Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bautista Aguts pēc bezcerīga sākuma uzvar Sinsinati čempionu Medvedevu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bautista Aguts pēc bezcerīga sākuma uzvar Sinsinati čempionu Medvedevu
Roberto Bautista Aguts. Foto: AP/Scanpix

Pērn Sinsinati par "Masters 1000" sērijas turnīru uzvarētāju kļuvušais Krievijas tenisists Daniils Medvedevs (ATP 5.) titulu šogad centās aizstāvēt Ņujorkā, kur tika apturēts ceturtdaļfinālā, ar 6:1, 4:6, 3:6 zaudējot spānim Roberto Bautistam Agutam (ATP 12.).

Daniila Medvedeva tradicionālais garo izspēļu teniss pārsvarā no aizsardzības par uzvaras formulu kļuva tikai cīņas pirmajā nogrieznī. Tiesa, Krievijas tenisa līderim ļoti daudz iespēju bija arī nākamajos divos setos, kur viņam bija breika pārsvars, taču arī bēdīga breikbumbu realizācija (attiecīgi 2/8 un 1/7) un spēle ar otro servi (5/17 un 1/7).

Medvedevs pēc graujoša sākuma ar breiku vadībā bija arī nākamajos divos setos (4:3 un 1:0), abos gadījumos pārsvaru zaudējot jau nākamajā geimā. Medvedevs 3. setā pēc nokļūšanas iedzinējos ar 2:4 palaida garām lielisku iespēju atspēlēties – viņš septītajā geimā neizmantoja trīskāršo breikbumbu, Roberto Bautista Aguts panāca 5:2 pārsvaru.

Pagājušā gada čempions pēdējā geimā, kas ilga vairāk par 10 minūtēm, ar diagonālajiem sitieniem atvairīja divas mačbumbas, bet drīz palaida garām vēl divas breikbumbas. Pirmajā gadījumā paša kļūda sasteigtā uzbrukumā, bet otrajā reizē spānis sodīja par pasīvu tenisu. Medvedeva trāpījums autā 30 sitienu garā izspēlē deva Roberto trešo mačbumbu, un viņš drīz ieservēja teicamu pirmo servi.

Bautista Aguts Medvedevu uzvarējis abos dueļos. Pirmais notika 2017. gada sezonas ievadā Čennajas ATP 250 turnīra finālā, kur spānis bija pārāks ar 6:3, 6:4. Medvedevam tas bija pirmais ATP fināls, rangā esot 99. vietā.

Bautista Aguts pusfinālā tiksies ar 2018. gada čempionu Novaku Džokoviču. Ranga līderis komfortablā mačā 62 minūtēs ar 6:3, 6:1 sagrāva Janu-Lenardu Štrufu (ATP 34.), Vācijas tenisistu uzveicot ceturto reizi tikpat mačos. Serbijas atlēts šogad arvien ir neuzvarēts oficiālos mačos (21-0).

"Western & Southern Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Ņujorkā uz cietā seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Jan-Lennard Struff6:3 6:1
(8) Roberto Bautista Agut – (3) Daniil Medvedev1:6 6:4 6:3
(4) Stefanos Tsitsipas – Reilly Opelka5:6
Milos Raonic – Filip Krajinovic4:6 7:6(2) 7:5