Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere ar Bārtelu Vimbldonā zaudē 1. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dekmeijere ar Bārtelu Vimbldonā zaudē 1. kārtā
Līga Dekmeijere
Foto: Ričards van Lons

Ceturto reizi piecos Vimbldonas turnīros 1. kārtu nav spējusi pārvarēt Līga Dekmeijere. Šoreiz spēlējot pārī ar vācieti Monu Bārtelu, viņa ar 4:6, 7:5, 2:6 piekāpās amerikānietei Meganai Multonai-Levijai un Ķīnas tenisistei Šuajai Žanai.

Dubultspēļu ranga 70. vietā esoša Līga Dekmeijere otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas spēlēja ar vācieti Monu Bārtelu (WTA 92.). Viņu pretinieces 1. kārtā bija amerikāniete Megana Multona-Levija (WTA 57.) un Ķīnas tenisiste Šuaja Žana (WTA 42.).

Interesanti, ka ar abām šodienas pretiniecēm Dekmeijere spēlējusi kopā – ar Žanu divos turnīros, bet ar Multonu-Leviju vairākās sacensībās, divreiz WTA līmenī sasniedzot pusfinālu – šogad Oklendā un Memfisā. Ar Bārtelu Parīzē izdevās uzvarēt vienā spēlē.

Pirmajā setā Dekmeijere ar Bārtelu savu servi zaudēja 3. geimā. Vienīgā iespēja atspēlēties radās 10. geimā, kurā pretinieces servēja par uzvaru setā. Breikbumbu realizēt neizdevās – zaudējums ar 4:6.

Otrā seta gaita bija līdzīga. ASV un Ķīnas duets ieguva breiku (septītajā geimā), bet šoreiz izservēt setu (un arī maču) nespēja – 5:5. Divos geimos pēc kārtas Dekmeijere ar Bārtelu bija divu punktu attālumā no zaudējuma – 3:5, 0:30 (sava serve) un 4:5, 30:30. Dekmeijere un Bārtela pie sasniegtā neapstājās un otrajā setā no 3:5 uzvarēja četros geimos pēc kārtas – 7:5!

Uzvarēto geimu sērija tika pagarināta līdz pieciem geimiem, izšķirošajā trešajā setā izvirzoties vadībā ar 1:0. Šķita, ka Līga ar Monu lauzušas cīņas gaitu, taču notika pretējais – Multona-Levija ar Šanu uzvarēja nākamajos piecos geimos – 1:5. Vēl viena atspēlēšanās Dekmeijerei ar Bārtelu nebija pa spēkam un jāsamierinās ar zaudējumu – 4:6, 7:5, 2:6.

Dekmeijere Vimbldonā ceturto reizi piecos turnīros zaudējusi jau 1. kārtā. Vienīgais izņēmums bija pērn, kad kopā ar Varvaru Lepčenko izdevās uzvarēt vienā spēlē. Zaudējums 1. kārtā šoreiz nozīmē aizstāvēt tikai piecus no pirms gada iegūtajiem 160 punktiem. Prēmijā Dekmeijere saņems 3875 mārciņas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja