet nevar jau tādēļ teikt ka neprot, nepareizi servē. Šoreiz vēl pirmie komentāri nav tik slikti, ir bijuši daudz briesmīgāki un tas viss par TOP-10 tenisisti. Mēs daudzi neprotam priecāties par to kas ir kopumā.
Cik daudz kritikas un liela daļa nepelnītas, pat nolamāšanu ir saņēmusi Ostapenko un cik Marcinkēviča. Un kura no viņām ir galvas tiesu pārāka.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 11:03, pirms 7 gadiem
Lieku uz Aļonu.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 11:05, pirms 7 gadiem
Zoom Mode, kremļa trolli, tavs teksts nav par šajā rakstā apspriežamo tēmu, ja kas. Tā ka taisies ātrāk pa taisno uz Tvaika ielu! Tur tava vieta.
Bet Aļonai lai veicas mačā pret Pliškovu, kaut vai vienkārši treniņa, sportiskā azarta un prestiža pēc!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-26 11:06, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Nav info, vai viņa ir trennējusies vēl pie kāda bez savas mammas. Iespējams, ka serves sačakarešanas iemesls nav tālu jāmeklē.
Taču viņa vēl ir pietiekoši jauna, lai varētu lietas mainīt. Priekš tā ir starpsezona.

Patiesībā, mēģinājumi mainīt acīmredzami notiek jau tagad. Abos pēdējos mačos viņa sāka servēt ļoti pārliecinoši. Taču tad spriedzes rezultātā viss aizgāja vecajās nesliedēs.
Piekrītu. Ar Mugurusu brīžiem bija ļoti labi. Sākuma iemaņas ir, vajag stabilizēties, lai uztraukums neved pie kļūdām. Vispār interesanti - labākā servētāja Pliškova pret manuprāt labāko servju uzņēmēju Aļonu. Lai veicas Aļonai!

     [+] [-]

, 2017-10-26 11:24, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: No pirmiem pieciem komentāriem četri ir vairāk vai mazāk ar negatīvu piegaršu. Pirmā Latvijas tenisiste ,kura iekļuvusi sezonas prestižajā noslēguma turnīrā. Pasaules septītā rakete. Protams ka katrs grib labāk un vairāk, bet vai vajag katrā brīdī grauzt, kritizēt , pat neobjektīvi kritizēt,jo es nespēju apgalvot ka sezonas septītā labākā tenisiste neprot servēt. Jā viņas serve ir vājāka kā citām TOP-10 , bet nevar jau tādēļ teikt ka neprot, nepareizi servē. Šoreiz vēl pirmie komentāri nav tik slikti, ir bijuši daudz briesmīgāki un tas viss par TOP-10 tenisisti. Mēs daudzi neprotam priecāties par to kas ir kopumā.
Cik daudz kritikas un liela daļa nepelnītas, pat nolamāšanu ir saņēmusi Ostapenko un cik Marcinkēviča. Un kura no viņām ir galvas tiesu pārāka.
Jo ātrāk lido, jo lielāka gaisa pretestība!
Ja rāpo, gaisa pretestības tikpat kā nav. Un par tiem arī nekomentē.

     [+] [-]

, 2017-10-26 11:46, pirms 7 gadiem
Pagaidām viss labi 4-3, Aļonai servēt

     [+] [-]

, 2017-10-26 12:05, pirms 7 gadiem
Kur palikuši visi Aļonas heiteri?? labi, Pliškovai pārāk daudz nav vajadzīgs, bet Aļona parāda, kā var spēlēt, ja nav liela psiholoģiskā spiediena