Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Izgāšanās Rīgā un ''sasodītie mērgļi'' – Zviedrijas preses reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Izgāšanās Rīgā un ''sasodītie mērgļi'' – Zviedrijas preses reakcija
Rihards Bukarts, Miks Indrašis, Toms Andersons 2023. gada 25. maijā. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix

Izgāšanās – Zviedrijas lielāko mediju virsrakstus vienoja viens vārds. Vienpadsmitkārtējā pasaules čempione zaudēja Latvijai, ceturto reizi pēc kārtas nespēja iekļūt pusfinālā un piedzīvo garāko laikmetu bez medaļām 80 gadu laikā.

Trīs kroņu fiasko – Latvijas uzvara

https://www.aftonbladet.se/sportbla...

''Trīs kroņi ir izslēgti no pasaules čempionāta. Latvija mājās Rīgā svinēja pārliecinošu uzvaru, 3-1. ''Tre Kronor'' ceturto reizi pēc kārtas neiekļūst pusfinālā. Šogad – tapat kā pagājušajā gadā – viss beidzās ceturtdaļfinālā.

''Mēs esam daudz labāka komanda. Mums jāuzvar desmit savstarpējās spēlēs no desmit. Deviņdesmit procentus spēles aizvadījām pareizi, diemžēl, tikām smagi sodīti par pieļautajām kļūdām,'' teica vārtsargs Lasse Juhansons.

''Zviedru piepūle tiek maksimāli nenovērtēta. Sauciet to, kā gribat. Zviedrijai jāuzvar Latvija, arī spēlējot Rīgā,'' teica SVT hokeja lietpratējs Mikaels Renberjs.

Fakti. ''Tre Kronor'' sekmes pasaules čempionātā.

2019: izstājās ceturtdaļfinālā.
2020: nenotika.
2021: neizkļuva no grupas.
2022: izstājās ceturtdaļfinālā.
2023: izstājās ceturtdaļfinālā.

Zviedrijas leģenda Junass Bergkvists pēc fiasko asi kritizē ''Tre Kronor''

https://www.expressen.se/sport/hock...

Zviedrija piedzīvoja iespaidīgu fiasko, ceturtdaļfinālā pret Latviju izstājoties fanātiskā mājinieku pulka priekšā. ''Tre Kronor'' pēc zelta gada – 2018 – nav tikuši tālāk par par pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu.

''Zili-dzeltenos'' asi kritizēja ''Trīs kroņu'' leģenda Junass Bergkvists. Sešdesmit gadus vecajam vīram ir Olimpiskā zelta medaļa, trīs zelta medaļas pasaules čempionātos un 107 spēles Zviedrijas izlases rindās. Ceturtdienas vakarā viņš izpaudās tviterī.

''''Tre Kronor'' turnīrā aizvadīja septiņas spēles. Neviens spēlētājs nesvinēja vārtu guvumus. Parāda aizrautību, kāda viņiem piemīt pret hokeju. Ceturtdaļfinālā viņi satika komandu, kura dzīvo no emocijām. Rezultāts nepārsteidz. Tagad jūtos sūdīgi. Jūs neizmantojāt iespēju, kura jums bija.''

Vēlāk tvīts tika izdzēsts.

Kad ''Expressen'' sazvanīja Bergkvistu, viņš attīstīja domu tālāk. ''Neredzu aizrautību šodienas spēlētājos. Man vienalga, vai spēlējam pret Dāniju, Ungāriju vai Franciju. Aizrautībai un priekam ir jābūt. Ja spēlētājiem ir vienalga, kāpēc mums jāpārdzīvo mājās uz dīvāna?''

“Spēlētāji iziet laukumā ar domu, ka ir sasodīti viegli uzvarēt mazākas hokeja zemes. Un tad jūs satiekat tādu komandu kā Latvija, kura aizrautīgi spēlē pārpildītā arēnā – tad jūs netiekat ar to galā.''

''Sasodītie izdzimteņi,'' turpināja Bergkvists. ''Jums bija iespēja, bet jūs to neizmantojāt. Nežēlojiet sevi, bet nākamajā reizē mācieties no kļūdām. Zemākais punkts ir sasniegts. Esam zaudējuši pārāk daudz reižu, norūdiet sevi.''

Malina Fransone: ''Trīs kroņi'' riskē zaudēt savu lomu kā populāra valstsvienība

https://www.dn.se/sport/malin-frans...

Komentārs turpinās maksas sadaļā...

''Trīs kroņu'' fiasko

https://www.svt.se/nyheter/snabbkol...

Tā bija kārtējā Zviedrijas izgāšanās pasaules čempionātā. ''Trīs kroņi'' ir izslēgti no ledus hokeja Pasaules kausa pēc ceturtdaļfinālā piedzīvotā zaudējuma pret Latviju. Zviedrija tādējādi piedzīvo ilgāko periodu bez medaļām kopš 1930-ajiem gadiem.

