Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga: derbijs Daugavpilī, Māris pēc 11 gadu "pauzes" atkal Rīgā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Virslīga: derbijs Daugavpilī, Māris pēc 11 gadu "pauzes" atkal Rīgā
Māris Verpakovskis
Foto:Dāvids Jansons, FK "Liepāja"

Šodien SMScredit.lv Virslīgā notiks trīs no četrām 7. kārtas spēlēm. Plkst.14:00 "Celtnieka" stadionā sāksies lielais Daugavpils derbijs, stundu vēlāk Hanzas vidusskolas laukumā Rīgā maču uzsāks "Metta"/LU un "Liepāja", kuras prezidents Māris Verpakovskis, visticamāk, atkal iznāks laukumā kā spēlētājs, savukārt plkst.18:00 Kauguros tiks dota svilpe pastarīšu, Rīgas "Daugavas" un Jūrmalas "Spartaka" cīņai.

Lai gan 7. kārtas centrālā spēle un saldēdiens gaidāms svētdien, kad tiksies abas līderes un pagājušā gada pirmo divu vietu ieguvējas "Ventspils" un "Skonto", arī sestdien būs, ko redzēt, jo katrā mačā ir sava intriga.

Pēdējais Daugavpils derbijs notika 2008. gada 9. novembrī, kad Daugavpils "Daugava" ar 2:0 pārspēja Daugavpils "Dinaburg" (vienus vārtus ar 11 metru soda sitienu guva šī brīža "Daugavpils" aizsargs Jurijs Sokolovs, kurš gan savainojuma dēļ šodien nespēlēs). Toreiz spēlēja arī Jans Radevičs un Ēriks Kokins un, starp citu, arī Artjoms Rudņevs. Pirms 2009. gada sezonas abas Daugavpils komandas apvienojās un Latvijas otras lielākās pilsētas derbijs no mūsu futbola kartes "pazuda", bet tagad, pēc piecarpus gadiem, šis Daugavpils derbijs notiks atkal. Tikai šoreiz Daugavpils "Daugavai" pretī stāsies jauna "seja" Latvijas Virslīgā - BFC "Daugavpils", kuras pamats ir pilsētas sporta skola.

Laikam jau reti kurš varēja paredzēt, ka abas Daugavpils komandas sezonu iesāks tik veiksmīgi. "Daugava" pēdējā brīdī saņēma licenci dalībai Virslīgā, sastāvs salīdzinājumā ar pērno gadu šķita novājināts, taču krievu speciālista Viktora Demidova vadītā vienība četrās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, rādītājā "zaudētie punkti" dalot 2. vietu ar "Skonto". Bažīgu gan dara "Daugavas" mazspēja trešdien kausa mačā pret to pašu "Skonto" (0:4). Savukārt "Daugavpilij" kā debitantam un klubam ar pārliecinoši mazāko budžetu Virslīgā vairums paredzēja palikšanu pēdējā vietā, taču arī šī komanda vismaz pagaidām spēlē negaidīti labi - piecās spēlēs pa divām uzvarām un diviem zaudējumiem, kā arī viens neizšķirts. Pēdējā spēlē ar 1:3 zaudēts "Skonto", bet vēl pirms tam skaisti ar 3:2 pārspēta Rīgas "Daugava".

Žēl, ka abas Daugavpils komandas skārušas savainojumu un diskvalifikāciju "epidēmija" -
īpaši jau bronzas medaļnieci "Daugavu". Kamēr "Daugavpilij" savainots Sokolovs, diskvalificēts Artjoms Murdasovs, "Daugavai" savainoti Džemals Džaliašvili, Bidzina Cincadze, Dmitrijs Kozlovs, diskvalificēts (jāizlaiž pēdējā trešā spēle) Murads Guseinovs, "pusslims" esot Jevgeņijs Kosmačovs, "pustraumēti" Giorgi Čihradze, Aleksandrs Solovjovs. Taču, neskatoties uz to, paredzams, ka cīņa būs bezkompromisa (nav noslēpums, cik dažādas filozofijas un kādas attiecības ir starp abiem klubiem), un noteikti sanāks arī daudz skatītāju, jo mājiniece "Daugavpils" šajās dienās centusies spēli maksimāli noreklamēt. Turklāt būs arī akcija - pirmie 150 spēles apmeklētāji varēs piedalīties izlozē, kur varēs laimēt ieejas biļetes uz spīdveju, kā arī citas balvas.

Iespējamie sākumsastāvi
"Daugavpils": Čižovs, Klimaševičs, Černomordijs, Catlakšs, Kinovaki, Atamaņukovs, Jamazaki, Tarasovs, Rjotaro, Halimons, Riževskis.
"Daugava": Vlasovs, Solovjovs, Čihradze, Ševeļovs, Humarašvili, Radevičs, Bogdanovs, Volkovs, Kosmačovs, Arlašins, Kokins.

Plkst.15:00 Hanzas vidusskolas laukumā dosies "Metta"/LU un "Liepāja" - šis būs pirmais pāris, kas Virslīgas 2014. gada sezonā tiksies jau otrreiz. Izskaidrojums ir tāds, ka 21. martā Liepājā notikusī spēle, kad "Liepāja" uzvarēja "Mettu" ar 2:1, bija 16. kārtas (jeb 2. apļa) pārceltā spēle, bet šodien risināsies 1. apļa mačs. Lai gan līdz šim "Liepājai" veicies krietni labāk (sešās spēlēs 10 punkti, kamēr mettiešiem tikpat mačos vien trīs punkti), nevarētu teikt, ka starpība spēles kvalitātē starp šīm komandām būtu milzīga. "Metta" visās spēlēs izrāda pretestību (starp citu, joprojām šīs sezonas Virslīgas 26 spēlēs tikai vienā(!!!) mačā vārtu starpība bijusi lielāka nekā divi vārti - kad "Skonto" ar 3:0 pārspēja "Jelgavu") un, piemēram, pēdējā spēlē Daugavpilī pret "Daugavu" fiksētais zaudējums 0:1 nebija pelnīts. Galu galā arī savstarpējā mačā Liepājā "Metta" pirmā 57. minūtē izvirzījās vadībā, un "Liepāja" uzvarēja ne bez pūlēm - 2:1.

Virslīgai ļoti nepieciešama lielāka popularitāte, labs mārketings. Tieši Rīga ar skatītāju aktivitāti (ņemot vērā arī iedzīvotāju skaitu galvaspilsētā!) grēko visvairāk, un "Mettas"/LU - "Liepājas" gaidāmais bezkompromisa (par to nav šaubu!) mačs ikvienam futbola mīļotājam Rīgā noteikti jāapmeklē. Galu galā, visticamāk, laukumā izies mūsu futbola leģenda Māris Verpakovskis (vismaz pēdējās divās spēlēs viņš piedalījās, nākot uz maiņu) - tā būs viņa pirmā spēle Rīgā Virslīgas ietvaros (par Latvijas izlasi, protams, šeit nav runa) kopš 2003. gada, kad Māris spēlēja "Skonto" vienā komandā ar tagadējo mettieti Gati Kalniņu. Tātad pagājuši vairāk nekā 10 gadi! Tieši Verpakovska klātbūtne var nosvērt svaru kausus par labu "Liepājai". Tiesa, ir arī zaudējums sastāvā - nevarēs spēlēt slovāku centra aizsargs Ivans Peha. Kausa pusfinālā Jelgavā liepājniekiem līdz uzvarai mazliet pietrūka un tagad viņi alks reabilitēties. Gluži tāpat kā "Metta" pēc pēdējā laika trim zaudējumiem pēc kārtas.

Iespējamie sākumsastāvi
"Metta"/LU: Darģis, Kauss, Puķītis, Putāns, Rožkovskis, Priedēns, Vardanjans, Milašēvičs, Pallo, Kalns, Kalniņš.
"Liepāja": Varažinskis, E.Šlampe, Mežs, Flaksis, Hošino, Zuntners, Toress, J.Ikaunieks, D.Ikaunieks, Afanasjevs, Grebis.

Vakara mačā plkst.18:00 Kauguros spēkosies Rīgas "Daugava" un Jūrmalas "Spartaks". Lai gan tā būs pastarīšu cīņa, arī šeit intrigas pietiks - kaut vai tāda, vai beidzot kāda no šīm komandām izcīnīs pirmo uzvaru. Bezuzvaru sērijas abām komandām ieilgušas, it sevišķi, ja ņemam vērā ambīcijas - "Daugava" pērn ieņēma 4. vietu un, kaut arī neslēpa, ka šogad budžets ir mazāks, par minimālo mērķi pirms sezonas izvirzīja to pašu 4. vietu, savukārt "Spartaks" tiražēja vēlmi cīnīties par medaļām. Līdz šim abām vienībām čiks vien sanācis - kopā ņemot, abām deviņās spēlēs trīs neizšķirti un seši zaudējumi. Vāji, lai neteiktu vairāk.

