Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Indijas tenisa izlašu mačs pārcelts uz februāri

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas un Indijas tenisa izlašu mačs pārcelts uz februāri
Anastasija Sevastova. Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Tenisa federācija šodien paziņoja par nozīmīgāko izlašu sacensību Federācijas kausa un Deivisa kausa pārcelšanu uz nākamo gadu, kad nākamās cīņas attiecīgi plānotas arī Latvijas komandām – sieviešu izlasei mačs pret Indiju savā laukumā 5. un 6. februārī, bet vīrieši ar turkiem izbraukumā sacentīsies martā vai septembrī.

Šogad pirmoreiz bija jānotiek "Fed Cup" finālturnīram jaunajā formātā, taču aprīlī Budapeštā plānotais turnīrs koronavīrusa pandēmijas dēļ pārcelts uz nākamā gada aprīli (13.-18. datums). Tā kā šogad Federācijas kausa cīņas vairs nenotiks, uz nākamo gadu pārcelti vēl vairāki mači, ieskaitot Pasaules grupas "play-off", kur piedalīsies arī Latvijas izlase.

Mūsu komandai šī gada 17. un 18. aprīlī savā laukumā bija jāuzņem Indija, taču šis mačs nevarēja notikt COVID-19 dēļ. Jaunais nozīmētais cīņas norises laiks ir nākamā gada 5. un 6. februāris.

Latvijas izlase šogad nospēlēja vienu maču, februārī izbraukumā Everetā (Vašingtonas štats) finālturnīra kvalifikācijas mačā ar 2-3 piekāpjoties spēcīgākajai ASV izlasei. Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas pārstāvētā komanda pēc atspēlēšanās no 0:2 piedzīvoja neveiksmi izšķirošajā dubultspēlē.

Lai pretendētu uz spēlēšanu 2022. gada finālturnīrā, Latvijai nākamā gada februārī jāuzvar Indija, kas šogad martā sacentās sešu Āzijas komandu turnīrā Dubaijā un ar 4-1 bilanci ieņēma 2. vietu aiz galvenās favorītes Ķīnas, kas uzvarēja visos piecos mačos.

Deivisa kauss jaunajā formātā ar finālturnīru vienreiz jau notika – pērn Madridē triumfēja mājiniece Spānija. Otrais finālturnīrs pārcelts 2021. gada novembri (22.-28. datums) un arī notiks Spānijas galvaspilsētā.

Latvijas izlasei šī gada 18.-21. septembrī Pasaules otrās grupas mačā viesos bija jātiekas ar Turciju. Šī cīņa notiks nākamā gada martā vai septembrī – laiks vēl nav zināms.

Mūsu komanda martā Lielupē Pasaules otrās grupas "play-off" cīņā ar 4:1 sagrāva Ēģipti, izlasē pirmoreiz kopš 2014. gada spēlējot Ernestam Gulbim un 17 gadu vecumā debitējot Kārlim Ozoliņam.