''Tā ir liela ''Tre Kronor'' neveiksme,'' teica SVT lietpratējs Hokans Lūbs.

Izmantotie resursi:
Zviedrijas preses reakcija 2022. gada februārī: ''Latvija ir labāka, nekā daudzi cilvēki domā''

  +4 [+] [-]

, 2023-05-26 01:05, pirms 11 mēnešiem
Zviedru sašutumu var saprast,bet visam jau ir sava loģika.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 01:42, pirms 11 mēnešiem
apmēram tāpat kā ja Lv zaudētu zviedriem basītī

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 02:17, pirms 11 mēnešiem
Ja godīgi, tad Zviedrijas hokeja ekspertus var saprast, ja jau nav spējuši pārvarēt 1/4 finālu četrus gadus pēc kārtas. Slovāki nemaz netika līdz 1/4 finālam + Krievijas izlase vispār ir diskvalificēta. Pēc loģikas un skatoties uz papīra sanāk, ka konkurence ir kļuvusi pat PČ vājāka, bet Zviedrija vienalga nespēj tikt tālāk!

     [+] [-]

, 2023-05-26 04:53, pirms 11 mēnešiem
Tā, lūk, gadās, kad par hokeju raksta āmurs. Bergkvists (normāls, taču viduvējs spēlētājs) viņam ir leģenda, bet Hokans Lobs - kaut kāds tur svt lietpratējs. Novik, tu pat neesi āmurs, tu esi vienkāršs miets!
https://lv.wikipedia.org/wiki/Hokan...

     [+] [-]

, 2023-05-26 04:57, pirms 11 mēnešiem
Novika stilu pārspēlējot uz Latvijas hoķi, viņam Cipruss būtu leģenda, bet Balderis - svt lietpratējs...

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 06:30, pirms 11 mēnešiem
Rinn rakstīja: apmēram tāpat kā ja Lv zaudētu zviedriem basītī
Tomēr meistarības līmeņa starpība basītī ir krietni mazāka nekā hoķī, ja nolasam abiem perfektos sastāvus

  +2 [+] [-]

, 2023-05-26 06:41, pirms 11 mēnešiem
dzabarbols rakstīja: Tā, lūk, gadās, kad par hokeju raksta āmurs. Bergkvists (normāls, taču viduvējs spēlētājs) viņam ir leģenda, bet Hokans Lobs - kaut kāds tur svt lietpratējs. Novik, tu pat neesi āmurs, tu esi vienkāršs miets!
https://lv.wikipedia.org/wiki/Hokans_Lobs
Viduvējs hokejists nespēlēs 9 PČ 2OS un viens PK pie tam Bergkvistam PČ 41 punkts ,bet OS 7 punkti. Atceros aizsargu Valtinu viņš nekad nespēlēja NHL,bet arī bija zviedru hokeja leģenda protams Loobs arī ir leģenda.Bet ja par zviedriem,tad ja sabrauc tāds sastāvs no NHL kā 2018 tad arī viņi kļūst par PČ,bet ja atbrauc ne tie spožākie no NHL,tad sākas problēmas.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-26 07:42, pirms 11 mēnešiem
Sliktāks par izlasi ir Bergkvists. Saukt savu izlasi, komandu par izdzimteņiem (nezinu cik precīzi tulkots). Cieņa pret šādu cilvēku zūd. Arī tad , ja Latvijas hokeja izlase kādreiz būs zemākā punktā, nespēlēs ar uguntiņu, nekad neapsaukājiet izlasi šādos vārdos. Pateikts uz emocijām, bet tās jāprot kontrolēt.

     [+] [-]

, 2023-05-26 08:15, pirms 11 mēnešiem
... ''Trīs kroņi'' ir izslēgti no ledus hokeja Pasaules kausa...
Tātad latviski šis nav pasaules čempionāts hokejā bet gan ledus hokeja pasaules kauss.
Mūžu dzīvo mūžu mācies.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 08:25, pirms 11 mēnešiem
Aldis Br rakstīja: Sliktāks par izlasi ir Bergkvists. Saukt savu izlasi, komandu par izdzimteņiem (nezinu cik precīzi tulkots). Cieņa pret šādu cilvēku zūd. Arī tad , ja Latvijas hokeja izlase kādreiz būs zemākā punktā, nespēlēs ar uguntiņu, nekad neapsaukājiet izlasi šādos vārdos. Pateikts uz emocijām, bet tās jāprot kontrolēt.
Pieņemu, ka oriģinālā nav lietots vārds ar nozīmi "izdzimtenis". Varbūt kāds SC lasītājs ar zviedru saknēm (varbūt Petešens vai Kāšens) varētu ieviest skaidrību?

  +2 [+] [-]

, 2023-05-26 08:26, pirms 11 mēnešiem
Bet Latvija skaisti vakar izģērba Trīs kroņus, vai ne? Ja godīgi, zviedriem ne brīdi nebija reālu izredžu uz uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 08:57, pirms 11 mēnešiem
''Jävla skitungar'' = ''f**king bastards'', google saka...bet ''skit'' zviedriski ir sūds un ''ung'' ir jauneklis, ka varbūt nav gluži laba veida kā tulkot to... ''S*da čaļi'' ar neizklausās labi latviski, bet varbūt zviedru valodā tam nav tik šerpa nozīme

  +3 [+] [-]

, 2023-05-26 09:01, pirms 11 mēnešiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: ''Jävla skitungar'' = ''f**king bastards'', google saka...bet ''skit'' zviedriski ir sūds un ''ung'' ir jauneklis, ka varbūt nav gluži laba veida kā tulkot to... ''S*da čaļi'' ar neizklausās labi latviski, bet varbūt zviedru valodā tam nav tik šerpa nozīme
Sūdabrāļi?

Normāls apzīmējums, kas izteikts emocijās. "Izdzimtenis" tomēr ir ar daudz riebīgāku un negatīvāku nozīmi.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 09:13, pirms 11 mēnešiem
Vispār man šķiet, ka bildē vidū nav Jānis Jaks, bet Miks Indrašis.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-26 09:40, pirms 11 mēnešiem
Tā ir arī daudzu citu sporta veidu īpatnība, ka pārtikušie un slavas pārņemtie superstāri nespēj savākties, lai pārstāvētu savu izlasi ar panākumiem. Futbola Anglija un nu jau arī Brazīlija ir lielisks piemērs.
Ja Zviedrija atbrauktu uz PČ ar sastāvu, kas komplektēts tikai no Zviedrijas čempionāta spēlētājiem, kam izlase un NHL tikai sapņos rādījušies, tad ticu, ka medaļas būtu.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-26 10:06, pirms 11 mēnešiem
playthegame rakstīja: Tā ir arī daudzu citu sporta veidu īpatnība, ka pārtikušie un slavas pārņemtie superstāri nespēj savākties, lai pārstāvētu savu izlasi ar panākumiem. Futbola Anglija un nu jau arī Brazīlija ir lielisks piemērs.
Ja Zviedrija atbrauktu uz PČ ar sastāvu, kas komplektēts tikai no Zviedrijas čempionāta spēlētājiem, kam izlase un NHL tikai sapņos rādījušies, tad ticu, ka medaļas būtu.
Beidzamais zelts viņiem bija ar 90% sastāvu no NHL.

     [+] [-]

, 2023-05-26 10:23, pirms 11 mēnešiem
Uzvarēja labākie!

     [+] [-]

, 2023-05-26 13:01, pirms 11 mēnešiem
coffijs rakstīja: Viduvējs hokejists nespēlēs 9 PČ 2OS un viens PK pie tam Bergkvistam PČ 41 punkts ,bet OS 7 punkti. Atceros aizsargu Valtinu viņš nekad nespēlēja NHL,bet arī bija zviedru hokeja leģenda protams Loobs arī ir leģenda.Bet ja par zviedriem,tad ja sabrauc tāds sastāvs no NHL kā 2018 tad arī viņi kļūst par PČ,bet ja atbrauc ne tie spožākie no NHL,tad sākas problēmas.
Mīļais Pol (Kofij)! Abi praktiski ir vienaudži, tikai neliels salīdzinājums. Bergkvists nhl nospēlēja nepilnu sezonu (starp citu, vienā klubā ar Lobu - Flames) un guva veselus DIVUS vārtus. Hokans Lobs tajā pašā Kalgari nospēlēja sešas sezonas un guva 193 vārtus. Viņam turklāt piederēja nhl zviedru rekords - 50 vārti sezonā.
Tātad jautājums (kurš cipruss, kurš helmuts) novīst jau pašā saknē. Un par tiem pč un Bergkvista rezultativitāti. Aptuveni pieci punkti čempī - nu aptuvens Ciprusa līmenis. Aigars, starp citu, ir piedalījies 11 pč (kabina Bergkvistam).

     [+] [-]

, 2023-05-26 16:20, pirms 11 mēnešiem
Un lai man nepatīk zviedru augstprātība, taču bijušās zvaigznes (iespējams jau nodzēries) viedoklis nav visas tautas viedoklis. Nedod dies` ja pasaule spriestu par latviešiem, vadoties pēc dažiem nevietā nonākušiem dīvaiņiem.