"Spartakam" neliels mierinājums ir, ka aizvadītas tikai četras spēles un 1. aplī jau spēlēts ar "Skonto" un "Jelgavu", turklāt pēc diviem zaudējumiem startā pēc tam sekojuši jau mazliet cerīgāki divi neizšķirti - varbūt tagad laiks arī divām uzvarām? Savukārt Rīgas "Daugavas" sakarā par ko citu kā vien pesimismu nevar runāt - papildus sliktajiem rezultātiem komandu pamatīgi moka savainojumi. Arī šodien, visticamāk, nespēlēs "Daugavas" labākais spēlētājs Mants Savens (arī Gļebs Kļuškins, Edijs Joksts), un pēdējā laikā daudz esam slavējuši vārtsargu Jāni Krūmiņu, uz kura pleciem gulstas milzīgs darba apjoms - viņš tiek labi, taču tas tāpat nedod daudz punktu.

Savena sacītie vārdi ("Gribam atstāt pēdējo vietu un vairs nekad tur neatgriezties") ir skaisti, bet vai izdosies? Par to ir lielas šaubas. Jādomā, ka tieši "Spartaks" uzskatāms par mača favorītu, un mēs varētu sagaidīt Edgara Gaurača trešos (ceturtos, piektos...?) vārtus sezonā. Katrā ziņā tieši "Spartaka" un Rīgas "Daugavas" ārzemju treneriem Fabio Mikarelli (Itālija) un Arvīdam Skrupskim (Lietuva) strauji jāpanāk snieguma un rezultātu uzlabojums, lai nesāktos netīkamas runas viņu "krēslu" sakarā.

Iespējamie sākumsastāvi
Rīgas "Daugava": Krūmiņš, Borovskis, Kačanovs, Kņūts, Tomkevičs, Solovičs, Kučis, Markevičs, Kārkliņš, Blanks, Apiņš.
"Spartaks": Davidovs, Krjauklis, I.Šlampe, Smirnovs, Mehremičs, Perišičs, Domingess, I.Kozlovs, Mena, Gauračs, Sapogovs.

SMScredit.lv Virslīga, 7. kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
26.04.Daugavpils – Daugava (D)"Celtnieka" stadions Daugavpilī14:00
26.04.Metta/LU – LiepājaHanzas vidusskolas laukums Rīgā15:00
26.04.Daugava (R) - SpartaksKauguru vidusskolas laukums18:00
27.04.Ventspils - SkontoVentspils Olimpiskā centra stadions14:00

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils550012:415
2.Skonto540111:412
3.Jelgava63129:910
4.Liepāja63129:810
5.Daugava (D)43015:29
6.Daugavpils52126:87
7.Jūrmala61238:125
8.Metta/LU61055:123
9.Spartaks40222:42
10.Daugava (R)50143:81

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk
1.HuanmaJūrmala5 (2)
2.J.ŽigajevsVentspils4 (2)
3.-5.V.KozlovsJelgava3
3.-5.K.GrebisLiepāja3
3.-5.R. MingazovsSkonto3
6.V.JančuksVentspils3 (1)
7.J.IkaunieksLiepāja3 (2)

Kura spēle Tevi intriģē visvairāk?

  • 27

  • 75

  • 12


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ferdinands Lieliskaisss

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 01:54, pirms 10 gadiem
Edmundam uz raksta beigām jau acis kritušas ciet, to var reradzēt ne tikai no Spartaka sastāva. Bet tas nekas, raksts kopumā lasāms ar interesi

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 01:56, pirms 10 gadiem
Izrādās, Edmunds vēl nomodā, un Spartaka sastāvu izlaboja...
Slēpts komentārs: Andris5

     [+] [-]

, 2014-04-26 08:54, pirms 10 gadiem
LFF apsver divas iespējas: uz nākošo čempionu līgas spēli Mežecka vietā sūtīt Andri5, vai nākošajā starptautiskajā spēlē, kuru tiesās Treimanis, kā "superexpertu" tiesāšanas joma ( sit pušu Kolinu), lūgt FIFA lai ļauj sbraukt Andrim%.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 09:05, pirms 10 gadiem
Paldies par rakstu,interesanti un ar intrigu,gaidam sisdienas speles!

     [+] [-]

, 2014-04-26 09:46, pirms 10 gadiem
Grūti Liepājai būs. Varu teikt, neiespējamā misija.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-26 09:49, pirms 10 gadiem
26.04. Daugava (R) - Spartaks "Daugavas" stadions Liepājā 18:00

Vai tiešām Liepājā?

  +3 [+] [-]

, 2014-04-26 10:20, pirms 10 gadiem
Par Lielo intrigu šajā kārtā!!!
Par pastarišu Lielkauju!!!

  +7 [+] [-]

, 2014-04-26 10:21, pirms 10 gadiem
Pirms 2009. gada sezonas abas Daugavpils komandas apvienojās un Latvijas otras lielākās pilsētas derbijs no mūsu futbola kartes "pazuda"

Toreiz bija ļoti dīvains apvienošanās mehānisms, jo 1.līgā palika Mališkova ''Daugava''.
Un no Virslīgas ''Dinaburg'' pēc divām kārtām izmeta treneri Gamulu (kā ieganstu minot vāju sniegumu - 1:1 pret ''Tranzītu'' un 1:2 pret ''Jūrmalu-VV''), kura vietā stājās Pertija.

"Dinaburg" atlaiž Gamulu
Gamula: "Par atlaišanu neko neesmu dzirdējis"
Gamula trenēs "Daugavu"
Gamula pamet Daugavpili

  +3 [+] [-]

, 2014-04-26 11:07, pirms 10 gadiem
Jaiet uz satdionu , lai skatitos legendaro Mari Verpakovski!!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 11:16, pirms 10 gadiem
strops rakstīja: LFF apsver divas iespējas: uz nākošo čempionu līgas spēli Mežecka vietā sūtīt Andri5, vai nākošajā starptautiskajā spēlē, kuru tiesās Treimanis, kā "superexpertu" tiesāšanas joma ( sit pušu Kolinu), lūgt FIFA lai ļauj sbraukt Andrim%.
Nav jau tālu jāmeklē. Cilvēks te gānās, bez jebkādiem pamatojumiem un pierādījumiem aizskar vairāku personu cieņu un godu un pagājušo sezonu sportacentrs.com šo "iemet" ekspertos, kas prognozēs mēģināja "sakaut" žurnālistus. Visu cieņu protams par šādu pasākumu pagājušo sezonu sportacentram, bet tas, ka tur ekspertos parādījās Andris5, es biju šokā. Man likās, ka šeit ir nopietna organizācija, bet laikam jau tikai personas, kam ir vienalga, ka šeit notiek, ka tikai viņiem reitings. Mūsu vietējā portālā Liepājā, tādus heiterus bano un rauj ārā līdz ar saknēm un neatgriezeniski. Es nesaprotu, kā var uz visu sportacentrs noskatīties no malas? Te taču nav tikai tādi kā mēs, kas pa vienu ausi laiž iekšā ko viņš saka, pa otru ārā. Zinu, ka lasa atsauksmes par spēli arī normāli cilvēki, un tici man, viņi šausminās par vienu vai otru lietotāju. Pats trakākais, ka tulīt viņš te ienāks un sāks gvelzt muļķības, ka lasa cilvēka domas, ka psiholoģija ir viņa hobijs, ka mans profils ir tas pats, kas tavs. Viņa loģika ir vienkārša, jebkurš, kurš šeit ir reģistrējies pēc viņa, un sāk fanot piemēram par Liepāju, tas ir čekas dēls, vai pampers vai vēl sazin kas.

  +5 [+] [-]

, 2014-04-26 11:29, pirms 10 gadiem
Pēc neskaitāmu gadu pārtraukuma, laikam šī būs tā Virslīgas spēle, kuru būs jāredz klātienē

  -4 [+] [-]

