Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

papildināts LAČ: Ļeščova hat-trick garantē "Latgalei" uzvaru, "LM-2" sausais panākums

LAČ: Ļeščova hat-trick garantē "Latgalei" uzvaru, "LM-2" sausais panākums
Liepājas Metalurgs 2 cīņā pret Ozolnieki-MONARCH.
Foto: Oļegs Siračenko

Šovakar Latvijas atklātajā hokeja čempionātā tika aizvadītas divas spēles. Pirmajā no tām ‘’Liepājas Metalurgs 2’’ izbraukumā ar 4:0 apspēlēja HK ‘’Rīga 95’’ hokejistus, izcīnot piekto uzvaru un turnīra tabulā pakāpjoties uz otro vietu. Pēdējā minūtē smagu uzvaru izrāva "Latgale", kas ar 6:5 apspēlēja "Rīgu/Prizmu". Uzvarētājiem trīs vārti un vieni no tiem arī uzvaras Vitālijam Ļeščovam.

Akadēmijas ledus hallē notiekošās spēles protokolā pirmais ierakstījās liepājnieks Klāvs Plānics, šoreiz gan ar divu minūšu noraidījumu, bet jau drīz pēc tam viņa komandas biedrs Regnārs Kaļinovskis atklāja mača rezultātu, kad bija nospēlētas teju septiņas minūtes.

Līdz pat otrās trešdaļas 29. minūtei spēlētājiem neizdevās pārspēt nevienu no vārtsargiem, taču tad ‘’Liepājas Metalurgs 2’’ hokejisti sešu minūšu laikā trīs reizes spēja raidīt ripu pretinieku vārtos, panākot 0:4 un lielā mērā izšķirot spēles likteni. Pa reizei precīzi bija Freijs, Mamčics un Alksnis, pēdējam no tiem vārtu guvumā asistēja jau pieminētais Kaļinovskis.

Turpinājumā nekas nemainījās un liepājnieki izcīnīja savu pirmo sauso uzvaru šajā LAČ sezonā, kas turnīra tabulā viņiem ļāva pakāpties uz otro vietu, apsteidzot gan "JLSS/Zemgale", gan "SMScredit.lv", tiesa, pēdējie ir aizvadījuši par četrām spēlēm mazāk.

Otrā mačā "Latgale" uzņēma "Rīgu/Prizmu". "Prizmas" vārtsarga Henrija Anča prombūtnes dēļ šovakar izpalika duelis starp viņu un „Latgales” vārtu vīru Ruslanu Kurelasu. Atcerēsimies, ka iepriekšējā gadā abi puiši laukuma centrā sarīkoja pamatīgu dūru cīņu. Runājot par spēli, rīdzinieki to iesāka aktīvi, cenšoties presingot mājiniekus, bet ātri vien iniciatīva pārgāja daugavpiliešu rokās. Ar metienu no zilās līnijas rezultātu atklāja Artjoms Balaba. Otro reizi ripa pabija „Prizmas” cietoksnī pēc Vitālija Leščova raidījuma, kurš izslidoja no aizvārtes. Uzreiz pēc tā viesu vārtos stājās Raivis Turks. Periodam punktu pielika tas pats Leščovs, noslēdzot skaistu saspēli.

Par savu neatlaidību rīdzinieki beidzot tika apbalvoti, kad no nelielas distances precīzs bija Aigars Pauče. Šis vārtu guvums „Prizmu” atdzīvināja, bet komandas izredzes vēl vairāk uzlaboja bijušā „Latgales” hokejista Vladislava Ļeščova metiens pēc atlēkušās ripas iegūšanas. Ar pūlēm noturot viesu spiedienu, ceturtos vārtus izdevās iemest „Latgalei”, kad Sanda Virksteņa uzmetiens sasniedza vārtu tīklu.

Pēdējā trešdaļā vārtsarga maiņa arī mājiniekiem, bet Raivis Cimoška nebija glābējs. Īsā laikā „Prizma” panāca 4:4, tomēr sanākušos vairāk nekā 150 skatītājus atkal atdzīvināja Antons Kuzņecovs, atjaunojot minimālu handikapu. 56. minūtē vēl viens bijušais daugavpiliešu spēlētājs Deniss Baškatovs vēlreiz līdzsvaroja rezultātu uz tablo, bet 44 sekundes līdz finālsirēnai Vitālijs Ļeščovs guva savus trešos vārtus, nodrošinot smagu uzvaru "Latgalei" - 6:5.

Anča un Kurelasa kautiņš iepriekšējā sezonā

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-26 21:46, pirms 13 gadiem
"Unn arī tiesnesis dabū pa SEJU" komentētājam tāda "balstiņa"

  +1 [+] [-]

, 2011-10-26 21:47, pirms 13 gadiem
šis komentētājs vnk cepī vajadzētu ļaut viņam patiesāt kādu PČ spēli ar Latvijas izlases līdzdalību tajā

  +1 [+] [-]

, 2011-10-26 21:53, pirms 13 gadiem
Volx rakstīja: Vot , šis ir kvalitatīvs darbs.Situ uz pleca Kristenam!
Sist jau, protams, vari, bet nepelnīti. Rakstu ar visu par otro spēli papildināja mans kolēģis Nauris, viņam arī jāsaka paldies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja