Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Anadolu Efes'' aizsargs Micičs atzīts par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Anadolu Efes'' aizsargs Micičs atzīts par Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju
Vasiļe Micičs ar vērtīgākā spēlētāja balvu. Foto: Euroleague

Par 2020./2021. gada ULEB Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts Stambulas ''Anadolu Efes'' aizsargs Vasiļe Micičs. Serbs šādu apbalvojumu izpelnījās līdzjutēju, mediju pārstāvju, galveno treneru un komandu kapteiņu apvienotajā balsojumā.

27 gadus vecais Micičs Eirolīgas pamatturnīrā piedalījās 33 no 34 spēlēm. Serbs bija Efes rezultatīvākais spēlētājs ar 16,3 punktiem (ceturtais rādītājs līgā) un labākais piespēlētājs ar vidēji 4,8 rezultatīvām piespēlēm (devītais rādītājs līgā). Tāpat Micičs bija vienīgais ULEB Eirolīgas basketbolists šajā sezonā, kurš realizējis vismaz 70 trejačus, 100 divpunktniekus un tikpat soda metienus. 197 centimetrus garais aizsargs ULEB Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja apbalvojumu izpelnījies pirmo reizi.

Vasiļe Micičs karjeru uzsāka slavenā serbu basketbola aģenta Miško Raznatoviča komandā ''Mega'', bet pēcāk pārcēlās uz Minhenes ''Bayern''. Serbs pa vienai sezonai aizvadījis arī turku ''Tofas'' un Lietuvas superklubā Kauņas ''Žalgiris'', bet kopš 2018. gada pārstāv Stambulas ''Anadolu Efes''. Miciču 2014. gada NBA drafta otrajā kārtā ar kopējo 52. numuru izvēlējās Oklahomsitijas ''Thunder''. Sezonas gaitā izskanēja runas, ka serbs varētu pārcelties uz basketbola meku līdzīgi kā Madrides ''Real'' basketbolisti Fakundo Kampaco un Gabriels Deks, taču tas nepiepildījās. Visticamāk, Micičs uz ''Thunder'' pārcelsies pēc sezonas beigām.

Serbu basketbolista pārstāvētā ''Anadolu Efes'' sezonas pirmajās 17 spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras, bet turnīra otrajā pusē pamatīgi uzlaboja sniegumu, triumfējot 14 cīņās no 17 un nodrošinot trešo vietu pamatturnīrā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pret Madrides ''Real'' Stambulas klubs ātri un viegli izvirzījās vadībā ar 2:0, taču Pablo Laso trenētie vīri novājinātā sastāvā parādīja raksturu un atspēlējās. Efes savā laukumā sīvā cīņā triumfēja piektajā spēlē un iekļuva Eirolīgas Final 4.

Šīs sezonas četru labāko ULEB Eirolīgas komandu turnīrs jau piektdien startēs Vācijas pilsētā Ķelnē. Miciča pārstāvētā ''Anadolu Efes'' pusfinālā tiksies pret Jāņa Strēlnieka CSKA, bet Rolanda Šmita ''Barcelona'' spēkosies pret Milānas ''Olimpia''.

Pēdējo piecu gadu ULEB Eirolīgas vērtīgākie spēlētāji

GadsSpēlētājsKomanda
2021.Vasiļe MicičsAnadolu Efes
2019.Jans VeselijsFenerbahce
2018.Luka DončičsReal
2017.Serhio JuļsReal
2016.Nando De KoloCSKA

*2020. gadā MVP balva netika pasniegta Covid-19 dēļ

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/news/i/b...