, 2014-04-26 11:32, pirms 10 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Nav jau tālu jāmeklē. Cilvēks te gānās, bez jebkādiem pamatojumiem un pierādījumiem aizskar vairāku personu cieņu un godu un pagājušo sezonu sportacentrs.com šo "iemet" ekspertos, kas prognozēs mēģināja "sakaut" žurnālistus. Visu cieņu protams par šādu pasākumu pagājušo sezonu sportacentram, bet tas, ka tur ekspertos parādījās Andris5, es biju šokā. Man likās, ka šeit ir nopietna organizācija, bet laikam jau tikai personas, kam ir vienalga, ka šeit notiek, ka tikai viņiem reitings. Mūsu vietējā portālā Liepājā, tādus heiterus bano un rauj ārā līdz ar saknēm un neatgriezeniski. Es nesaprotu, kā var uz visu sportacentrs noskatīties no malas? Te taču nav tikai tādi kā mēs, kas pa vienu ausi laiž iekšā ko viņš saka, pa otru ārā. Zinu, ka lasa atsauksmes par spēli arī normāli cilvēki, un tici man, viņi šausminās par vienu vai otru lietotāju. Pats trakākais, ka tulīt viņš te ienāks un sāks gvelzt muļķības, ka lasa cilvēka domas, ka psiholoģija ir viņa hobijs, ka mans profils ir tas pats, kas tavs. Viņa loģika ir vienkārša, jebkurš, kurš šeit ir reģistrējies pēc viņa, un sāk fanot piemēram par Liepāju, tas ir čekas dēls, vai pampers vai vēl sazin kas.
pampik malacis!
Kā tad savu ideju īstenot?
ieraksta komentu un pats atbildi,vai ne?
strops jau arī tavs profils,to esmu jau iepriekš vairākkārt norādījis!
Esmu tevi ievainojis, tātad saprotu kas mani sagaida!
profilu armija nemirīga paliek?

     [+] [-]

, 2014-04-26 12:15, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: pampik malacis!
Kā tad savu ideju īstenot?
ieraksta komentu un pats atbildi,vai ne?
strops jau arī tavs profils,to esmu jau iepriekš vairākkārt norādījis!
Esmu tevi ievainojis, tātad saprotu kas mani sagaida!
profilu armija nemirīga paliek?
Tu man vari pateikt vienu lietu? Ko tu mēģini panāk šeit ar savu izvirzīto hipotēzi? Tavs reitings šeit ir mīnusos, ticamības pakāpe tam, ko raksti, tuvu nullei, sapratne no citu lietotāju puses ir labi ja 0.001%. Tavas izredzes šeit kuļot tukšu ūdeni ir pielīdzināmas integrētam diferenciālim mīnus pakāpē.

  +3 [+] [-]

, 2014-04-26 12:16, pirms 10 gadiem
Ļoti skaista diena aiz loga un tikpat skaista diena Latvijas futbolā.
Slēpts komentārs: Andris5

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 12:50, pirms 10 gadiem
fk ogre komandaj sadegas autobus!!!!braucot uz speli riga!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 14:07, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: ko tu ar šo gribi pateikt?It sevišķi par ticamības pakāpi?
Iekriti draugs,melot ar jāmāk!
Bet ņaudēt kā bābai tas tev čekist godu nedara!
Bāba esi tu, kas ir ielīdusi interneta stūrī, pagaidām, un jūtas neaizskarama, bez pamata nomelnojot citus cilvēkus.

  -4 [+] [-]

, 2014-04-26 14:42, pirms 10 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Bāba esi tu, kas ir ielīdusi interneta stūrī, pagaidām, un jūtas neaizskarama, bez pamata nomelnojot citus cilvēkus.
Key Nr.23, 12:15, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
Tu man vari pateikt vienu lietu? Ko tu mēģini panāk šeit ar savu izvirzīto hipotēzi? Tavs reitings šeit ir mīnusos, ticamības pakāpe tam, ko raksti, tuvu nullei, sapratne no citu lietotāju puses ir labi ja 0.001%. Tavas izredzes šeit kuļot tukšu ūdeni ir pielīdzināmas integrētam diferenciālim mīnus pakāpē.

--------------
Ko šis nozīmē?
Atbildēšu!Tie ir tavi sapņi kuri nav piepildījušies un nepiepildīsies!
Un šis koments parāda citiem kāds cilvēks zem šī profila sēž!

bāba bija domāts vairāk par šo te komentu,izlasi pats ko rakstīji!Pats sev(savam profilam)bēdas sūdzi,un uzskati to par vīrišķību?Bābietis un nekas vairāk esi!
Key Nr.23, 11:16, pirms 3 stundām

p.s.Es jau tagad redzu, ka esi vakaram sagatavojies!

     [+] [-]

, 2014-04-26 16:21, pirms 10 gadiem
Andri5, piezvani uz sportacents. Varbūt tev kā idiotam nāks pretī un pateiks, ka profili "strops", KeyNr23 nav viena persona.